Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cos centrala termica
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
constantin victor
din ce materiale(de durata si relativ ieftine) pot realiza un cos lao centrala pe combustibil solid?casa are cam 7.50m pana la coama.
new_valis
Din zidarie, respectand PT/A2-2002.
ioantermistu
Se mai pot face din : -inox, tuburi concentrice cu izolatie,de regula vata minerala; sau inox interior si aluminiu exterior, tot cu izolatie; sau tub de azbociment,izolat, acoperit cu piatra decorativa la exterior-arata chiar bine!
Pentru ca nu conteaza prea mult materialul din care este facut cu conditia sa reziste la solicitarile destinatiei date si sa nu "franeze "evacuarea, mai nou este problema de estetica.
Cel mai incantat am fost de tubul din azbo; e drept ca a fost nevoie de macara dusa in varful munelui unde este amplasat.... dar arata super.
Mai sunt producatori de elemente de cos, arata ca niste caramizi, care se cladesc una peste alta, cu o "gaura" in mijloc, si orificii mai mici in cele 4 colturi, in care se introduce fier-beton pentru rigidizare.
Solutii sunt multiple, iar scopul e acelasi: sa existe tiraj! felul cum se face, depinde de personalitatea fericitului detinator...
aprositos
(new_valis)
Din zidarie, respectand PT/A2-2002.


Nu cunosc PT/A2-2002, ptr ca nu locuiesc in Romania, dar una din greselile frecvente pe care le-am observat este efectuarea hornului "din zidarie" in general, si a hornului patrulater, in special. Pe acesta din urma il socotesc o reala catastrofa. Desi exista in unele manuale tabele de echivalare intre horn "rotund" si "patrulater" pentru calculul lungimii si sectiunii hornului, eu ma socotesc un vertiginos luptator impotriva acestuia cat si a hornului de azbociment (fie el si rotund).
Stie cineva de ce?
P.S. Pentru cei din breasla, o puteti vedea si ca o provocare tongue.gif
ioantermistu
desigur, tu traind in alta parte ai luat odata cu mancarea de acolo si mofturile- nu te supara ca spun asta, dar eu consider un real moft faptul ca azbestul a fost scos "inafara legii" in ue, ca fiind generator de tumori maligne!
La fabrica de sticla din medias se produce geam tras, adica sunt niste tamburi metalici inveliti cu placa de azbest care subtiaza sticla la grosimea ceruta; ori studiile facute nu indica la personalul de acolo o crestere a imbolnavirilor in general comparativ cu alte populatii; basca ca in sala de mese am vazut placi de azbest pe post de fata de masa...
Formele rotunjite sunt necesare la viteze mari de deplasare a aerului, pentru reducerea frecarii, ceea ce nu e cazul la o centrala termica de 40 120kw;
Intru totul de acord cu cosul din zidarie de caramida la interior: neregularitatile- de-a dreptul brazde- sunt locuri ideale de fixare a gudronului care uneorin se mai si aprinde..... cu putin zgomot, si apoi se face un cos bun!
aprositos
(ioantermistu)
desigur, tu traind in alta parte ai luat odata cu mancarea de acolo si mofturile- nu te supara ca spun asta, dar eu consider un real moft faptul ca azbestul a fost scos "inafara legii" in ue, ca fiind generator de tumori maligne [...]


M-am referit la azbociment STRICT la latura functionala a hornului si nu la tumori si alte treburi, asa ca... fa bine si controleaza-ti aroganta cand mai faci afirmatii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.