Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ventilator:(
Forumul Centrale-termice > Arena > Instalari, service si alte servicii
bursul
Imi face probleme iarasi (am mai schimbat unul acum vreo 2 ani )ventilatorul de eliminare a gazelor arse de la un Saunier Duval isofast F 30 - intra in rezonanta si face un zgomot foarte mare uneori blush.gif
Din pacate pretul a urcat de la 300(atit a costat cel vechi) la vreo 900 acum ,cica este model mai vechi si ca....
Aveti vreo idee cum as putea in mod rezonabil sa-mi rezolv problema ?
Multumesc !
obywan
QUOTE (bursul @ Mar 6 2012, 05:00 AM) *

De obicei vibratia apare in urma depunerilor de praf pe turbina ventilatorului. Orice om de service ar trebuisa stie sa curete acea turbina. Probabil ca locuiesti intr-o zona cu mult praf si de aceea cand centrala absoarbe aerul din exterior necesar arderii implicit intra si praful in centrala si se depune pe unde apuca adica inclusiv pe turbina ventilatorului. Trebuie sa apelezi la cineva de specialitate sa-ti curete ventilatorul. Daca ai inlocuit si ventilatorul vechi tot din acelasi motiv cred ca ai cam fost pacalit.
Daca totusi e vorba de uzura a rulmentilor si nu se pot inlocui atunci poti cere sa-ti aduca un ventilator de la Themafast F30E care costa pana in 400 lei fara manopera soi este identic cu cel de pe centrala ta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.