Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce pot sa fak???
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
alinam
doresc sa imi pun o centrala de apartament dar m-am lovit de vecini. blocul in care stau are 4 scari ....ce treaba am eu cu tevile celorlalte scari??? trebuie sa le dau cota parte ......din ce??? celorlalti de la alte scari ........ si asa vecinii mei vor niste sume exorbitante, fara justificare ... cica sa consider diferenta dobanda .......dobanda la ce ??? ca s-au incalzit ei in ultimii 5 ani ......la investitia fakuta???.....doar au investit in primul rand pt ei ... problema e ca incepand cu primul pana la ultimul vor din ce in ce mai multi bani, unul de ex vrea 6 mil numai el pt ca a dat la toti din bloc, deci nu numai scara. as fi vrut sa imi pun teava mea separata , nici asta nu se poate ca e bloc cu 4 etaje .......... a si inca ceva, pe unul din proprietari cu centrala nu il gasesc acasa.....e in strainatate ...... mereu , eu ce fak in cazul asta nu imi mai pun centrala???
new_valis
Cum sa nu raspunzi unui astfel de apel disperat?

Draga alinam, stai molcom, respira adanc, si asculta:

- conform legii, procedura de debransare este extrem de clara, in toata tara, chiar daca unii o interpreteaza alcumva, la modul pervers , sau din necunoastere.

Vrei sa reusesti sa-ti montezi o centrala proprie? Iata ce trebuie sa faci:

- OBLIGATORIU trebuie sa iei legatura cu un proiectant autorizat ANRGN! El iti va spune care sunt pasii de urmat, ce demersuri trebuie sa faci, cum sa obtii acordul vecinilor,etc.

Nu iti pleca urechea la tot ce spun asa zisii specialisti (gen , nea Giga caloriferistul)! Habar nu au!

Contacteaza apoi o firma autorizata care comercializeaza si monteaza centrale termice, si fa lucrarea cu ei! Evident, si executia instalatiei de gaz , asisderea!

Odata proiectul de gaz avizat de autoritatea locala, poti sa le dai cu flit vecinilor, iar tu sa-ti vezi treaba rezolvata. Si totul conform legii!!!
alinam
multumesc de raspuns, da tocmai aici e problema: firma ma trimite la vecini sa obtin semnaturi si ei zic calr nu semnam pana nu dai ... am intelesca pot totusi sa fak o hartie pe proprie raspundere ca ma angajez sa le dau cota parte cand ii gasesc acasa(pot sa zic ca nu sunt acasa) sau cand o sa "ne intelegem" .........si uite asa o sa-si vada "profitul " in alta viata ........
new_valis
Din pacate asa este! Cumva trebuie sa obtii acordul celor care deja au montate centrale termice proprii si au contribuit la realizarea instalatiei de gaz comune. Daca vreunul din ei nu-ti poate da acordul din motive obiective( de ex. omul e plecat de la domiciliu) , poti da o declaratie pe proprie raspundere ca-i vei obtine acordul dupa ce te vei vedea cu respectivul.

Daca in schimb unul din ei are pretentii exagerate, cere-i devizul de montaj pe care el l-a achitat cand instalatia s-a realizat.

Nicicum insa, nu ai nevoie de acordul vecinilor care nu au centrala, ci doar de adeverinta de la Asociatia de Proprietari, cum ca nu ai datorii de la intretinere!

Basta!
guvernul
Intervin si eu cu o intrebare: Ce faci atunci cand cota parte pe care ti-o cer vecinii ce au pus teava este exagerata, cand nu vor sa-ti arate un deviz pentru ca au pus teava la negru, fara factura...... Poti sa dai o declaratie pe propria raspundere cum ca cerintele sint exagerate si vei junge la un acord in viitor; si sa-ti fie luata in considerare de Distrigaz?
new_valis
Exista rezolvare si in astfel de cazuri. DISTRIGAZ-ul iti spune care e aia!
guvernul
nu e adevarat. distrigaz spune ca nu e problema lor si ca nu se baga, trebuie sa ajungi tu la un acord cu vecinii. Din pacate nu exista nici o reglementare legala, nici macar hotarare a consiliului local in acest sens.
bask
Deja Vu
Iata un mod de rezolvare poate nu cel mai simplu dar legal.
Poti deschide actiune in instanta daca pretentiile sunt exagerate si nu pot fi demnstrate cu acte, pe baza faptului ca instalatia comuna s-a executat pe propietatea comuna aflata in indiviza, si nu ai fost contactat pentru a-ti da acordul si ceri in compensatie sa-te racordezi cu ordin judecatoresc si ca instanta sa hotarasca sulta pe care o ai de platit.
Astfel de cauze se judeca in regim de urgenta 2 saptamani in zona mea, sper ca peste tot.
Oricum in momentul citarii, vor da la pace.
new_valis
"guvernul" sa taca!

Cel putin in tarlaua Diatrigaz Nord e asa cum zic eu!

bask are dreptate(din pacate). Doar o actiune in instanta poate rezolva problema! Dar asta este solutia FINALA atunci cand nu sunt aplicate reglementarile "Legii Gazelor.........."

Exista norme interne (a DISTRIGAZ-ului) pt. cazurile in care un" vecin" nu-si da acordul pt. racordarea la instalatia comuna de gaze.

Dar de unde sa stie "guvernul" chestia asta?
goad
:!:
La Distrigaz Sud e asa ( in iunie 2005 , mai exact) :
Daca vecinii nu vor sa dea acordul de bransare la conducta de gaze ,te duci frumos la notar si dai o declaratie pe proprie raspundere si cu titlu executor, precum ca te obligi sa platesti cota parte vecinilor . In rest nu-i mai intereseaza! Hirtia asta tine loc de acord .
Am fost si cu avocatul acolo si Distrigaz Sud accepta asa!
Trebuie sa te duci in audienta la un director (vezi ca e o data pe saptamina) ,care o sa-ti dea o apostila pe dosar si gata!
Dealtfel e si logic : e dreptul tau sa ai acces la gaze :nu-l poate ingradi sau conditiona nimeni !
Dupa ce ai si tu montata conducta de gaze, va judecati cit vreti in civil....
Depinde si cum pui problema : eu le-am spus celor de la DistrigazSud ca in momentul in care au dat aprobarea pt. conducta, vecinilor mei ,FARA SA-MI CEARA ACORDUL ...si daca in final, eu nu am acces la gaze raspund si ei in instanta pt. acest abuz ...nu numai vecinii !
Oricum la mine nu a mai fost nevoie ca vecinii au picat la pace !

Bafta !

P.S. Este buna si varianta lui bask ....dar totusi... cam frustranta :
De ce trebuie sa se dea o hotarire judecatoreasca pt. ceva care este deja, consfintit de lege : DREPTUL FIECARUIA LA UTILITATI !
D'aia platim impozite peste impozite..."guvernului"
ioantermistu
cerd ca ar fi bine pentru toti daca am amla si rezultatul discutiilor; alinam cred ca arezolvat problema; nu vrea sa ne spun cum?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.