Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Termostat-Cronotermostat
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
bittek
Am rugamintea de a presenta citeva modele universale de cronotermostate sau termostate,fiindca vine iarna si avem nevoie de asa ceva.
Am inteles ca cele de la Computherm sint cele mai ieftine si utile cronotermostate aveti si ale variante?Multumesc
CristianG
Nu am studiat oferta de cronotermostate de pe piata pentru ca mi se par toate la fel. Mai mult de atat, am un cronotermostat destul de sofisticat si l-am folosit foarte putin la capacitatea lui.

Se poate vedea la adresa:
http://www.seitron.it/ita/prodotti/scheda....iontree&SID

dar este personalizat cu numele unui producator de centrale termice smile.gif

Il folosesc pe automat, adica programarea este oprita si functioneaza ca un termostat de camera. Programarea...... nu este dificila (oricum am folosit manualul), dar nu se potriveste mereu. Ma deranja cand se nimerea sa fiu acasa si el era programat ca eu sa nu fiu acolo smile.gif Ca sa nu mai vorbim de faptul ca se mai intampla sa nu fiu eu in situatia de a ajusta temperatura.... si atunci chin mare la telefon: "Pe ce apas? Butonul de sus sau de jos? Cel mic sau cel mare? Din dreapta? Trebuie sa deschid un capac? Nu este nici un potentiometru aici.... aaa rotita ! Dar e tot frig !" :roll:

Oricum ramane singura optiune viabila pentru a putea regla temperatura. Sa reglezi centrala din potentiometrul ei este o manevra imprecisa si trebuie facuta des, termostatele mecanice (cu bimetal) nu le recomand deloc, au timp mare de raspuns (se intampla ca el sa fie pe 23 grdC si sa nu porneasca centrala nici la 19 grdC) se strica si repede, sonda exterioara de temperatura pentru cei care au centrala termica High-tech si cronotermostatul care foloseste o rezistenta variabila pentru a masura temperatura din camera (este precis).

Si inca ceva, intrebarea fireasca este de ce nu am un termostat simplu cu rezistenta variabila de masurat temperatura ca la un cronotermostat ? Pai am deja un cronotermostat !. Si atunci cand l-am pus nu ma gandeam ca va fi o mare bataie de cap sa il folosesc.
Gabriel
Programarea...... nu este dificila (oricum am folosit manualul)
Dar mai stii sa programezi acum?
CristianG
biggrin.gif cu manualul da! Fara... o sa verific.
Ityi
termostatele Computherm sunt produse foarte reusite, au un an garantie.La modelul Q7 si Q3 exista varianta fara fir...
Daca sunteti interesat de produse, vizitati site-ul:www.computherm.ro.
petrachec72
Buna seara , eu am utilizat un termostat simplu , clasic si nu am avut probleme mari, numai ca s-a defectat anul acesta pe 1 ianuarie dupa 5 ani de utilizare. Si eu caut un model mai ieftin si usor de utilizat ....locuiesc cu mama care este mai in varsta si nu pot alege ceva foarte sofisticat....Am vazut unul destul de ieftin , fara programare pe zile la Vaillant , model VRT 40 , unul la Saunier Duval SD 2000 si unul digital de la Computherm cel mai simplu model Q3, sunt si altele mai sofisticate cu reglarea temperaturii pe zile si ore... acestea sunt pna in 1000 lei RON, cele mai sofisticate depasesc 2000 lei RON, acum fiecare alege in functie de posibilitati...toate cele bune...succes ptr o alegere corecta...eu inca prospectez piata.... wacko.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.