Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum exagerat de gaze naturale
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > Tehnic
rodica ghi
am centrala termica junkers ZW20 AME , montata in 2000
am facut revizie in 2006-iulie.Acum imi consuma gaze exagerat de mult: 12/15 mc/zi.Incalzesc un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 78 mp.
Pana acum nu am mai intampinat aceasta problema. Consumul mediu anii trecuti era de 8 mc .Ce ma sfatuiti sa fac?
terman
Sambata dimineata au fost la mine in localitate -23 gr.la tine cite cu munus au fost ?
si eu la 97 mp. e drept ca temp.ambientala este 23 gr.zi si noapte (familie de frigurosi),am consumat cam 14-15 mc. / zi in perioada asta mai friguroasa.de ieri si la mine a revenit cam la 8 mc/zi,chiar am fost curios si am urmarit contorul.
rodica ghi
eu locuiesc in braila si nu stiu exact cite grade au fost termostatul il am reglat la 21 gr. si anii trecuti nu consumam asa mult.E posibil sa nu fie gazele de calitate corespunzatoare?nu stiu ce sa mai cred.
rodica ghi
nu cred ca gazele ar fi cauza deoarece vecinii nu consuma mai mult ca de obicei(anii trecuti) ce mai pot spune in "apararea centralei "ar fi ca vecinii de dedesubt au vandut si nu s-a mutat nimeni in loc la fel si deasupra.
Dar si asa mi se pare f mult consideram centrala Junkers ca avand randament bun.Pana anul acesta nu m-a dezamagit.E posibil sa se fi dereglat ceva? Daca da,atunci ce? Si ce e de facut?
terman
stiu si eu ?
poate vana de gaz,puterea centralei incorect reglate,cine stie ce a facut cel de la service pe acolo ?
termostatul poate fi si el o cauza,senzorul masoara prost temp. si da tirziu comanda de oprire,desi asta ar insemna ca tu sa simti o supraincalzire a ambientului...cine stie,cauzele pot fi multiple,trebuie incercat sa le elimini pe rind.
si gazele e posibil sa fie proaste,la ce sa te astepti bun de la societatile cu monopol ?
new_valis
(rodica ghi)
"ar fi ca vecinii de dedesubt au vandut si nu s-a mutat nimeni in loc la fel si deasupra...


Asta-i cauza : au crescut pierderile de caldura din apartament datorita vecinatatilor neincalzite!
dory
Sfatul meu este sa incercati si varianta inchiderii robinetelor de manevra (siguranta) de la aparatele de utilizare, respectiv microcentrala si aragaz, si sa va uitati la contor daca acesta inregistreaza consum. S-ar putea sa existe undeva o scapare de gaz .
terman
corect,e si asta o posibilitate.banuiesc ca, nu are detector de gaz
rodica ghi
verificatul gazelor a fost prima grija. Astazi am avut timp si am facut unele masuratori.De la ora 9:28 am inceput masuratorile.Atunci a pornit arzatorul si a mers 9 min. consumand 0,27mc. de gaz, a facut pauza 3min.,a pornit din nou arzatorul 3 min. de data asta consumand 0,06mc, temperatura in casa s-a ridicat cu 1/2 grade,a facut iar pauza 3min.,iar arzatorul 2min cu un consum de 0,05mc,iar pauza de 3min.iar arzatorul 2min cu 0,05mc gaz,s-a ridicat temp. cu 1/2 grad,iar pauza de 3min. iar arzator 2min,3min pauza si s-a oprit pentru 50min.pe timpul pauzei de 3min a mers numai pompa pentru egalizarea temperaturii in instalatie.
Mentionez ca termostatul de ambient e setat la 18,5 grade.E cu afisaj electronic are 4 programe pe zi,pe fiecare zi a saptamanii si cu reglaj de 1/2
de grad.Dupa cele 50 min si-a reluat din nou ciclu de functionare.Incepe sa functioneze cand ajunge temp. la 18grade.La un ciclu complet de 30 min functionare din care 18min cu flacara a consumat 0,47mc. zilnic 8,7mc, in conditiile in care afara sunt 1-2 grade si in casa 18 grade. Consum mare confort mediu.Nu am patit asta anii trecuti.Am 2 balcoane 1 inchis cu termopan altul cu cornier, nu i-a venit randul,1 perete la sufragerie,baie si dormitorul mare la exterior,intre scari,spatiul intre scari e de 50cm,ce fel de izolalatie pot face daca locuiesc la etajul 5.Si cu sesizorul de gaze,ce preturi au, ca am inteles ca vor fi obligatorii.Si la ce interval de timp se schimba contoarele de gaze, ca m-i l-au schimbat in primavara.
serban valentin
apelati la un specialist si verificati presiunea gazelor in focar
bigjoe
(rodica ghi)
am centrala termica junkers ZW20 AME , montata in 2000
am facut revizie in 2006-iulie.Acum imi consuma gaze exagerat de mult: 12/15 mc/zi.Incalzesc un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 78 mp.
Pana acum nu am mai intampinat aceasta problema. Consumul mediu anii trecuti era de 8 mc .Ce ma sfatuiti sa fac?Exact asta se intampla si la mine si ma BUCUR ca nu inebunisem...si eu sunt in proces sa aflu dar se pare ca este sutn DOI parametrii unul deschiderea minima la GAZE si una deschiderea maxima..adica atunci cand arde la minim cat la suta din vana se deschide la mine de exemplu 33% si respectiv la 99% eu presupun dupa ce am facut ceva teste ca era undeva pe la 25 la 75% adica minimul la 25% si maximul la75%.

