Help - Search - Members - Calendar
Full Version: centrala protherm
Forumul Centrale-termice > Arena > Instalari, service si alte servicii
mvduva
Sunt nevoit sa redirijez evacuarea gazelor arse.Daca prelungesc pe verticala doar tubul central este bine? Poate cineva sa-mi dea un sfat? Multumesc anticipat
CristianG
Nu este bine, pe elementele de evacuare se face condens, si va trebuie o piesa intermediara de genul Kit evacuare vertical punct de plecare.
obywan
QUOTE (mvduva @ Jun 4 2011, 05:51 AM) *
Sunt nevoit sa redirijez evacuarea gazelor arse.Daca prelungesc pe verticala doar tubul central este bine? Poate cineva sa-mi dea un sfat? Multumesc anticipat

Nu este bine deloc. Ori prelungesti tubulatura cu totul ori o lasi asa. Exista posibilitatea de a prelungi si pe verticala tubulatura concentrica dar neaparat trebuie montat si dispozitiv anticondens deoarece acesta e marea problema a tubulaturilor verticale. Da mai multe detalii despre ce vrei sa faci sa vedem daca te putem ajuta cu o solutie profesionala.
mvduva
Multumesc pentru raspusuri.
Trebuie sa montez centrala Ón alt loc dar pană reuşesc acest lucru, cautam o solutie de compromis pentru a nu mai avea probleme cu vecinii in curtea carora da evacuarea.
Dacă pe verticală se pune problema condensului, ot să aplic prelungirea tubului central pe orizontală si sa-i dau o mica pantă?
new_valis
QUOTE (mvduva @ Jun 6 2011, 10:59 AM) *
...ot să aplic prelungirea tubului central pe orizontală si sa-i dau o mica pantă?


Da, dar mare atenţie să nu depăşeşti lungimea max. admisibilă a tubulaturii (e precizată Ón cartea tehnică, şi de regulă este 3 m).
mvduva
Kit evacuare vertical punct de plecare. Acest kit se potriveste si la o tubulatura de centrală Protherm. Am vazut ca este produs de ariston.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.