Help - Search - Members - Calendar
Full Version: centrala hotel otopeni
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
adrianojog
am construit un hotel in otopeni (1000 mp ) si vreau sa achizitionez centrala termica; dimensionarea a ilustrat un necesar de 100 kw si boiler de 500 litri; ce imi recomandati?
am o oferta de la o firma pentru doua centrale in condensatie de 65kw fiecare puse in cascada plus bolier 500 l toate marca de dietrich dar ma duce pe la 10000 euro; ce parere aveti?
poate aveti alte sugestii
multumesc pentru ajutor
romanulneaos
Dimensionarea este bunicica. Pentru a fi cat mai aproape de realitate si a alege puterea optima, trebuie facut un calcul de volume. Ia in calcul intre 40 si 70 W/m.c., in functie de destinatia incaperii si orientarea ei (spre nord, sau sud), de numarul de pereti in contact cu exteriorul si vei obtine puterea necesara pentru incalzire. Pentru a.c.m. trebuie sa iei in calcul nr de consumatori. Preturile pt. echipamente Buderus sunt destul de mari, insa poti alege alte tipuri de echipamente care sa functioneze la fel de bine. Te-ar putea costa, fara montaj, sub 7000 euro.
CristianG
Calculul se face cf STAS 1907. Pentru preturi obtineti mai multe oferte.
bask
Domnule Adrian Ojog, CristianG are perfecta dreptate cautati un proiectant care stie de 1907, aveti grija si respectati coef. maxim de transfer normat in Romania pentru elementele unei constructii si anume 1,4 la ziduri, ferestre, usi si acoperis sau mansarda (daca e nevoie folositi termosistem), iar pentru apa calda de consum luati in calcul incarcarea totala cu pasageri, necesarul la bucatarie, etc. (parerea mea care am proiectat cateva unitati de acest gen, un boiler de 500 l, etse cam mic, doar daca nu este de tip tank in tank) si daca faceti toate astea poate o sa va coste investitia mai mult dar cu siguranta veti avea costuri de exploatare mai mici, deci profituri mai mari.
Apropo daca ati stabilit la ce nivel de clasificare tintiti (2-3-4 stele) aveti grija ca e nevoie si de climatizare.
Alt sfat proiectarea fluxului tehnologic in bucatarie solicitati-o la firma care va livreaza utilajele-cu siguranta se pricep sa o faca conform normelor sanitar-veterinare.
Daca doriti si alte detalii va stau la dispozitie pe MP
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.