Help - Search - Members - Calendar
Full Version: alegere centrala
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
pioarum
1.Sunt în faza de a alege o centrală termică. Va trebui să asigure încălzirea a cca 80 mp plus o mansardă de cca 40 mp, deci cam 280 metri cubi. Înainte de a mă înscrie am citit diversele opinii exprimate pe forum şi am început să limitez lista opţiunilor. M-ar tenta foarte mult o centrală Hermann Eura de 23 kw TF, dar este puţin cam scumpă. Ce argumente aţi putea să-mi oferiţi pentru a mă convinge că merită să investesc banii şi să nu mă zgârcesc cumpărând o centrală ieftină (19-23 milioane lei)?
2. Este suficientă o centrală de 23 kw, având în vedere că locuinţa este o casă şi că aproape toţi pereţii sunt exteriori, dar în acelaşi timp, nu suportăm o temperatură mai mare de 21-22 grade în interior.
3. Puteţi să-mi comunicaţi o formulă de alegere a caloriferelor (oţel) în funcţie de volumul încăperii având în vedere că trebuie să schimb vechile calorifere de fontă cu unele noi?
CristianG
1. Sarcina de a va convinge le revine celor de la Romstal, pentru ca sunt singurii care comercializeaza centrale Hermann. smile.gif
2. Calculul necesarului termic se face pe baza planului casei.
3. Nu se poate comunica o formula pentru alegerea caloriferelor in functie de volumul incaperii; este o metoda pe baza de indici, dar folosita de o persoana fara experienta poate genera erori mari. Orientativ, puteti considera 50W/mc de incalzit, pentru a va face o idee, insa intre o camera cu 1 perete exterior si una cu 2 pereti exteriori este o diferenta, precum si intre o camera situata la parter si una la etaj, ca sa nu mai vorbim de diferitele temperaturi interioare care sunt in functie de destinatia incaperii (hol, dormitor, camera de zi, baie, bucatarie).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.