IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Let's talk about real things!
new_valis
post Sep 19 2005, 08:53 PM
Post #1


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Desi as vrea, nu le stiu chiar pe toate!

PT-A1/2002 se refera si la arzatoare cu aer insuflat! Toate pana la 300 Kw!

Am facut fata unor situatii nici macar gandite de producatorii unor arzatoare mari,pe care nici ei, cred, nu le pot explica!

Nu dau nume, sau marci, doar simptome! Putem discuta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bask
post Sep 20 2005, 05:46 AM
Post #2


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 14-September 05
Member No.: 571



De ce sa nu dam marci si tipuri, daca discutam despre defecte si posibile cauza si moduri de remediere, eu cred ca e OK.

in primul rand ca acumulam cunostinte noi despre echipamente cu care poate n-am avut de a face.

Si apoi cred ca pentru cei din domeniu subioecte de genul asta sunt foarte interesate.

Apropo eu sunt pe cateva forumuri de iubitori de caini si acolo se lauda fiecare cu cainele sau cainii sai se face reclama la canise si dresori si toate alea.

Mie chiar mi-ar place sa intre aici si reprezentanti ai furnizorilor de echipamente sa ne raspunda la intrebari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristianG
post Sep 20 2005, 08:12 AM
Post #3


Membru senior
***

Group: Administrators
Posts: 766
Joined: 12-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 3



verificati mesajele private.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Sep 26 2005, 05:52 PM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



OK!

Date:
-arzator cu aer insuflat cu puterea de 200Kw, pe gaz metan , cu o singura treapta de functionare.
-montat pe un cazan , compatibil, cu camera de ardere presurizata, cu automatizare beton
-functioneaza de 4 ani.

Problema:
- ciclul de pornire perfect( preventilare, scanteie, deschidere vana de gaz, aprindere, functionare). Dupa exact 15 sec. arzatorul se opreste in stare de avarie (blocare permanenta -pt.cunoscatori)

Asta se intampla dupa ce au fost schimbate cu componente identice noi si omologate, urmatoarele: presostatul de aer, programatorul (automatul), rampa de gaz si detectorul de flacara (in acest caz, sonda de ionizare).
Arzatorul este monofazat, faza si nulul fiind corect legate. Impamantarea este super!

Ce-o fi? Am o banuiala, dar asta mi se va confirma peste doua zile, cand voi interveni din nou. Pana atunci, sunt deschis la sugestii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Oct 16 2005, 12:55 PM
Post #5


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Mi s-a confirmat banuiala, si am rezolvat problema!!

Raspunde cineva provocarii?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristianG
post Oct 17 2005, 12:49 PM
Post #6


Membru senior
***

Group: Administrators
Posts: 766
Joined: 12-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 3



Fire puse gresit din fabrica, in automatizare?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Oct 18 2005, 07:00 PM
Post #7


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Am raspuns pe MP!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
energon
post Nov 9 2005, 09:21 AM
Post #8


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 111
Joined: 17-September 05
From: Nu in Romania
Member No.: 576



Presostatul de aer intrerupe functionarea si da in avarie ?


--------------------
Ingineru'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GANDMVS
post Jan 4 2006, 07:29 PM
Post #9


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 49
Joined: 4-January 06
From: in alta parte decit ar trebui
Member No.: 796



Date:
- Cazan ENERGY
- Arzator Lamborghini (cu 2 trepte) - compatibil
- alimentari corespunzatoare (presiune/debit gaze, polaritati, etc... toate)
- legaturi electrice in regula (verificate de 2 operatori)
- cos de fum corespunzator si neobturat
Problema:
- la PIF arzatorul initiaza faza de aprindere dupa care intra in avarie
- rearmare manuala ------> idem
- re-rearmare manuala -----------> idem?

P.S. Poate a fost o problema particulara dar ce putea fi?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Jan 6 2006, 04:43 PM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Sa inteleg ca problema a fost rezolvata!?!

Daca da, de ce mai supui atentiei chestia asta?

Daca problema persista, urmeaza TOATE indicatiile din cartea tehnica a arzatorului (capitolul Defectiuni- moduri de rezolvare).

Daca nici asa nu reusesti, abia atunci sa ne intrebi.

Si daca tot intrebi, macar ofera-ne informatii complete. De ex.:
- arzatorul trece in avarie in perioada de preventilare de 40 s , sau dupa aparitia flacarii?
- daca se produce dupa aparitia flacarii, dupa cat timp are loc blocarea permanenta , dupa Tsec=2 sec., sau mai tarziu?
- daca din momentul aparitiei flacarii, si pana la trecerea in avarie functionarea ansamblului cazan-arzator este , sau nu,zgomotoasa .


