IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Centrala Habitat, Probleme pe placa electronica
dilema8
post Apr 24 2008, 06:23 AM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 24-April 08
Member No.: 2,067



As vrea sa intreb daca cineva din voi se ocupa cu depanarea placilor electronice.
La o centrala Habitat Romstal, am constatat un deranjament descris si in alt topic. Centrala porneste, merge 10 sec. se opreste, se aprinde ledul rosu, dupa care se stinge si porneste din nou pentru 10 sec. facand ciclul asta la nesfarsit.
As putea interpreta acest deranjament ca o lipsa de sesizare a ionizarii.
Cu alta placa, centrala functioneaza perfect.
Stiu ca este un defect frecvent iar eu am o astfel centrala, parinti mei si niste batrani pe care ii intretin. Deci 3 centrale. Si daca voi fi nevoit sa schimb la toate 3 placile m-am ars.
Multumesc anticipat celor ce doresc sa ma ajute.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
moales florin
post Apr 26 2008, 05:54 AM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 122
Joined: 8-September 04
Member No.: 331



In mod legal placa electronica,daca prezinta defecte,trebuie inlocuita cu una noua cu certificat de calitate si garantie(nu si daca s-a ars siguranta fuzibila).Sincer nu cred ca vre-un profesionist de pe acest site te va sfatui sa faci altceva.Chiar daca poate fi reparata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dilema8
post Apr 27 2008, 05:50 PM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 24-April 08
Member No.: 2,067



QUOTE (moales florin @ Apr 26 2008, 05:54 AM) *
In mod legal placa electronica,daca prezinta defecte,trebuie inlocuita cu una noua cu certificat de calitate si garantie(nu si daca s-a ars siguranta fuzibila).Sincer nu cred ca vre-un profesionist de pe acest site te va sfatui sa faci altceva.Chiar daca poate fi reparata.


Totusi, eu am reparat anumite placi de la centralele Ariston si unele merg de mai bine de 3 ani fara probleme, mai ales ca din proiectare au ceva "bug-uri".
Oricum multumesc pentru raspuns.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Apr 27 2008, 10:38 PM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



QUOTE (dilema8 @ Apr 24 2008, 08:23 AM) *
As vrea sa intreb daca cineva din voi se ocupa cu depanarea placilor electronice.
La o centrala Habitat Romstal, am constatat un deranjament descris si in alt topic. Centrala porneste, merge 10 sec. se opreste, se aprinde ledul rosu, dupa care se stinge si porneste din nou pentru 10 sec. facand ciclul asta la nesfarsit.
As putea interpreta acest deranjament ca o lipsa de sesizare a ionizarii.
Cu alta placa, centrala functioneaza perfect.
Stiu ca este un defect frecvent iar eu am o astfel centrala, parinti mei si niste batrani pe care ii intretin. Deci 3 centrale. Si daca voi fi nevoit sa schimb la toate 3 placile m-am ars.
Multumesc anticipat celor ce doresc sa ma ajute.

O fi alimentarea electrica...electrodul de sesizare a ionizarii...placa electronica sau umiditate f mare in localul unde e instalata centrala...(80% alimentarea electrica)


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dilema8
post Apr 28 2008, 05:21 PM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 24-April 08
Member No.: 2,067



QUOTE (SuperMario @ Apr 27 2008, 10:38 PM) *
O fi alimentarea electrica...electrodul de sesizare a ionizarii...placa electronica sau umiditate f mare in localul unde e instalata centrala...(80% alimentarea electrica)

Ca deranjament, placa electronica este. Dar nu prea imi dau seama exact care este componenta electronica de pe placa. Asa cum am scris la deschiderea topicului, ca am inlocuit placa si cu alta noua, centrala functioneaza.
Datorita faptului ca nu am schema imi este greu sa fac depanarea.
Se pare totusi ca voi incepe muncitoreste sa sap dupa deranjament.
Multumesc de raspuns.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Costi
post May 2 2008, 06:42 PM
Post #6


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 14
Joined: 9-February 08
Member No.: 1,973



QUOTE (dilema8 @ Apr 28 2008, 05:21 PM) *
Ca deranjament, placa electronica este. Dar nu prea imi dau seama exact care este componenta electronica de pe placa. Asa cum am scris la deschiderea topicului, ca am inlocuit placa si cu alta noua, centrala functioneaza.
Datorita faptului ca nu am schema imi este greu sa fac depanarea.
Se pare totusi ca voi incepe muncitoreste sa sap dupa deranjament.
Multumesc de raspuns.

rezultatul este ca ai timp.la habitat si junkers euroline compact daca este placa electronica nu are rost sa sapi pentru ca rezultatul este inlocuirea.la acests
doua tipuri de centrale cei care sunt castigati sunt mumai cei de pe service este o mana cereasca pentru ei
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post May 2 2008, 07:03 PM
Post #7


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



QUOTE (Costi @ May 2 2008, 06:42 PM) *
rezultatul este ca ai timp.la habitat si junkers euroline compact daca este placa electronica nu are rost sa sapi pentru ca rezultatul este inlocuirea.la acests
doua tipuri de centrale cei care sunt castigati sunt mumai cei de pe service este o mana cereasca pentru ei


Habitat au placi la fel de proaste ca Euroline Compact-ul ? asa o rata de defect ? stiam de Ariston Uno,dar si Habitat ? sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dilema8
post May 8 2008, 02:32 PM
Post #8


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 24-April 08
Member No.: 2,067



QUOTE (Costi @ May 2 2008, 06:42 PM) *
rezultatul este ca ai timp.la habitat si junkers euroline compact daca este placa electronica nu are rost sa sapi pentru ca rezultatul este inlocuirea.la acests
doua tipuri de centrale cei care sunt castigati sunt mumai cei de pe service este o mana cereasca pentru ei


