IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
probleme incalzire ACM centrala termica ariston
bangy
post Apr 15 2015, 08:22 AM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 2-November 11
Member No.: 13,968buna ziua. nu stiu daca postez unde trebuie, dar am nevoie urgenta de un sfat legat de functionarea centralei.
detin o centrala ariston microgenius 23 mffi si de curand a inceput sa imi faca o serie de probleme.
de vreo luna mi s-a schimbat sonda de temperatura a apei calde de la centrala (am inteles ca se numeste sonda NTC), iar in urma cu cateva zile am constatat faptul ca pe la acea sonda picura apa.
am desfacut sonda respectiva si am constatat ca este rupta garnitura sondei. am inlocuit garnitura rupta cu o alta garnitura. menitonez ca inainte de a desface sonda am golit centrala de apa.
imediat dupa ce am schimbat aceea garnitura am observat urmatoarele probleme sau asa cred eu>
1. apa calda nu se incalzeste mai mult de 60 de grade (se aprind doar primele trei beculete pana la 60 de grade)chiar daca butonul de reglat temperatura al centralei este la maxim (80 de grade).
2. aseara dupa ce am folosit apa calda la bucatarie am pus mana pe returul centralei si am constatat ca este cald, caldura fiind oprita.
3. azi dimineata am observat ca se auzea un huruit in centrala, cred ca merge pompa de recirculare (ssau ventilator), fara ca sa fi folosit centrala pe apa sau caldura. am oprit centrala si am repornit-o si s-a oprit huruitul respectiv.

nu stiu daca sa imi fac probleme fata cele mentionate anterior. centrala nu a mai avut probleme pana anul acesta cand mi s-a schimbat sonda respectiva, cea de apa calda, iar problemele au aparut de cand am schimbat garnitura respectiva de la sonda.
rog un raspuns si scuze inca odata daca nu am postat corect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th July 2020 - 12:06 AM
Aer conditionat | Centrale termice