Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alimentare distribuitoare
Forumul Centrale-termice > Arena > Cea mai buna solutie tehnico-economica...
centrul20
vreau sa realizez o instalatie termica cu doua distribuitoare la o casa, cate unnul pe fiecare nivel.intrebarea mea este cum trebuie sa alimentez distribuitoarele? centrala va fi una cu combustibil solid montata intr-o anexa langa casa.trebuie sa duc turul si returul de la centrala separat la cele doua distribuitoare sau pot duce turul si retulu de la centrala la primul distribuitor si de acolo mai departe la al doilea,, ma refer la obtinerea unui randament cat mai bun
new_valis
Īncerc eu un răspuns , cu speranţa că am īnţeles bine ce doreşti :

- dacă montezi două distribuitoare , cāte unul pe fiecare etaj, trebuie să introduci īn ambele agent termic cu aceiaşi parametri ! Asta īnseamnă o coloană (tur - retur) , care pleacă de la centrală şi se racordează la fiecare distribuitor-colector.

Fiecare traseu de īncălzire necesită un debit şi o presiune a agentului termic riguros calculate a.ī. randamentul corpurilor de īncălzire să fie optim. Asta face obiectul unor calcule precise, improvizaţiile fiind sortite eşecului!

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.