Help - Search - Members - Calendar
Full Version: de ce scade presiune in centrala,spre 0..?
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > Tehnic
gabimok
Am o centrala Ariston 23mffi,microtec,de 5 luni,si cam odata la o saptamana se intampla de pica toata presiunea in centrala si implicit raman fara caldura noaptea de ne clantzane dintii in gura.Chiar aseara m-am uitat la presiunea indicata si era la rece 1,5............iar dimineata 0.Nu stiam de ce nu mai porneste centrala pe incalzire,ca termostatul afisa ca incalzeste,dar sub 0,5 bari ea nu mai functioneaza.Nu pierde apa pe nicaieri pe instalatie.
De ce mi se intampla asta?
terman
ba cred ca pierzi insa foarte lent,si nu-ti dai tu seama.
unde sa se duca atita cant. de apa asa de aiurea ?
new_valis
(gabimok)
Nu pierde apa pe nicaieri pe instalatie.
De ce mi se intampla asta?


Ba da, se pierde pe undeva... :x (pori, imbinari imperfecte, verifica eventualele trasee ingropate).
marius70
sigur pierzi pe undeva,cheama pe cineva ca sa-ti verifice instalatia
gabimok
Am verificat cu atentie instalatia,rezultat -nici o pierdere.
E posibil sa se piarda undeva in centrala,sau sa se evapore?
terman
a doua varianta da.
unde sa se piarda in centrala?
ce fel de ct. ai ?
gabimok
ariston microtec 23 mffi
moales florin
Cu o hartie poroasa si neaparat colorata(servetele,hartie igienica) badijoneaza fiecare imbinare la Turi,conectori,robineti tur,robineti retur.Sigur sunt pierderi mai ales cand centrala se opreste din functionare si materialele se contracta usor(se va vedea pe hartie).In timpul functionarii pe caldura evaporarea este foarte rapida de aceea nu-ti dai seama de pierderi.(Poti mari presiunea in instalatie pana la 2,3-2.4bar in timpul verificarii.Dupa verificare sa o aduci la normal)Succes!
marius_stl
Din ce aste facuta instalatia in primul rand?
Uitate si la aerisitoarele de la calorifere sa fie bine inchise ca daca curge cate o picatura se evapora si nu depistezi
Verifica si aerisitorul automat de pe pompa sa vezi daca nu este blocat si lacrimeaza pe la capacelul lui si daca instalatia este din pexal sau henco verifica conectori cu servetel sau hartie igienica dupa ce centrala a functionat
si incep caloriferele sa se raceasca mai precis cand instalatia e rece pt ca la cald oringurile de la fitinguri se dilata si verifica si la robinetii de la calorifere.
Incearca si variantele astea si revino cu un raspuns
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.