IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
problema cu Vitopend 100
rux1704
post Sep 1 2011, 02:36 PM
Post #1


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 25-December 10
Member No.: 13,404



As dori un sfat in legatura cu o centrala Vitopend 100 care de ceva timp are urmatoarea problema: atat pe caldura cat si pe ACM, gazul arde 10-12 secunde, se opreste dupa ce se aude un zgomot (o mica bufnitura) si reporneste iar dupa 1-2 secunde. Am curatat filtrul Y, am aerisit caloriferele, presiunea gazului a fost verificata (am facut revizia pentru autorizare recent). La revizie, tehnicianul a observat acest lucru, dar numai pe caldura, pe ACM i s-a parut normal
Multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Sep 2 2011, 01:11 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



Informaţiile sunt insuficiente ! Pare a fi simptomul unei colmatări a schimbătorului primar. Ce temperatură este afişată în momentul în care flacăra se stinge ? Centrala trece în stare de avarie?


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rux1704
post Sep 16 2011, 09:52 AM
Post #3


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 25-December 10
Member No.: 13,404



QUOTE (new_valis @ Sep 2 2011, 04:11 PM) *
Informaţiile sunt insuficiente ! Pare a fi simptomul unei colmatări a schimbătorului primar. Ce temperatură este afişată în momentul în care flacăra se stinge ? Centrala trece în stare de avarie?


centrala nu intra in avarie, gazul se reaprinde imediat. Nu are afisaj pt temperatura
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rux1704
post Sep 16 2011, 12:11 PM
Post #4


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 25-December 10
Member No.: 13,404



QUOTE (rux1704 @ Sep 16 2011, 12:52 PM) *
centrala nu intra in avarie, gazul se reaprinde imediat. Nu are afisaj pt temperatura

Inainte de a se opri gazul, ledurile care semnalizeaza comanda gaz si ACM/ caldura palpaie de cateva ori, apoi se sting. Dupa 2-3 secunde se aprind din nou, si tot asa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Sep 17 2011, 03:12 PM
Post #5


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



Deşi nu-mi este foarte clar , este posibil ca centrala să fie în modul TEST. Aşa că procedează astfel : scoate centrala din priză , şi poziţionează 'butoanele' de acm şi de încălzire sub cifra 6 ! Apoi pune înapoi ştecherul în priză , şi reporneşte centrala.

Mai face aşa ?


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rux1704
post Sep 18 2011, 08:08 AM
Post #6


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 25-December 10
Member No.: 13,404



Nu este in modul test! asa functioneaza de anul trecut si a trecut si de revizie. Ledurile nu palpaie continuu, ca la test ci doar de 2-3 ori, slab, inainte de a se opri gazul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DorinColita
post Sep 28 2011, 09:55 AM
Post #7


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 49
Joined: 7-December 09
From: Braila
Member No.: 12,575



QUOTE (rux1704 @ Sep 1 2011, 05:36 PM) *
As dori un sfat in legatura cu o centrala Vitopend 100 care de ceva timp are urmatoarea problema: atat pe caldura cat si pe ACM, gazul arde 10-12 secunde, se opreste dupa ce se aude un zgomot (o mica bufnitura) si reporneste iar dupa 1-2 secunde. Am curatat filtrul Y, am aerisit caloriferele, presiunea gazului a fost verificata (am facut revizia pentru autorizare recent). La revizie, tehnicianul a observat acest lucru, dar numai pe caldura, pe ACM i s-a parut normal
Multumesc

Defectiune posibila, flussostat ACM blocat pe functionare ACM. Pe ACM functioneaza normal, pe caldura da aceste simptome. Cheama service man.


--------------------
UNDE-I FUM ... E SI CALDURA !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rux1704
post Oct 6 2011, 05:30 AM
Post #8


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 25-December 10
Member No.: 13,404



QUOTE (new_valis @ Sep 2 2011, 04:11 PM) *
Informaţiile sunt insuficiente ! Pare a fi simptomul unei colmatări a schimbătorului primar. Ce temperatură este afişată în momentul în care flacăra se stinge ? Centrala trece în stare de avarie?

Ati avut dreptate. am chemat service-ul si au facut curatarea chimica a ambelor schimbatoare. Acum functioneaza normal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:22 PM
Aer conditionat | Centrale termice