Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Deblocare Vitopend 100
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > Tehnic
Beavix
Am o centrala Viessmann Vitopend 100. Astazi s-a intrerupt furnizarea gazului metan, si centrala s-a blocat, avand LED-ul rosu (avarie?) aprins. Stiu ca pentru deblocare ar trebui sa rotesc butonul de la incalzire catre capatul din dreapta a cursei, in dreptul LED-ului rosu. Totusi nu se intampla nimic. Cum pot sa scot centrala din starea de avarie?
GANDMVS
Se roteste butonul termostatului de incalzire pina la capatul din dreapta al cursei si dupa 2-3 secunde se aduce intr-o pozitie intermediara (la mijlocul cursei). Vitopend 100 WH0 parcurge ciclul de aprindere de 3 ori dar e bine sa il repeti si tu de 2-3 ori ca sa elimini eventualele urme de aer din teava de gaz. Daca ai termostat de ambient vezi sa fie indicat pe dispay ca flacara este aprinsa, iar daca ai termostat mecanic da-l la temperatura maxima.
Suplimentar uita-te si la panoul centralei daca nu se mai aprinde si alt led impreuna cu cel de avarie.
Sincer: eu am incercat sa scot un Vitopend 100 WH0 din avarie vreo jumatate de ora pina m-am ins de miscare.
Bafta.
Oricum, cred ca ti-ai rezolvat problema pina acum.
rca moldoterm
ANULARE AVARIE VITOPEND 100 WHO Corect sar proceda cam asa: la aprinderea LED ului rosu trebuie facuta autodiagnoza prin rotirea butonului de incalzire inpartea stinga la minim apoi revenirea la pozitia initiala (butonul pozitionat initial la punctul negru) in aceasta faza centrala se afla in autodiagnoza LEDul rosu va clipi cu o anume frecventa.Din acest moment se va putea reseta avaria prin rotirea de la punctul negru spre dreapta maxim si revenirea la acel punct .Daca centrala a avut avarie lipsa gaz (cea mai frecventa)dupa resetare va avea loc o preventilare a camerei etanse apoi demararea ciclului de aprindere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.