Gandeste-te ca e ca la aragaz cand invartesti Butonul de gaz dai de la MIN la MAX e la MAXIM consumi mult dar nu pui tot tipul la maxim ca nu are rost..oricum cu cat esti mai sus este mai ineficient. Ca o oala de apa oricum absoarbe caldura intr-un anumit ritm daca ii dai mai mult surplusul se duce in aer nu in apa din oala..

La fel si la Statie..

Dar aici chiar putem sa ii dam in judecata pentru ca....lucreaza mina in mina cu ROMGAZ sa comsume mai mult gaz si uite unde ajungem....

Deci parametrii astia uite-te...

Mai e un parametru eu am EURA 28 , de timp de ajungere sau de timp cat sa astepti intre 2 reincalziri si din fabrica e 3 Minute eu am pus 4 dar nu asta e cel mai important.

Ci efectiv vana de gaz..
terman
parametru "timpului cit sa astepti",care este cit este,da dupa cum a vrut producatoru se cheama ...interval
bigjoe
Da asa este dar nu toti sunt asa tehnici incat sa spun Durata de timp a sistemului incat sa priceapa toti..unii sunt mai atehnici si chiar si cei tehnici din experienta mea cu cat explici mai mult. cu cuvinte cat mai NE-savante deci mai "populare" cu atat mai bine pricepe lumea.

Deci timpul de fapt este de asteptare pina sa se reaprinda, intr-un fel ii spui sistemului ce Constanta de Timp are sistemul tau.

Daca ai 2 calorifere se incalzeste repede daca sunt din tabla insa se si racesc repede, daca i 14 iti ia mai mult timp.

Daca de exemplu ai Ventilatoare cum sunt in unele fabrici, cu un radiator incalzit si in spate un ventilator care disperseaza foarte repede "raceste" prin circulare aerului (raceste apa) deci incalzeste incaperea mai repede trebuie sa pui 0 pentru ca intotdeauna dai caldura.

Si tot asa...Oricum acuma sa raspund Doamnei sau Domnisoarei

Si eu ma speriasem ca consumul era mare dar de fapt NICIODATA nu fusese 7-8 mc ci erau 17mc si acum 22 dar e normal mai multe dusuri fierbinti pentru ca mai sunt 2 persoane in casa.

Consumul poate sa fie ridicat si din cauza ca se seteaza o temperatura prea inalta si se iroseste caldura pentru ca, tot din experienta proprie cand am pus temperatura la 52 Referinta in calorifere, erau 25 grade in camere...cand am pus 65 tot cam pe acolo poate 25,5 pentru 0,5 grade diferenta in camere insa am incalzit de la 52 la 65!!! deci cu aproape 10% la mult pentru o crestere EFECTIVA in camera de numai 0.025% deci nu merita.

