Scurt istoric al marcii WESTEN

Logo WestenIn 1925, familia Westen, din Austria, a construit In Bassano del Grappa (Italia) prima fabrica de produse emailate sub numele de SMV (Smalteria e Metallurgica Veneta). Principalele produse confectionate de companie In perioada 1925 -1950 au fost articolele emailate, cazile de baie si radiatoarele de otel.

In perioada 1950 -1965, fabrica a inceput productia de aragaze, echipamente sanitare si boilere electrice, ajungand astfel la o suprafata neta de productie de 54.000 metri patrati.

In anul 1977, fabrica a intrat in proprietatea Zanussi si a devenit centrul Grupului pentru productia sistemelor de incalzire si sanitare: centrale termice pe baza de gaz, radiatoare de otel, incalzitoare de apa si cazi de baie.

In 1984, Ocean Idroclima S.p.A. preia de la Zanussi fabrica din Bassano si incepe exportul produselor in intreaga lume.

In februarie 1999, Baxi Group Ltd. din Marea Britanie achizitioneaza Ocean Idroclima S.p.A.. Aducand in noua companie o tehnologie avansata si mai ales experienta britanica, Baxi a demarat, alaturi de gama aflata in productie de mai bine de 75 de ani, productia noii serii de centrale termice pe baza de gaz, ajungand astfel sa ofere partenerilor sai produse inovative de Inalta eficienta.

Gama de produse:

Westen Star
Westen pulsar
Westen Energy
Westen Star
Westen Storage
Westen Compact
Cronotermostat Westen
Westen Storage
Westen Compact
Cronotermostat fara fir Westen