Baxi Group LTD - profil de companie

baxi logoIn 1866, fierarul Richard Baxendale a pus bazele unei afaceri pe cont propriu. De atunci, compania s-a dezvoltat, ajungand ca in anul 1935 sa lanseze primul produs sub numele Baxi - un sistem controlabil de ventilatie in pardoseala, pentru incalzirea pe baza de combustibil solid.

In 1963, Baxi a dezvoltat tehnologia de incalzire centrala cu aer pe baza de gaz, iar in 1965, demonstrandu-si viziunea de perspectiva a companiei si a management-ului, a introdus sistemul repartizarii unor parti din profitul lichid catre angajati, masura revolutionara in acea vreme.

In 1966, Baxi a lansat cel mai celebru produs al sau - boilerul ergonomic cu gaz Bermuda, ale carui variante modemizate inca se afla in portofoliul companiei. Produsul este apreciat si indragit de foarte multi consumatori, in special pe teritoriul Angliei.

In 1983, Philip Baxendale (urmas al fondatorului) a vandut compania muncitorilor, la o valoare mult mai mica decat cea reala, formand astfel cel mai mare parteneriat cu angajatii existent in Marea Britanie.

In anii '80, Baxi a continuat sa se dezvolte si sa inoveze. In 1989 a lansat produsul Baxi Solo, un boiler usor din fier tumat, care nu necesita mai mult de o persoana la manevrarea din timpul instalarii.

In anii '90, Baxi a demarat achizitionarea unui numar de firme europene, proces care a culminat in 1999 cu preluarea companiei Ocean Idroclima si a Diviziei Blue Circle Heating.

Astazi, Baxi Group Ltd. este unul dintre liderii europeni in solutii de incalzirea si racirea aerului din locuinte. In 2003, Baxi Group a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 miliard de Euro, fumizand peste 700.000 de centrale anual. Grupul are peste 5.800 de angajati in intreaga lume si detine centre de excelenta in productie in Anglia, Franta, italia, Danemarca, Germania si Turcia.

Grupul Baxi comercializeaza pe intreg globul o gama larga de produse: centrale termice de inalta eficienta pe baza de gaz, boilere electrice si cu gaz, radiatoare si aeroterme, alte sisteme de conditionare a aerului - fumizand astfel caldura, apa calda si aer proaspat pentru locuinte, spatii de lucru si cladiri publice.

Marcile incluse in portofoliul Baxi sunt recunoscute in intreaga lume:

baxi logo Westen logo Potterton logo Valor logo
Brotje Heizung logo baymak logo

ingloband promisiunile Grupului fata de clientii sai de pe intreg globul.

Pentru produsele sale, Grupul Baxi dispune de o retea de distributie la nivel mondial, coordonata de propria organizatie de vanzari - Baxi international. in Europa, Grupul a investit pe piete strategice, in companii de distributie cu capital propriu sau in sistem joint-venture (cum este si Baxi Romania).