Asa ca sfatul meu pentru Doamna/Domnisoara este sa puneti la 52 sau chiar 50 vedeti unde este minim si totusi sa aveti un comfort termic, si asati acolo.

Alt sfat este la apa calda daca spalati ceva la bucatarie (mai ales) nu mai deschideti robinetul de 10 ori can spalati 10 cani sau 10 farfurii, am vazut asta la nevasta mea si nu e bine. Mai bine adunati-le pe toate si le spalati una dupa alta (cat este posibil normal) pentru ca la fiecare REAPRINDERE se consuma cu 40% mai mult gaz pentru ca...ma rog nu prea am cum sa explic decat ca este un SUPRAREGLAJ (vine din Automatica) intotdeauna un sistem cand urmareste o referinta depaseste un pic apoi revine la referinta osciland si apoi se stabilizeaza.

Cam ce se intampla de exemplu la consumul de benzina la o masina cand merge pe Autostrada la o viteza cat de cat constanta (intre 60-80km/h) si aceeasi masina cand merge in oras si se tot opreste tot porneste dupa loc variin de la 0km/h la 50km/h....chiar fara sa punem la socoteala ralanti-ul la STOP deci chiar si fara el...numai din accelerari si deccelerari se consuma mult mai multa benzina.
terman
suprareglajul automaticii se face din shushplingerul cu tirmilflax.
dar oricum deccelerarile consuma mai putin decit accelerarile.
la consum de apa calda,mai mult gaz se consuma la cani,ca-i mai multe muchii care trebuie frecate mai bine.
new_valis
(terman)
suprareglajul automaticii se face din shushplingerul cu tirmilflax...


Stii terman, nu prea e indicat sa dezvalui din secretele breslei noastre. Asta ia ani de baut cerneala ,si experienta!
terman
de ce sa nu-l ajut ?
chiar tu spuneai ca e in spiritul forumului
bigjoe
deci Doamna:

Am testat si este clar Timpul de Atingere a Referintei cu cat este mai mare, cu toate ca denumirea este incorecta (dar asa sa incetatenit) trebuie sa fie cam de 6 minute si o sa vedeti la mine a scazut de la 22 MC pe zi la 16 MC.

Deci da ca ar fi un parametru care afecteaza peste 80% consumul de gaze este acesta pentru ca acesta ii spune Centralei cat sa astepte intre Reaprinderi deci cam cat sa stea stins focosul. E logic cu cat este mai mare cu atat mai bine. Si oricum e bine pentru ca de exemplu atunci cand faceti dus (si sa nu imi spuneti ca stati sub dus numai 5 minute e minim 10-15 minute) deci in aceasta perioada de dus/baie ma rog spalat vase, nu scade temperatura chiar in asa hal in casa deci si atunci cand nu se spala daca puneti timpul de asteptare cam 6 minute 5 minute o sa fiti ok.

O zi buna!

PS daca nu ma credeti testati: Schimbati parametrul si vedeti Contorul sa zicem azi la orele 20:00 sau 21:00 notati schimbati parametrul si vedeti maine iarasi si tot asa eu zic totusi sa schimbati din 2 in 2 minute decai daca e 3 puneti 5 apoi 7 si tot asa ca altfel diferenta nu o sa iasa in evidenta asa puternic.

Apoi diferenta de MC de GAZ impartiti la 24 de ora si este o medie, puneti apoi la loc cu a fost si faceti iarasi media sau invers..cum vreti..

Puteti asa sa estimati si cat este pe o luna...masurati in 24 de ore si inmultiti cu 31 si vedeti e o estimare bunicica.

Cea mai buna ar fi sa masurati 48 de ore impartiti la 2 zile media si acesta cu 31 si este si mai buna...cu 3 zile si mai buna si tot asa cu 31 este perfect.

Din experienta insa si 24 si 48 sunt destul de bune.
terman
ai dreptate,timpul de pauza al arzatorului,influenteaza in oarecare masura consumul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.