Help - Search - Members - Calendar
Full Version: debransare
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
ania34
Ce pot face daca presedintele de asociatie refuza sa imi aprobe cererea de debransare pe motiv ca a primit o adresa de la furnizorul local de energie termica in care se mentioneaza ca daca se mai aproba debransari, chiar si partiale,furnizorul local(un fel de Radet) va sista furnizarea energieri termice pentru toata asociatia.
CristianG
Furnizorul de energie termica supravietuieste numai daca are un numar minim de abonati.... cu fiecare debransare sansele lui de supravietuire scad.... face tot ce ii sta in putinta sa-si protejeze existenta...... inclusiv adrese revoltatoare ..............

Cat de legal este nu stiu pentru ca sunt inginer de instalatii, insa:

"Consumatorii nu trebuie sa se lase intimidati de agentii economici, intrucat legea este de partea lor. In conformitate cu OG 21/1992 principalele drepturi ale consumatorilor sunt :

..................
3. de a avea acces la piete care le asigura o gama variata de produse si servicii de calitate; .................."
ania34
va multumesc pentru promptitudinea cu care a-ti raspuns, voi incerca sa-l conving pe presedintele asociatiei ca este un abuz din partea furnizorului de energie termica. Daca nu voi reusi sa obtin aprobarea debransarii din partea asociatiei ce ar trebui sa fac mai departe , stiind ca acesta aprobare este necesara si suficienta (blocul este contorizat pe app. pentru apa si gaze ,inclusiv gigacalorimetru)
Geo Palade
Asociatia nu poate refuza debransarea dvs. si nici optiunea dvs de a inlocui sistemul de incalzire centralizata cu unul propriu.
In privinta acelei adrese este posibil sa existe o clauza(nu strica sa solicitati o copie) in noile contracte de furnizare a energiei termice care sa reglementeze sistarea furnizarii de agent termic in cazul in care numarul de utilizatori scade sub o anumita limita(justificat de faptul ca pierderile in retelele de distributie nu scad deloc odata cu debransarile).
Faptul ca in urma debransarii dvs. cei ramasi in sistem nu il mai pot utiliza e problema lor si nu a dvs.(e ca si cum am intreba ce se fac locatarii daca nu mai pot cumpara cafea de la buticul din colt pt ca a dat faliment din cauza dvs).
Practic trebuie sa depuneti o cerere (atentie solicitati nr de inregistrare) la asociatia de proprietari la care acestia au obligatia, potrivit legii, sa va raspunda in scris (tot cu numar de inregistrare) iar in cazul unui raspuns negativ sa va adresati in primul rind biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei(ei fiind legal abilitati sa intervina in astfel de probleme) sau sa solicitati asistenta juridica la Federatia Asociatiilor de Proprietari(vezi la http://www.fapr.ro) unde am vazut ca exista posibilitatea sa montati centrala proprie fara sa va debransati.
Majoritatea asociatiilor de proprietari "se moaie" cind aud de instante de judecata, iar furnizorului nu cred ca ii convine sa rezilieze contractul din cauza unui singur utilizator, fac presiuni ca sa va sperie.
Bafta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.