Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alegere termostat
Forumul Centrale-termice > Arena > Cea mai buna solutie tehnico-economica...
Alecsandru87
Buna ziua.

Vreau sa iau o decizie importanta dar am nevoie de ajutorul vostru. Mai intai, fiind un user nou pe forum va urez un calduros bine v-am gasit rolleyes.gif . Fiid posesorul unei microcentrale termice Beretta Ciao si al unui termostat Cewal RQ ambele achizitionate acum 7 ani, am luat decizia sa schmb actualul termostat (analogic) cu unul digital. La actualul termostat am doar 2 fire care duc in centrala (oprit/reglarea temperaturii)
Nu sunt expert in termostate dar vreau sa stiu daca acest termostat imi merge la microcentrala mea, eventual daca imi recomandati voi unul. Bugetul este de maxim 180 RON.
Multumesc anticipat
CristianG
Bine ati venit, decizia alegerii unui termostat nu trebuie sa va rapeasca prea mult din timp, deoarece majoritatea fac acelasi lucru, micile diferente nu prea se vad in exploatare, mai ales daca ati avut unul analogic.

Cel la care ati facut legatura este ON/OFF =>

Cronotermostatele de tip ON/OFF sunt termostate care inchid/deschid un circuit, iar sensibilitatea la comutare, ecarturile de temperatura, numarul de temperaturi posibil de programat (standard sunt 2, zi si noapte) sunt caracteristicile care le diferentiaza si, dupa cum spuneam mai sus, ele nu difera foarte mult intre ele.

Luati ce gasiti disponibil si nu trebuie sa va para rau ca nu ati luat cinestiece cronotermostat. Computherm este popular pe la noi prin Romania si e o alegere buna.

Cu cronotermostatele problema este ca inveti la inceput sa il programezi si cand vrei sa schimbi ceva peste 1 an de ex ai uitat, asa ca puneti bine manualul, nu il pierdeti. Mai mult... vedeti sa fie in romana daca nu va descurcati foarte bine in alte limbi.
Alecsandru87
Multumesc pentru precizari. Nu faceam legatura dintre un cronotermostat si termostat. Din ce m-am interesat pe internet, am gasit si unele cu wireless dar pretul este cam mare. Am gasit pe un topic mai multe informatii la ce inaltime, locul (sa nu fie aproape de o sursa de incalzire) in care trebuie amplasat termostatul. Chiar sunt curios daca este vreo diferenta de confor/bani cu acest termostat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.