Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Centrale pe motorina
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
Misu
Salut, pare cam inchis pe aici
Imi poate cineva spune care sunt costurile instalarii unei centrale pe motorina si la cat te duce motorina in lunile de iarna? Construiesc o casa si gazele sunt la cateva sute de metri, nu stiu inca daca putem sa ne adunam mai multi sa tragem in comun gazele si ma gandesc ca as putea utiliza macar cativa ani centrala pe motorina, dar nu vreau sa am costuri foarte mari la incalzire.
Multumiri
CristianG
Costurile initiale de investitie pentru o centrala pe motorina sunt mai mari decat pentru o centrala pe gaze. Se poate monta o centrala pe gaz, o alimentati cu GPL pana va instalati gaze naturale. Costurile de modificare pentru GN sunt mai reduse decat motorina ->GN.

Exemplu:
Centrala termica cu functionare pe motorina
Buderus Logano G115 BE 28 kW tiraj fortat cu arzator motorina + Boiler 28kW 129.318.100,00Lei

Echivalentul pe gaz este

Buderus Buderus Logamax Delta 28 kW U012K-28 30.249.800,00Lei
Geo Palade
Intrebarea ar fi cit costa si butelia de GPL + instalatia aferenta(din cite stiu nu se pot folosi butelii de aragaz) si respectiv citi litri de motorina sunt necesari pt producerea unei gigacalorii cu cazanul pe motorina si cite Kg de GPL sunt necesare pt producerea unei gigacalorii cu un cazan pe GPL
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.