Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Microcentrala termica pentru apartament
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
Kane
Salut,
Am vazut ca au mai existat aici cereri asemanatoare cu a mea si ma intreb daca puteti sa va dati cel putin cu parerea si in cazul meu. Am de cativa ani buni o microcentrala Beretta Mynute care inafara de faptul ca a avut nevoie de o inlocuire de garnitura s-a comportat acceptabil. Insa acum sunt nevoit sa achizitionez o microcentrala noua turbo (cred ca i se spune cu turaj fortat). Nu am nici cea mai mica cunostiinta in acest domeniu si nu vreau sa aleg o centrala simplu dupa numele ei. Am luat in considerare mai multe modele si oferte dar nu sunt 100% sigur ce sa aleg. As fi foarte recunoscator daca v-ati exprima parerea in cazul meu, ce model considerati ca ar fi bun pentru mine.
Am un apartament de 50m patrati cu 2 camere, 2 holuri, 1 baie si 1 bucatarie. Am 2 radiatoare mari in cele 2 camere si 2 radiatore mai mici in bucatarie si baie toate din aluminiu. Am trase tevi cu apa calda si pentru bucatarie si pentru baie. Toate sunt tevi tip Henco. Bugetul meu ar fi flexibil, in sensul ca as fi dispus sa dau undeva intre 20 si 30 de milioane pentru o centrala noua. Nu ma intereseaza in mod special randamentul centralei sau consumul redus ci mai degraba calitatea, durabilitatea. O problema la vechea centrala era apa calda la baie care venea cu o oarecare intarziere, iar cu dusul pornit la presiune maxima se mai intampla sa fie alternante de temperatura a apei, as dori pe cat posibil ca noua centrala sa nu aiba aceste probleme.
Va cer doar parerea, poate sunt profesionisti printre d-voastra, daca nu se poate sa imi recomandati ceva printr-un reply atunci va rog faceti-o printr-un PM sau e-mail.
Va multumesc anticipat.
Kane
Chiar nu puteti sa va dati cu parerea si in cazul meu? Sunt sigur ca mai mult de jumatate dintre cei ce acceseaza acest forum o fac pentru asa ceva.

P.S. Da stiu ca e double post, e intentionat.
CristianG
Centrala de 24 kW cu tiej fortat si camera etansa de ardere. Bugetul acopera toata gama de centrale termice cu specificatiile respective.... adica puteti alege de la cea mai ieftina la cea mai scumpa. Toate centralele pot furniza apa calda in regim instantaneu, continuu pentru 2 consumatori, dar depinde de conditiile de exploatare si de reglajele efectuate la PIF.
Astfel, nu exista pompe pe partea de apa calda, stiu ca unii colegi o sa fie mirati de afirmatia asta, dar in randul consumatorilor este o confuzie des intalnita => presiunea apei reci este cea care va da finalmente presiunea apei calde si debitul acesteia, adica... presiunea apei reci mai putin pierderile liniare si locale de sarcina de pe traseul apei calde, in traducere daca presiunea apei reci este mica, presiunea apei calde va fi si mai mica. Daca este mica astfel incat sa nu poata prelua toata puterea furnizata de centrala aceasta se poate supraincalzi, aici intrand in functiune senzorul de supraincalzire al centralei care va opri vana de gaz pentru a o proteja => dus scotian.
In concluzie alegeti o centrala cu un suport tehnic foarte bun, si care corespunde si din alte puncte vedere. Despre fiabilitate pot sa va spun ca nu exista rata de service 0% pentru nici o marca si totodata nu exista marca cu o rata de service mare. Diferentele sunt greu de cuantificat, au fost modele care au avut o rata de service mare dar s-au rezolvat proiectele la fabrica.

Categoriile de centrale, personal le-as clasifica dupa producator si model astfel:
1. Producatori germani, orice model
2. Producatori italieni, modele de varf
3. Producatori italieni, modele low cost (schimbatoare bitermice....)

Nu includ in acest clasament producatorii din Turcia deoarece nu cunosc modelele lor.

Calitatea centralelor si durabilitatea lor este data de suma pieselor componente care in marea lor majoritate este comuna marcilor, pompe Grundfos sau Wilo, vane de gaz SIT sau Honeywell, senzori Siemens, schimbatoare de caldura Alfa Laval, etc
CristianG
De ce sa cumparati X sau Y? Poate vreti o sonda de temperatura de exterior => ati eliminat o mare parte din modele si marci, pentru ca nu produc decat cativa. Sau poate este o marca de care ati fost impresionat, sau o functie suplimentara la automatizare, o inovatie tehnica, afisaj digital sau nu.

Cred ca trebuie sa priviti centrala din afara ei si nu din interior.....interiorul este rezervat fabricii si personalului de service calificat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.