Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Inaltime maxima de pompare pentru Hermann Acquaplus 29SE
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
dolf
M-am uitat pe cartea tehnica a centralei Hermann Acquaplus 29SE si am gasit un grafic al "inaltimii de pompare disponibile" din care reiese ca inaltimea maxim ar fi de vre-o 5-6 "metri H2O". Stiti cumva ce inseamna asta? Inseamna ca centrala nu poate deservi decat o cladire cu maxim 5-6 metri?
Eu vreau s-o folosesc la o vila P+1+M in care inaltimea uitla pe nivel este de aprox. 3 metri, ceea ce inseamna ca mansarda e la vre-o 7-8 metri inaltime...
new_valis
'Debitul' si 'Inaltimea de pompare' sunt doi din parametrii cei mai importanti ai unei pompe.

Inaltimea de pompare reprezinta, de fapt, suma tuturor pierderilor hidraulice (sau rezistenta hidraulica) a instalatiei in care este montata pompa si la care aceasta da un anumit debit! Aceasta marime se masoara im mcolH2O.

In cazul tau, pompa centralei (care este montata pe circuitul de incalzire - care este un circuit inchis) trebuie sa invinga toate pierderile de presiune din instalatia de incalzire, datorate coturilor,pierderilor liniare, 'salturilor' de diametru, caracteristicilor armaturilor,etc, si nu are legatura (repet, in acest caz!) cu inaltimea gravitationala.

La o constructie tip P+1+M, H-ul instalatiei n-ar trebui sa depasesca 3mcolH2O. Deci, stai linistit!
dolf
M-am mai linistit. Centrala mi-a fost propusa de un inginer de la Romstal si ma gandeam ca nu a fost obiectiv, centrala fiind comercializata de ei. Multumesc frumos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.