Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Centrale termice cu combustibil solid! Solutie de curatat!?
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
martinicu789
Ce solutii exista pentru curatarea centralelor pe combustibil solid ? Am auzit la cineva ca exista un praf special care il arunci in centrala si se curata singura de funingine!? Este adevarat?Cum se cheama? Sau de unde il pot cumpara? Poate stie cineva!? sad.gif Multumesc pentru raspuns!
Am uitata sa mai intreb ceva ! Poate stie cineva!?Ce tip de carbune este ideal pentru o centrala termica pe combustibil solid? Stiu ca exista huila sau lignit tip brichete!Poate stie cineva de unde se poate procura?
CristianG
Se pare ca nu stie nimeni. Ar trebui sunat la firma care comercializeaza in mod curent astfel de centrale.
martinicu789
Vad ca nu prea stie nimeni! :? Mai m-am interesat! Pentru curatarea centralei unii miau sugerat Naftalina!,Pentru combustibil toti dau din umeri :oops: nimeni nu stie nimic ! numai lemnul si Bolovani de carbuni daia scosi direct din mina!Am incercat cu Lignit bolovani scosi direct din mina! Si trebuia sa scot cenusa cu lopata din centrala ! in plus cind este foarte frig de exp.sub -5 grade nu prea ami da randament! Eu cautam cum erea inainte pe timpul lui" ceasca" EXistau la scoli carbuni brichetati !Dar nu stie nimeni nimic!Am dat de - Brichete de rumegus- am cumparat vreo 9 tone! din Cluj de la GherlaAcum sint curios cind vine frigul sa vad ce randament dau! tongue.gif - si, am sa postez aici !M-am tot informat,! si daca nici brichetele de rumegus nu-mi da randament am sa schimb centrala ! Am gasit centrala prin sistem de gazeificare ! cica da randament 90%Si o incarci 1 data la 12 ore!Este unpic mai scumpa dar asta este! :roll:
Geo Palade
Poti sa te interesezi la un combinat siderurgic, de exemlu, pt ca ei folosesc cocs metalurgic (adica acei carbuni brichetati de care spuneai)
goad
"...Am gasit centrala prin sistem de gazeificare ! cica da randament 90%Si o incarci 1 data la 12 ore!..."


Daca poti sa fi mai explicit ! :roll:
CristianG
gazeificarea lemnului (flacara intoarsa) reprezinta continuarea arderii gazului de lemn- gazogenului - intr-o camera de ardere secundara cu captuseala ceramica la temperaturi ridicate. Aerul necesar arderii este asigurat de catre un ventilator.
masonetgv
acum am gasit postarea ta. cum a mers cu brichete de rumegus?
dar cu gazeificarea ce-ai mai facut?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.