Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu consumul de gaz!
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
Scorpio_n
Mi-am facut si eu o casa undeva pe la marginea Bucurestiului, si acum cateva zile mi-am cumparat o centrala termica Westen PULSAR 240Fi (http://www.centrale.ro/catalog/product_info.php?cPath=21_57&products_id=728).

Pentru ca in zona nu vin cu gazele decat la anul prin vara si cu banii am ramas cam "short" (asa ca nu prea ma incumet la achizitionarea temporara a unui rezervor GPL), am racordat 2 butelii printr-un distribuitor la centrala.
Ceea ce ma intriga foarte tare este consumul de 2 butelii/zi la o temperatura de confort de 23 grade alternand cu cea de noapte 20 grade, cu o temperatura de 60 grade pe turul instalatiei de incalzire. Precizez ca duzele au fost inlocuite cu cele speciale pentru GPL.

As vrea sa stiu daca acesta este un consum normal sau mai trebuie facute niste modificari pentru ca in ritmul asta merg pe calorifere electrice.

Va multumesc anticipat pentru idei si sugestii.
new_valis
Spun de cate ori este necesar!

Este PERICULOASA si INTERZISA , conf. I 31, functionarea unei centrale termice racordate la recipiente mobile de GPL ( adica buteliile de care vorbeai!) !

Din pacate GPL-ul nu este o solutie foarte economica pe la noi, si asta din cauza preturilor (de achizitie, de montaj, de exploatare, etc).

Cu atat mai mult, folosirea buteliilor este paguboasa datorita faptului ca in acest caz avem de-a face cu situatii total necorespunzatoare:

- imposibilitatea ca doua butelii sa-mi asigure debitul si presiunea corespunzatoare unei utilizari normale a centralei
- calitatea combustibilului este 'naspa' (umezeala si reziduuri solide)
- buteliile sunt dimensionate sa asigure functionarea unui singur tip de consumator: un aragaz.

Dar cand vorbim de o centrala termica, ce cere conditii de functionare cu totul altele de cat un amarat de aragaz, treaba-i cu totul alta!

Parerea mea: pana ajunge gazul pe acolo, mai bine mergi pe 'electric'! E mai ieftin si mult mai sigur!
constantin57
Nu ati precizat cite calorifere aveti.Poate ca este normal acest consum.
Si acum sa va spun ce am vazut la o expozitie acum ctiva ani la "Palatul culturii" din Iasi.Un aragaz cu butelie, pe ochiul mijlociu un vas de cca 5 litri, un vas de expansiune, o pompa si un calorifer de 15 elementi pe care nu puteai pune mina de fierbinte.Am intrebat cite calorifere poate duce si mi-a raspuns, un apartament cu 2 camere. Stau si ma gindesc ,cit poate sa consume un ochi mijlociu de la un aragaz? Poate a facut cineva aceasta experienta. Toatecele bune!
new_valis
Ce zic eu , si ce behaie altii ........!
constantin57
La sfirsitul mesajului domnul multumea pentru idei si sugestii.Eu am povestit ce am vazut la o expozitie unde, cred eu, nu au fost admise instalatii artizanale si persoane sau societati neautorizate. Asa ca ramine de vazut cum este cu behaitul .Nu am putut trece cu vederea atitudinea neeleganta a d-lui new-valis chiar daca in prima faza a fost generos cu mine.Promit sa nu recidivez.C.Zavu
new_valis
Recunosc! A fost o nepolitete din partea mea, si o regret!

Dar haideti sa dam celor ce vor sa stie , raspunsuri la obiect, corecte si pertinente! Tehnice , reale si in spiritul legalitatii!

Acum cinci ani am fost in Chisinau (la fratii nostri de peste Prut) , si am vazut niste chestii legate de tehnici de incalzire de ti se facea pielea de gaina! Si aia le folosesc de zeci de ani! Insa credeti-ma, niciodata nu as exemplifica cu ceva ce nu respecta legislatia din Romania! Nicicum!

ACUM, in acest moment , in Romania NU ESTE PERMISA functionarea unei centrale termice cu butelii de GPL , cum sunt alea de aragaz!

Punct!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.