Centrala termica murala cu condensare Bosch Condens 2000W 24kW

Raport excelent pret-performanta pentru o centrala cu condensare.

Bosch Condens 2000W (ZWB 24-1AR) de 24 kW este o centrala termica cu tiraj fortat, preparare apa calda menajera instant cu schimbator secundar de caldura in placi si cu condensare. Puterea de 24 kW acopera necesarul de incalzire al unui apartament sau unei case aproximativ 140 mp. (calcul aproximativ bazat pe metoda pe baza de indici).

Clasa de eficienta a centralei este de 4 stele pentru incalzire si 2 stele pentru apa calda menajera (cf. EN 13203), asta inseamna ca centrala asigura un debit constant de apa calda la temperatura solicitata de utilizator. Debitul de apa calda asigura functionarea simultana a doi consumatori, un dus si o baterie amestecatoare (dus si chiuveta). Nu poate fi folosita pentru doua dusuri simultan, pentru aceasta este nevoie de putere mai mare pentru preparare apa calda, putere disponibila la centralele de la 28 kW in sus.

Modularea puterii centralei termice se face pe o plaja continua, fara trepte, fapt care conduce la reducerea consumului de gaz. Centrala va produce atata caldura cat este nevoie. La economia de gaz contribuie si ventilatorul de evacuare gaze ardere care are turatie variabila. Varianta ERP completeaza cu o pompa de circulatie cu turatie variabila deasemenea.

Panoul de comanda COTRONIC III controleaza detectare lipsa flacara, senzor de incalzire pe tur, termostat de siguranta pe tur, senzor de gaze arse, senzor de nivel condensat in recuperator, vana de gaz modulanta, electrodul de ionizare, senzor ventilator pentru reglarea turatiei, termostat e siguranta gaze arse, senzorul de ventilator pentru reglarea turatiei, senzorul electronic de protectie la inghet. Sistemele de control sunt completate de supapa de siguranta incalzire.

Dimensiunile centralei sunt 725x440x355, la numai 440mm latime si 355mm adancime se poate monta intr-o bucatarie fara sa ocupe mult spatiu.

Panoul de control digital afiseaza parametri de functionare, se poate bloca cu functia Child Lock, si coduri de eroare daca apar. Aceste coduri ajuta si personalul de service, dar si utilizatorul in situatia in care nu este o defectiune, ci doar o problema de utilizare, de exemplu lipsa apa in circuitul de incalzire, cand utilizatorul trebuie sa refaca presiunea de utilizare.

Un alt avantaj este nivelul de zgomot redus, pana in 36 dB(A), producatorul mentioneaza un sistem de absorbtie a zgomotului.

Bosch Condens 2000W

Date tehnice:

Tip:
Ardere in condensare  
Tiraj fortat  
Camera de ardere etansa  
Preparare acm cu schimbator secundar in placi  
Putere Termica:
Putere termica max 25.6 kW
Putere nominala min. 7.3 kW
Putere termica a.c.m. 24 kW
Randament:
Randament 103 %
Eficienta energetica (Dir. CE/92/42) ****  
Circuit apa calda:
Debit apa calda Δt 30°C 11.4 l/min
Circuit incalzire:
Reglare temperatura 82/35  
Presiune max. 3 bar
Vas de expansiune 8 l
Presiune preincarcare 0.5 bar
Alte detalii:
Tip de gaz GN sau GPL  
Caracteristici electrice:
Consum electric 120 W
Tensiune de alimentare 230/50 V/Hz
Protectie electrica X4D IP
Dimensiunile aparatului:
Inaltime 715 mm
Latime 440 mm
Adancime 355 mm
Greutate neta 37 kg

Pentru pret si achizitie puteti accesa legatura: Bosch Condens 2000W 24kW ERP