Help - Search - Members - Calendar
Full Version: centrale electrice de apartament
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
edy71
Sunt interesat de o centrala de apartament electrica.
In acest moment mi se pare alegerea cea mai buna ,desi stau la bloc si e coloana de gaze trasa.
Nu am gasit nimic pe forum legat de aceasta chestiune.
E o varianta de neglijat ???
CristianG
Nu neaparat de neglijat, dar de obicei se leaga la curent trifazat (nu prea exista curent trifazat la apartamente) + consumul. Raportul de schimb este de aproximativ 1:1 adica 1 kW energie electrica la 1 kW de energie termica. Alceva, centralele electrice nu prepara apa calda instantaneu (cel putin modelele pe care le stiu eu) => centrala termica pe gaze ramane cea mai buna alegere pentru apartament.
Geo Palade
Desigur nu este o varianta de neglijat dar trebuie tinut cont de citeva aspecte:
-de obicei in apartament nu exista bransament trifazic (dar se poate obtine contra cost).
-in conditiile in care se pastreaza bransamentul monofazat puterea maxima pe bransament este de 8Kw si deci nu se poate folosi decit maxim un cazan de 6Kw raminind 2Kw pentru restul de aparate electrice din casa(este adevarat ca nu va functina permanent la puterea maxima ci doar ocazional) si in al doilea rind cu aceasta putere nu se poate prepara apa calda menajera in regim instantaneu decit la un sfert de debit (la acelasi deltaT) fata de un cazan pe gaz de 26Kw. Daca este necesar un debit mai mare de apa calda se va monta suplimentar un boiler electric ce va genera pierderi de caldura suplimentare.
-pretul pentru o gigacalorie produsa de un cazan electric este cam mare pt ca un cazan cu gaz metan consuma aprox 120 metri cubi de gaz pt o gigacalorie (aprox 6.000 lei metrul cub =>720.000 gigacaloria fata de 1160Kwh energie electrica consumata pentru producerea unei gigacalorii => aprox 4.200.000 lei)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.