Help - Search - Members - Calendar
Full Version: centrala vitopend 100
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > Tehnic
tonip
este posibil sa consume 7 - 8 mc gaz / zi ?
Am testat si cu cronotermostat si cu reglaj de la centrala
face zgomot la oprirea apei calde .
se incalzesc caloriferele la pornirea apei calde.
new_valis
Esti sigur ca e VITOPEND 100?
ariane
da este posibil
ariane
(tonip)
este posibil sa consume 7 - 8 mc gaz / zi ?

se incalzesc caloriferele la pornirea apei calde.


consumul unei centrale de aproximativ 24 kw este de ~ 2.5 mc/h

iar in legatura cu incalzirea caloriferelor la pornirea apei calde este problema cu vana cu trei cai. cauta-i pe cei de la care ai cumparat centrala
rca moldoterm
un consum de gaze naturale de 7-8 nmc la 24 h este ff bun
rca moldoterm
la folosirea a.c.m. apare zgomot daca echipamentul nu a fost bine aerisit si incalzirea caloriferelor se datoreaza vanei cu 3 cai
new_valis
Am stiut eu de ce am intrebat:"Sigur e vorba de VITOPEND 100?".

Pentru ca aceasta centrala, montata asa cum trebuie, nu are simptomele relatate (ma refer la zgomote si la aberatii in functionare).


Intr-adevar, 7-8 mc/zi consum este extraordinar!! De bun!! (daca e real ce zice tonip, probabil ca centrala aia functioneaza doar 2 - 3 ore pe zi!).

In ceea ce priveste incalzirea caloriferelor in pozitia de vara ( daca am inteles bine) , e clar problema vanei cu 3 cai!

Insa zgomotul produs atunci cand inchizi apa calda, stii de unde provine?

Cu siguranta ai baterii sferice (sau monocomanda, cum mai zic unii), si atunci cand inchizi apa calda , se produce acel fenomen natural, numit 'lovitura de berbec' , care da acele socuri mecanice, zgomotoase si periculoase!

Chestia asta poate fi inlaturata astfel:
- inlocuirea bateriilor cu unele "clasice"
- montarea pe circuitul de acm al unui vas de expansiune
- manevrarea cu 'delicatete' , la inchidere, a robinetului de apa calda.
tonip
am refacut amplasamentul cronotermostatului. l-am pus in camera unde nu am curenti mari de aer. initial il aveam pe hol si datorita curentilor de aer reci de la usa de la intrare scadea brusc temp si pornea centrala des.
acum am ajuns la un consum de 4 - 5 mc gaz \ 24 ore
GANDMVS
Problemele la Vitopend 100 WH0 apar din cauza by-pass-ului dintre tur si retur
am incercat la un Vitopend sa obturez by-pass-ul si a functionat cum nu se poate mai normal, dar a fost o solutie pe care nu o recomand, s-ar putea sa fi avut eu noroc.
Oricum, Viessmann recomanda (neoficial) scoaterea arcului de la supapa de suprapresiune (de pe partea cu by-pass-ul) si in citeva cazuri am observat ca se aud zgomote la inceputul si la finalul utilizarii acm (ceva de genul "zdrang!" smile.gif ) asa ca asta nu este o solutie si atunci am schimbat supapa si a mers.
Problematica este si bobina de actionare a vanei cu trei cai de la unele modele din seria WH0. Am avut cazuri in care biziia (serios). Bine ca au scos solutia de actionare si au inlocuit-o cu vana motorizata.
GANDMVS
inca o intrebare: cine iti face service-ul la Vitopend?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.