Istoric Buderus

Logo BuderusLa 14 martie 1731 Johan Wilhelm BUDERUS a pus piatra de temelie la o mica societate miniera si metalurgica ce avea sa devina colosul de astazi al industriei germane de tehnica de incalzire. Prin expandari succesive sub mana fiului Johan Wilhelm BUDERUS al II-lea si a urmasilor sai, societatea progreseaza treptat de la primele sobe din fonta in 1797, sub patent Lonholdt, cunoscute in intreaga lume ca cele mai sigure si economice, pana la productia de tuburi si piese turnate din fonta.

Odata cu inventarea cazanului din fonta in 1893, Buderus se desparte in doua societati pe actiuni care incep producerea in serie a elementelor de cazan si a radiatoarelor ce vor acoperi in scurt timp intreaga Germanie si tarile invecinate.

Revolutia tehnicilor de incalzire continua, incepe fabricarea radiatoarelor din otel, productia de cazane se dezvolta exploziv, cererea de echipamente fiind din ce in ce mai mare.

Anul 1927 marcheaza inceputul productiei moderne de centrale termice. Criza economica din '33-'35 nu afecteaza intreprinderile Buderus datorita gamei largi de produse utilizate in constructii si genereaza fuzionarea cu Buderus a numeroase firme afectate de criza, printre care turnatoriile Krupp.

Buderus Mom Dad son

Dupa razboi incepe fabricatia pe banda rulanta a radiatoarelor (1952) si a cazanelor din fonta (1957). Productia creste; Buderus introduce in fabricatie cazane de abur, cazane din otel, arzatoare cu gaz sau combustibil lichid.

Criza energetica din 1973 determinata de statele exportatoare de petrol a impus dezvoltarea unei noi generatii de cazane Buderus cu consum de combustibil redus cu 15%. Sistemul de incalzire de joasa temperatura numit ECOMATIC a fost prezentat pentru prima oara la Targul International de Cazane Frankfurt am Main - ISH 1977.

Prin aplicarea unui sistem de reglare moderna s-a adaptat temperatura agentului termic la temperatura exterioara. Aceasta noua tehnologie elaborata de Buderus s-a impus ca tehnologie de referinta pentru intreg domeniul de specialitate, fiind astazi de neconceput lipsa ei in proiectarea unei centrale termice moderne.

Prezent

La inceputul anului 1983 s-a trecut la productia in serie a cazanelor cu tehnologia de recuperare a caldurii gazelor de ardere si reintroducerea acesteia in circuitul de incalzire, sistemul ECOMATIC PLUS. Prin racirea gazelor de ardere s-a reusit atat condensarea vaporilor de apa din aceste gaze cat si diminuarea semnificativa a emisiilor poluante.

 • Toate produsele Buderus sunt marcate cu simbolul "Ingerul Albastru"
 • Buderus produce echipamente si instalatii de incalzire, astfel:
 • cazane din fonta pentru combustibil gazos cu puteri intre 9-732 kW;
 • cazane din fonta pentru combustibil lichid/gazos cu puteri intre 17-1200 kW;
 • cazane din otel pentru combustibil lichid/gazos cu puteri intre 17-19000 kW;
 • boilere pentru apa calda de consum cu acumulare 135-6000 l;
 • radiatoare din otel echipate cu termostate de reglare;
 • automatizari si software conventional in limbile de circulatie internationala;
 • blocuri de cogenerare;
 • instalatii cu panouri solare;
 • cazane cu combustibil solid.