Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Debransare lege noua?
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
cip007
Buna ziua,

Sunt un nou membru al forumului si doresc sa va intreb daca stiti ceva de noua lege referitoare la debransare. Am inteles ca imi trebuie acordul vecinilor afectati direct de debransare. Unde as putea citi aceasta lege?

Am facut o cerere la administratie dupa modelul pe care il aveti publicat pe forum. Administratorul zice ca imi trebuie acordul tuturor vecinilor de pe scara!

Conform noii legi tot mai am nevoie de referatul de la RADET pentru debransare?

Mai exact cum fac sa ma debransez conform noii legi?
Ajutor, va rog!!!
cip007
Ajutor!!!

Stie cineva ceva de noua lege?

Ma ajutati si pe mine, puheazeeeeee!!!


Mersi mult de tot!
Geo Palade
Noua lege se numeste legea energiei termice dar nu s-a aprobat inca, deocamdata e in faza de proiect. Deocamdata pentru debransare e suficient acordul asociatiei de proprietari cu mentiunea ca nu ai datorii la intretinere.
cip007
Am fost la RADET si am depus cerere de debransare pe care exista acordul asociatiei de proprietari. Initial am cerut de la asociatie acordul conform procedurii de debransare pe care am gasit-o aici, pe forum dar RADET a zis ca nu e bine, ca trebuie acordul pe cererea catre RADET.

Doamna de la registratura RADET mi-a spus ca o sa primesc raspuns in maxim 30 zile iar raspunsul o sa fie ca trebuie sa fac PROIECT DE DEBRANSARE cu o firma agreata de RADET. Proiectul costa intre 6 si 15 milioane, adica o suma enorma care dupa cate inteleg se duce la niste firme ce sunt ale unor smecheri ce tin de RADET.

Blocul este necontorizat. Acum se lucreaza la contorizare si administratorul blocului zice ca va fi contorizat pana in toamna. Am citit procedura de debransare si din cate inteleg RADET ar trebui sa-mi faca un REFERAT TEHNIC DE SPECIALITATE dar ma indoiesc ca o sa-mi faca asa ceva.

E vreo lege care sa ma oblige sa fac PROECT DE DEBRANSARE?
Cum procedez in situatia aceasta? Ce optiuni am?

Multumesc de ajutor.
cip007
Buna ziua!

Cand speram ca am terminat cu birocratia si am in mana REFERATUL TEHNIC DE SPECIALITATE de la RADET am dat peste alta belea: Referatul asta are in partea de jos un loc unde ASOCIATIA DE LOCATARI trebuie sa-si puna viza. Presedintele acum refuza sa puna viza pe motiv ca debransarile se fac pana pe 15.09.2005. I-am zis ca nu are voie sa-mi refuze debransarea dar nu pricepe.

Eu insa inteleg din art 42, alin. 3 partea finala din HG 400/2003 introdus prin HG 1386/2003 ca pot sa-mi scot caloriferele pe baza REFERATULUI TEHNIC. Nu se mentioneaza nicaieri in lege ca ASOCIATIA DE PROPRIETARI TREBUIE SA-MI VIZEZE acest REFERAT...

Ei trebuie sa ia la cunostinta si atat.

Deci dilema este: POT SA-MI SCOT SINGUR CALORIFERELE daca am REFERATUL TEHNIC DE LA RADET dar nevizat de asociatie?

Mai trebuie sa vina cei de la RADET SA CONSTATE sau astia vin doar daca e vizat REFERATUL lor de catre asociatie?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.