Sunt o sumedenie de cauze care pot duce la functionarea pe care o relatezi. Pentru un diagnostic corect, da-ne cat mai multe detalii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GANDMVS
post Jan 6 2006, 06:36 PM
Post #11


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 49
Joined: 4-January 06
From: in alta parte decit ar trebui
Member No.: 796



Uau! Chiar am reusit sa provoc nemultumiri inca de la prima interventie pe forum!
Pentru a elimina orice dubiu: "Poate a fost ..." (din enuntul anterior) inseamna timpul trecut...deci...
Oricum, nu ma dau mare servicer mare insa am sa dau raspunsul pe main (nu pe MP :twisted: ):
- arzatorul initia faza de aprindere : preventilare, gaze, scinteie, flacara
- dupa 10-15 secunde intra in avarie
- analizorul imi dadea exces de aer prea mic pentru timpii reglati din fabrica asa ca i-am marit.
- aproximativ acelasi rezultat
- am desfacut capacul frontal de la camera ventilatorului si am urmarit pe faze pozitiile clapetei de aer care era pozitionata gresit pe ax (din fabricatie)
- dupa repozitionare am obtinut rezultate bune la gazanaliza + functionare normala.

Avantajul acestui forum, din punctul meu de vedere, este ca poti face schimb de experiente cu anumiti colegi de bransa chiar daca problemele au fost rezolvate.

In plus, hai sa fim seriosi: ce servicer e ala care asteapta o solutie pe forum ca sa rezolve un caz? Eu (cel putin) nu. Prefer sa ma fac de ris in fata furnizorului meu si sa il innebunesc cu telefoane.

Sint deschis la discutii de gen daca mai este cineva dispus. (Multumesc anticipat - consider ca mai am inca multe de invatat).

P.S. Preventilarea (cel putin la Lamborghini) nu dureaza in nici un caz 40 de secunde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Jan 6 2006, 07:41 PM
Post #12


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Deci, am avut dreptate: te-ai confruntat cu o situatie, si ai rezolvat-o!

Ai vrut sa ne incerci, asta-i! Nu-i bai, nici vorba de nemultumiri , dar consider ca trebuie cerut ajutor atunci cand chiar esti in dificultate!

In ceea ce ma priveste, eu chiar asa fac. E adevarat, impartasesc din experienta mea si altora, din proprie initiativa, dar NUMAI pe Forumul Privat! Si, sa stii, chiar mi-ar face placere sa subscrii si tu acelui cadru, si astfel sa impartasim cunostiinte din bransa.

Iar vis-a-vis de problema pusa de tine, am de facut niste comentarii:
- analizorul nu se pune NICIODATA mai devreme de 15-20 min. de la intrarea in functiune a echipamentului. Deci, in cele 15 sec. de functionare informatia data de analizor nu era nicicum edificatoare.
- sunt autorizat in PIF si service pentru Lamborghini de 5 ani, si nu am intalnit niciodata o situatie similara celei prezentate de tine. Dar ciudatenii se mai intampla.
Iti multumesc sincer ca ai relatat-o; pe bune, am mai aflat ceva azi.
- ciclul de demaraj al arzatorului (inclusiv preventilarea) dureaza MINIM 40 sec.! Pe verificate!

NB: cumva vorbim de un EM 16/2 E?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GANDMVS
post Jan 7 2006, 06:12 AM
Post #13


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 49
Joined: 4-January 06
From: in alta parte decit ar trebui
Member No.: 796



Multumesc pentru raspuns si pentru invitatie.
Era vorba despre un EM 50/2 E.
Sper sa ne vedem pe privat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bask
post Jan 9 2006, 08:45 PM
Post #14


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 14-September 05
Member No.: 571



Probleme cu clapeta la Lamborghini am avut si eu dar nu de genul acesteia.
La un arzator intr-o treapta la pornire se dadea clapeta peste cap si cadea dincolo de prag obturand total sectiune, bineinteles avarie.

Si subscriu va rog toti cei de meserie haideti pe privat, solicitati inscrierea domnului CristianG, si vorbim acolo, e mai bine pentru toata lumea sa ne comportam ca o breasla, in adevaratul sens al cuvantului.

Va multumesc !
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd August 2019 - 07:49 AM
Aer conditionat | Centrale termice