Din pacate nu prea am timp. Dar si ca sa inlocuiesc 3 placi in caz de avarie, nu prea imi da mana.
cat priveste statistica ta cu privire la centralele mai sus mentionate ai dreptate. sunt f. vulnerabile placile electronice.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmm
post May 26 2008, 06:26 PM
Post #9


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 9
Joined: 14-May 08
Member No.: 2,083



QUOTE (dilema8 @ Apr 27 2008, 05:50 PM) *
Totusi, eu am reparat anumite placi de la centralele Ariston si unele merg de mai bine de 3 ani fara probleme, mai ales ca din proiectare au ceva "bug-uri".
Oricum multumesc pentru raspuns.

am ariston microgenus si nu sesizeaza flacara....se poate repara placa?.....am postat si singura solutie ar fi inlocuirea placii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
instalator
post Jun 10 2008, 07:14 AM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 70
Joined: 17-January 08
From: BRAILA
Member No.: 1,932



QUOTE (Costi @ May 2 2008, 06:42 PM) *
rezultatul este ca ai timp.la habitat si junkers euroline compact daca este placa electronica nu are rost sa sapi pentru ca rezultatul este inlocuirea.la acests
doua tipuri de centrale cei care sunt castigati sunt mumai cei de pe service este o mana cereasca pentru ei

Eu sunt TOTAL impotriva repararii ( schimbarii unor componente ) placii electronice. Argumentele le-am mai prezentat. Dar acum revin pentru ca am vazut ca exista impresia ca daca se schimba placa electronica ,,sunt castigati numai cei de la service este o mana cereasca pentru ei ".TOTAL GRESIT !!! angry.gif Sa presupunem prin absurd ca eu as repara o placa electronica . In cazul asta as avea de castigat financiar mult mai mult decat daca o scimb . In primul rand pe client (in total lucrare ) l-ar costa mai putin (si as prinde mai usor lucrarea ) iar eu as putea sa incasez bani mai multi pe manopera.Daca schimb placa cea mai mare parte din bani se duc catre producator (contravaloarea placii+taxe de expediere).Totusi cred ca mai important este ca sa-mi fac treaba profesionist si sa nu ma joc cu viata altora.


--------------------
ABDULA DANIEL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Jul 31 2008, 02:24 PM
Post #11


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (dilema8 @ Apr 28 2008, 05:21 PM) *
Ca deranjament, placa electronica este. Dar nu prea imi dau seama exact care este componenta electronica de pe placa. Asa cum am scris la deschiderea topicului, ca am inlocuit placa si cu alta noua, centrala functioneaza.
Datorita faptului ca nu am schema imi este greu sa fac depanarea.
Se pare totusi ca voi incepe muncitoreste sa sap dupa deranjament.
Multumesc de raspuns.

daca este vorba de placa de pe vana de gaz trebuie sa inlocuiesti 2 condensatori, unul de 220nf/250v(daca gasesti poti sa pui 220nf/400v) si al doi-lea de 470nf/250v (470nf/400v).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dilema8
post Oct 16 2008, 09:07 AM
Post #12


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 24-April 08
Member No.: 2,067



QUOTE (obywan @ Jul 31 2008, 02:24 PM) *
daca este vorba de placa de pe vana de gaz trebuie sa inlocuiesti 2 condensatori, unul de 220nf/250v(daca gasesti poti sa pui 220nf/400v) si al doi-lea de 470nf/250v (470nf/400v).

Oau.
Nici nu stii ce bucurie mi-ai facut.
Iti multumesc din suflet.
Cand vii la munte la Busteni te astept sa fac cinste.
rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 27 2008, 06:12 PM
Post #13


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181




cum ai rezolvat-o?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
007
post Jan 3 2009, 09:39 PM
Post #14


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 30-December 08
From: iasi
Member No.: 7,544



QUOTE (dilema8 @ Apr 24 2008, 08:23 AM) *
As vrea sa intreb daca cineva din voi se ocupa cu depanarea placilor electronice.
La o centrala Habitat Romstal, am constatat un deranjament descris si in alt topic. Centrala porneste, merge 10 sec. se opreste, se aprinde ledul rosu, dupa care se stinge si porneste din nou pentru 10 sec. facand ciclul asta la nesfarsit.
As putea interpreta acest deranjament ca o lipsa de sesizare a ionizarii.
Cu alta placa, centrala functioneaza perfect.
Stiu ca este un defect frecvent iar eu am o astfel centrala, parinti mei si niste batrani pe care ii intretin. Deci 3 centrale. Si daca voi fi nevoit sa schimb la toate 3 placile m-am ars.
Multumesc anticipat celor ce doresc sa ma ajute.


Chiar daca erau in garantie tot trebuia sa platesti placile electronice la romstal

Din cate stiu eu centralinele de habitat sunt un defect de serie, conform unui comunicat dat de romstal partenerilor, si se inlocuiesc gratuit(fara nici o vrajeala)
Centralina are codul de comanda 35ps0009
Contacteaza dispeceratul national romstal la 0725125125


--------------------
[font="Century Gothic"][/font][size="4"][/size][color="#0000FF"][/color]Adi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrroa
post Sep 25 2009, 07:06 PM
Post #15


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 23-September 09
Member No.: 12,345



Am avut aceiasi problema la un habitat cu a doua centralina. Insa rezolvarea a fost inlocuirea celor doi condensatori de la a doua centralina la prima care statea aruncata in magazie. Merge perfect. Click aici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 15th December 2019 - 05:49 PM
Aer conditionat | Centrale termice