Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Viadrus U22 C -3 elementi ,sfaturi de montare?
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
dre
Am luat un viadrus U22 C ,pe combustibil solid(lemn ,cox etc).
Am o nelamurire si anume unde se monteaza pompa de circulatie? Pe tur sau pe retur?
Sistemul de calorifere este deja facut avand o centrala pe gaz mai inainte.
Centrala o sa fie pozitionata in baie,in locul celei pe gaz.

Ce alte sfaturi legate de montare si de siguranta imi mai puteti da?
terman
pe tur.
ai nevoie de inca o pompa ptr. recirculare ag. termic (previne intrarea in fierbere a ag. termic,ptr. ca la comb. solid nu poti opri arderea cind vrei tu),vas expansiune deschis,supapa de siguranta.
te sfatuiesc sa nu te apuci tu de cine stie ce traznai,si cheama specialist.
ca sa nu umbli cu vatraiul sa scoti jarul,in cazul unei pene de curent,daca iti permiti, ia si un generator pe curent,pe benzina,motorina(necesar pompelor)
dany_sb
PE RETUR...........daca ai temperaturi mari pe apa si o sa ai ca focul nu poti sa-l controlrzi ca si la un ape gaz.....mai ales cand aprinzi cu lemne de brad .putere calorica mare,apa poate ajunge pe tur si la 80-90 de grade........iar palete pompei de circulatie e de plastic se deformeaza ssau se topeste in timp si vei schimba ceva pompe ..
dany_sb
in ce priveste partea de instalatie.nustiu daca locul cel mai optim e baia normal se face o anexa a centralei si se tine seama de diferiti paramertri in ce priveste hornul,diametru lui inaltimea,etc,preluare de condens........ cu supape si sisteme de siguranta anexate.Se mai tine seama si de redimensionarea placarii din centrala a turului si returuli..........macarr pe o portiune de distanta trebuie sa ai dimensiunea ce tio da centrala pe iesire si respectiv intrarea in cazan...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.