Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Recomandare solutie incalzire
Forumul Centrale-termice > Arena > Cea mai buna solutie tehnico-economica...
Cristi Marius
Buna ziua,

Sunt interesat sa-mi pun in apartament o centrala (incalzire pe moment si poate in viitor si apa calda) si as vrea sa stiu care ar fi cea mai buna solutie dpdv al pretului. Locuinta are 58mp, 52mp fara balcon, este situata la et 10/10 si a fost recent renovata, iar caloriferele sunt noi. Tavanul are ~2,5m .

Care ar fi cea mai buna solutie, centrala pe gaz sau pe curent ?
Cam cat m-ar costa estimativ proiect + centrala + manopera in ambele cazuri ?

Daca mai sunt nevoie de informatii, sa-mi spuneti va rog.

Multumesc!
obywan
QUOTE (Cristi Marius @ Jun 27 2014, 08:38 AM) *

Cea mai ieftina varianta dupa montarea centralei este incalzirea pe baza de gaz metan, dar aici ai costuri initiale mai mari: Proiect gaze, instalatie gaz dupa care vin costiuri comune de montare centrala si instalatie termica (calorifere si tevi). Centrala electrica presupune doar un bransament adecvat la reteaua de curent a apartamentului care implica niste costuri mai mici dar in conditii normale de tarifare vei plati cam de 3-4 ori mai mult factura la incalzire pe timp de iarna. Exista o varianta acceptabila daca inchei un contract de furnizare electricitate cu tarifare pe intervale orare cand pretul curentului electric este mai ieftin dupa ora 20 cand centralele merg mai mult fata de perioada de zi cand poti sa tii centrala oprita. Un avantaj mare ar fi izolatia cat mai buna a imobilului ca sa nu pierzi caldura pe timp de zi.
Costurile nu ti le pot spune dar cel mai bine ar fi sa mergi pe la cateva firme din orasul tau si dupa recomandarea prietenilor care au mai lucrat cu respecticvele firme si dupa ce le ceri oferte vei lua o decizie cat mai corecta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.