Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ajutati-ma sa imi cumpar o centrala
Forumul Centrale-termice > Arena > Cea mai buna centrala termica
gabriel.calugaru
vreau sa imi cumpar o centrala si nu stiu de care, imi trebuie o centrala pt o casuta de 94 mp, si nu stiu ce marca e mai buna care e fiabila,

ca marci am inteles ca vailant, baxi, imergas ar fi printre cele mai bune daca e asa sau nu astept de la voi sa ma ajutati

va multumesc
new_valis
QUOTE (gabriel.calugaru @ May 22 2009, 09:43 AM) *
vreau sa imi cumpar o centrala si nu stiu de care?


Hm, asta cred ca e cea mai grea intrebare la care se poate raspunde asa cum trebuie. Si asta , in primul rand, pt. ca exista si foarte mult subiectivism. Adica, de intrebi - sa zicem - 3 profesionisti in domeniu , fiecare iti va da un alt raspuns.Corect de altfel, din moment ce fiecare vine cu argumentele sale : o experienta cu o anumita marca , cazuistica, feed-back-ul pietii, traditie, chiar legaturi emotionale...

Acest subiect - delicat, zic eu - a mai fost abordat pe FORUM in maniere diverse. Acesta a fost si unul din motivele pentru care a fost creata ARENA : prin dezbatere publica CU ARGUMENTE , sa incercam sa evidentiem marci si modele reusite si care s-au impus pe piata romaneasca prin calitate, anduranta, pret, eficienta, etc.

Parerea mea: daca inca esti nehotarat, iti recomand ca primul lucru pe care sa-l faci este sa parcurgi intreg topic-ul "Cea mai buna centrala". Vei gasi argumente pro si contra chiar la unele modele amintite de tine.

Cum si eu sunt in buna masura subiectiv si, mai ales, pentru ca prin regulamentul FORUM-ului este interzisa reclama oricarei marci, iti pot recomanda ca, la alegerea unei marci de centrale, sa tii cont macar de urmatoarele aspecte :

- marca respectiva sa fie bine reprezentata in Romania si in localitatea ta (in principal, sa existe o reprezentanta autorizata a acelei marci la care sa apelezi de este nevoie)
- sa fie un model relativ bine vandut ; ai astfel posibilitatea sa discuti cu respectivii beneficiari despre cat sunt de multumiti ( sau nu! ) de acea centrala (cea mai buna reclama e cea "din gura in gura").
- sa aiba un pret de achizitie undeva pe la mijloc. Cea mai ieftina centrala de regula e o cazatura, dar nici cea mai scumpa nu garanteaza calitatea suprema!
- nu opta neaparat pentru promotii! Un cadou neinsemnat (un termostat, un regulator, un TV color, etc) date la pachet cu centrala, nu face dacat sa-ti "ia fatza", silindu-te sa iei de fapt un echipament mai putin performant.
- NICIODATA sa nu te iei dupa sfaturile asa-zisilor meseriasi! Astia sunt o adevarata calamitate! (vezi discutii pe FORUM!)
- si , nu in ultimul rand, stai pe FORUM... wink.gif
iul
cea mai buna centrala cunoscuta de mine astazi este centrala termica pe pelete ecoHornet si pentru suprafata ta ai nevoie de o centrala de 15 kw sa satisfaca atat incalzirea si apa calda
CristianG
Pe gaz natural?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.