Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Solutie completa de incalzire pentru o casa!
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
Forte
Am in constructie o casa impartita astfel : subsol 50mp - neincalzit; parter 120mp (inalt de 3m) si mansarda 120mp (cu inaltime instre 1.5m si 3.5m)! Am 3 bai+1wc de serviciu+bucatarie! Am nevoie de apa calda si caldura! Casa este contruita din caramida normala cu ziduri de 25cm(parter) si caramida Porotherm de 25cm(mansarda). Pe exterior voi pune polistiren expandat de 5cm! Acoperisul este Lindab cu termoizolatie de 10cm vata + 10cm vata caserata!

Sunt extrem de atras de ideea unei pompe de caldura ... dar este f.f.scumpa! Ma tenteaza si incalzirea apei cu ajutorul soarelui ... dar nu am gasit nici un sistem complet!

Am gasit aceasta oferta pentru centrala + boiler :

http://www.centrale.ro/catalog/product_inf...roducts_id=1142

Vreau sa montez incalzire in pardoseala, daca este mai buna? Este mai buna, ofera un confort mai mare la un pret de intretinere mai mic?

Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti? Sunt de parere ca mai bine faci acum o investitie mai mare si sa ai costuri minime de intretinere!

Acum fac niste eforturi mari financiare ca sa construiesc aceasta casa pentru mine si copii ... nu as vrea ca la pensie sa fiu nevoit sa o vand pentru ca nu voi avea bani sa o intretin!
radu_cracu
votat ultima varianta. de ce?
centralele in condensatie, pt a ajunge la randamentul dat, trebuie sa functioneze la temperaturi joase 40-55 C, la incalzirea in pardoseala temperatura este de asemenea joasa.
Incalzirea in pardoseala are insa si dezavantaje:
-din pct de vedere medical pt cei care sufera de astm
-un cost relativ mare
CristianG
Am votat 3 cu mentiunea ca puteti face incalzire in pardoseala pe anumite zone.

Centrala in condensatie este de fapt cea care da costul de exploatare, ca sunt calorifere sau incalzire in pardoseala nu conteaza deoarece necesarul de incalzire al casei este acelasi => consum de gaz pentru acoperirea necesarului de incalzire.
radu_cracu
D-le forte iti trebuie un proiect bine facut deoarece, in cazul utilizarii radiatoarelor, suprafata radianta a acestora va fi mai mare comparativ cu o centrala normala (tiraj fortat smile.gif sau natural sad.gif ).
De ce bine facut? - marea majoritate a producatorilor de radiatoare dau parametrii pt un delta t = 50, 60 K© iar in cazul centralelor in condensatie acest delta t este mult mai mic => marimea radiatoarelor mai mare (>2x)
Bineinteles ca o centrala in condensatie lucreaza si la temperaturi mai mari => un delta t = 50,60 K dar scade randamentul, dar este oricum mai mare decat al uneia normale.
Nu mai intru in detalii deoarece daca nu esti de specialitate o sa provoc o ceata locala biggrin.gif
Acum un sfat amical,daca tot esti din ct, mai cauta pe internet, trebuie sa gasesti firme care comercializeaza echipamente solare, iar impreuna cu o centrala termica, de care o sa fie, o sa ai gratis apa calda pe perioada calda a anului, iar iarna daca instalatia solara nu va face fata o va ajuta centrala.
imi pare rau ca este un raspuns cam lung dar bine intentionat.
Forte
De mai sus am inteles : este recomandat ca pentru o contrala in condensatie sa folosesti incalzire prin pardoseala ...

Solutie completa Viessmann sau Buderus cu centrala in condensatie 35Kw + boiler minim 100l (cu dubla serpentina) + panouri solare nu am gasit ...

-------------------------------------------------------------------------
De ce credeti ca sunt aici?

Pentru ca sunt total dezamagit de toti cu cei care am discutat aici in Cta! Ma refer la proiectantul care imi face dosarul ptr gaz si de vanzatorii de la cele mai mari firme de prin Cta! Sunt majoritatea fixati pe varianta cea mai ieftina ... oferte la cate o centrala noname ... extrem de ieftina si calorifere cat mai ieftine ... Eu nu vreau asa ceva ... vreau o solutie profi!

De aceea sunt aici ... ca sa gasesc raspunsuri la toate intrebarile mele! ...
bask
Poate nu ati nimerit pe cei mai informati, dar nu cred sa nu fie nici un proiectant care sa stie ca si Viessmann si Buderus si altii au solutii complete de tipul pe care il doriti.

Mai mult la Viessmann si la Buderus sunt deja pachete promotionale pentru acest tip de sisteme cu tehnologii economice.

Pentru detalii va stau la dispozitie pe MP, dar dupa sarbatori...va rog.

Promit ca va rezolv dilema fara doar si poate.
Kermit
D-nule Forte eu as fi votat pentru cea de-a 5-a varianta : Centrala in condensatie, incalzire in pardoseala in bai, bucatarii, living, radiatoare insa in camerele de dormit, un boiler bivalent si panouri solare. Nu recomand insa incalzirea in pardoseala in camerele de dormit, radiatia emanata perpendiculara si mai ales foarte apropiata de corpul uman (cand se doarme doistanta intre corp si pardoseala este de cca 50-60 cm) poate fi daunatoare in timp => aparitia dureri in zonele de flaxare, cartilagii, reumatism, (genunchi, glezne).

Intradevar pompa de caldura este o solutie costisitoare din punct de vedere al cosului de investitie dar foarte avantajoasa in exploatare si in ceea ce priveste consumul de resurse dar si al sigurantei in exploatare si in plus in zona Constanta panza freatica este destul de sus cea ce reduce mult costurile unor foraje (2 la numar) care de exemplu in Craiova ar trebui sa fie la 40-50m adancime.

O solutie profi asa cum ati mentionat se poate dar numai daca ma contactati in mod privat.
Forte
Am optat pentru 5!

Centrala in condensatie Buderus sau Wiesmann, incalzire in pardoseala in living+bucatarie+hol+partial bai+partial dormitoare, suplimentare cu calorifere in dormitoare+bai.

Intrebarea mea este urmatoare : cum fac calcul pentru completare la calorifere avand in vedere ca voi folosi parchet in dormitoare (80W/mp) si gresie in bai (100W/mp) si ca temperatura agentului termic pentru calorifere este de maxim 55 grade.

-------------------------------------------------------------------------
Un "specialist" din Cta mi-a recomandat sa fixez centrala in condensatie la 70 de grade, iar calculul la necesarul de calorifere mi l-a facut la aceeasi temperatura. Este bine asa? Mai isi pastreaza centrala eficienta?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.