Help - Search - Members - Calendar
Full Version: INCALZIRE SUB PARDOSEALA (PARCHET)
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
omulsimplu
BUNA ZIUA TUTUROR!
AM O INTREBARE DACA CINEVA A INCERCAT SI A FACUT O INCALZIRE AMPLASATA SUB PARCHET(LAMINAT)SI DACA POATE SA-MI SPUNA SI MIE CATECEVA
ESTE BINE SA O FAC ASTFEL ? (nu ma intereseaza costul doar randamentul ) ESTE MAI EFICIENT DECAT CALORIFERELE ? (tinand cont caci caldura se ridica intodeauna sus )SI ALTE RELATII DACA SE POATE
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI CU MULT RESPECT
CristianG
NP 031-99 ... dar nu il mai am...

Nu am facut sub parchet... insa incalzirea in pardoseala supune la stres suprafata de deasupra (rece-cald) si ma gandesc ca parchetul nu prea este un material care sa reziste bine la ciclurile astea.

Dar, parchetul este pardoseala calda... vreti sa o faceti si mai calda? biggrin.gif

Din I13-02 ...Incalzirea prin radiatie cu suprafete radiante la pardoseala (radiatie de pardoseala) se foloseste in cazul incaperilor cu necesar redus de caldura, lipsite aproape total de mobilier sau in care temperatura mai ridicata a pardoselii este ceruta de modul de utilizare a incaperii (de ex: bai publice, piscine etc.)
omulsimplu
EU MA REFER LA PARCHETUL LAMINAT CARE NU ESTE CHIAR ASA DE CALD
MIE NU IMI PLAC COVOARELE MAI ALES SA LE PUN PESTE PARCHET
SI IN AFARA DE ASTA STAU LA BLOC UNDE E RECE PE JOS INDIFERENT CE AI FACE
UN ALT LUCRU PE CARE NU-L STIU DACA PARCHETUL LAMINAT LASA SA TREACA PRIN EL CALDURA SAU O OPRESTE ?
CristianG
UN ALT LUCRU PE CARE NU-L STIU DACA PARCHETUL LAMINAT LASA SA TREACA PRIN EL CALDURA SAU O OPRESTE ?


Asta nu mai stiu... producatorul ar trebui sa stie, dar ma indoiesc ca si-a calculat...
Forte
Exista parchet laminat care are pe el semnul de incalzire in pardoseala!
CristianG
Multumesc Forte... e bine de stiut... smile.gif
ioantermistu
incalzirea in pardoseala presupune intotdeauna temperaturi joase ale agentului termic; cat de joase? sub temperatura corpului (cat omul e viu!) la astfel de temperaturi, nu prea sunt influentate negativ majoritatea materialelor folosite pentru pardoseala.
Printre cele mai bune padoseli, in sensul de termoizolatie, sunt cele din rasinoase,dusumea sau parchet de 50-60 cm.
Dar, indiferent ce ai pune pe jos, tot rece este daca nu are o sursa de caldura; iar daca are o sursa de caldura, inevitabil se incalzeste si da caldura mai departe la aerulul care-l scalda.
O casa moderna de astazi nu se mai umple cu mobile grele la care sa-ti atasezi dispozitive de deplasare, ci mai degraba cu electronice, deci este aproape tot spatiul liber, astfel ca devine pretabila solutia incalzirii in pardosea pentru toata locuinta.
Parchetul laminat e un plastic la fabricarea caruia nu a fost un punct forte nivelul de izolatie termica, ci rezistenta mecanica; deci se va incalzi si va transmite caldura.
Pentru a nu face un lucru babesc, ar fi utila solicitarea coeficientului de transfer termic pentru materialul pe care aveti intentia de a-l folosi la acoperirea sapei incalzite.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.