Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Da io ce centrala imi cumpar...
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
adidrum
Fratilor, problema mea e urmatoarea... Am o centrala instalata la mine acasa care are saraca aproape 10 ani (un Vaillant). si care consuma intr-o frenezie, plus ca se intrerupe, e varza. Respectiva centrala e cu tiraj normal (adica am deja cosul tras, etc) o putere de 26Kw si s-a chinuit sa incalzeasca cam 150-170 mp , nu cu f mare rezultat

Ideea e ca i-a cam venit timpul sa se retraga si sa vina alta sa ii ia locul. Si de aici apar problemele.

1. Sa merg in continuare pe tiraj natural??? (exista cosul, dar n-a ofst curatat de cel putin 5 ani, de unde iau cosar, etc )
2. Se optez pt tiraj fortat? Ca pot face si asta, pot scoate un cos afara si am rezolvat.. Am inteles ca astea cu tiraj fortat au randamant mai mare decat cele cu normal.
3. Sa merg pe cele cu condensatie??? (Singura pe care am vazuto la un pret decent este Vision Dual de la Romstal, facuta cica de Herman.)


Ideea e ca nu ma pricep absolut de loc la centrale, si m-am apucat sa citesc diverse forumuri sa ma informez... Dupa ce am pierdut o zi intreaga citit despre placi, puteri, randamente, marci, etc.. am ajuns la concluzia ca tot bou am ramas, n-am inteles mare lucru .. asa ca VA ROG....dati-mi o sugestie , mai ales ca de 2 zile fac dush cu apa cand calda cand rece.

Eu ce centrala imi iau.????

Am nevoie sa fie asa.. putere 30 kw, dimeniuni cat mai reduse, sa fie fiabila si sa nu o repar din 6 in 6 luni, si sa o pot programa sa porneasca in anumite zile le anumite ore. Asta am inteles ca o face un cronothermostat. M-am uitat pe diverse site-uri si am vazut unul cu transmisie radio (un fel de wireless), dar ela la ju,ate de pret fata de unul normal (cam 200 ron, fata de 500 unul normal). stie cineva ceva de ele??? sunt bune de ceva sau interfereaza de fiecare data cand trece un taxi pe strada?

Va multumesc anticipat pt orice sfaturi si parari. Ideea e ca azi e miercuri si as vrea pana sambata sa cumpar deja o centrala. MULTUMESC.
okta
daca ai destui bani disponibili, ia-ti una cu condensatie

daca nu, ia una cu tiraj fortat
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.