Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Caut Automatizare
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
and69
ok
terman
QUOTE (and69 @ Apr 4 2008, 03:01 PM) *
Buna ziua! Am in exploatare de cca 9 ani un cazan Termomax Color 25 si boilerul sau de 85L. Sarcina termica a instalatiei este aproape de puterea nominala a cazanului. In prezent instalatia termica nu ma mai satisface de aceea doresc sa o redimensionez. sa o echilibrez termic si in presiune si sa o impart in doua circuite legate prin vana automata pe trei cai. Intentionez ca sa comand cazanul, boilerul, vana de amestec si pompele cu o automatizare (centralina/panou comanda - sau cum doriti sa-i spuneti) si care in plus sa comande temperatura din turul instalatiei in functie de temperatura exterioara si de setarea cronotermostatului pt cea interioara. Prefer ca aceasta automatizare sa comande pompa fiecarui circuit in parte, pompa de reciculare a ACM dupa un orar stabilit de mine pentru diferite ore din zi si pe zile din saptamana si in fine, sa mentina temperatura in cazan la valoarea dorita atunci cand cronotermostatul se afla in repaus. In momentul de fata materialele pe care le am sunt: cele 2 pompe pt fiecare circuit in parte, pompa de recirculare a ACM, pompa boilerului, o pompa de putere mica Grundfos pe care intentionez sa o pun intre turul si returul cazanului si pe care deasemeni sa o comand. Vreau sa achizitonez automatizarea, sonda de exterior vana motorizata, vanele de echilibrat presiunea si senzorii.. Dispune cineva de aceste materiale? Sunt interesat si de specialist pt executie. Cu multumiri, Andreidaca esti din Bucuresti atunci e mai simplu,exista o firma care vinde automatizari ptr. instal. mai complexe,produse de Honeywell,se cheama Markus Automatik,au si site.www.markus.ro si gasesti adresa,nr. tel.etc.
and69
Multumesc pt informatie; contactasem insa deja aceasta firma. Problema se puna insa un pic diferi daca nu ai achizitionat centrala de la ei sau daca nu ai contract pt revizii. Dealtfel cunosc si eu ceva marci: Kromschroeder, Fantini Cosmi, Logomatic, Vitotronic si inca vreo doua-trei; Aici pretul intra in discutie, anume nu prea merita cazanul o astfel de investitie. Ma gandeam ca are cineva ceva secand sau model mai vechi(analogic de ex.). Multumesc mult inca o data pt raspuns. E binevenita orice sugestie! Oricum modernizarea vreau sa o fac si o voi face!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.