Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CUM SE FACE ÎMPAMÂNTAREA PRIZELOR LA CASA?
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
oana albulet
Casa în care locuiesc are vreo 40 de ani si prizele au fost montate de la început fara impamantare. Pentru centrala termica ne trebuie neaparat priza cu împamântare. Cum se poate face?
Geo Palade
Gasesti la depozitele de materiale de constructii tarusi speciali pentru prize de pamint(sunt necesare 4 buc.) care se bat in pamint in colturile unui patrat cu latura de 3m dupa care se interconecteaza intre ei cu platbanda zincata 30x5mm dupa care platbanda se continua pina in casa. In loc de tarusi se pot folosi 3 buc. teava zincata de 2 toli cu lungimea de 2m care se bat in pamint in virfurile unui triunghi echilateral cu latura de 3m. Preferabil priza de pamint se amplaseaza in vecinatatea centralei ca sa nu ai lungime mare de platbanda. Nu se admite ca platbanda sau teva sa nu fie zincate!
goad
Su mai simplu se poate face legatura de impamintare la teava de apa rece sau canalizare (trece prin pamint..NU?) :wink:
Geo Palade
Eu nu as face asa ceva pt ca se poate electrocuta careva daca teava de apa rece este din plastic (marea majoritate a cazurilor) sau daca nu face contact ferm.
goad
8) Pai ,casa e de acum ...40 ani , nu?!
Sigur nu are tevi de plastic pe apa rece sau canalizare !
Pe de alta parte CT moderne au standarde f. stricte , privind izolatia electrica (pot fi montate si in baie ...NU?!) ,asa ca nu e cazul de electrocutari si alte alea...E DUAR UN MOFT AL ISCIR-ului :!:

P.S. In STAS-urile mai vechi (40-50 ani),chiar se recomanda impamintarea sa se faca prin metoda legaturilor galvanice cu instalatia sanitara(adica tevi apa si canalizare) :wink:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.