Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu gasesc certificatul ISCIR
Forumul Centrale-termice > Arena > Instalari, service si alte servicii
lucienescu
Salut,

Am cumpat destul de recent un apartament cu centrala termica instalata sin anul 2005. Fostul proprietare mi-a dat documente cu privire la centrala insa in urma unei verificari GDF (azi) am constatat ca nu am in dosar autorizatia de punere in functiune a centralei si controlalele periodice ISCIR, aveam doar proiectul si punerea in functiune a instalatiei. Recomandare lor a fost ca sa pun fostul proprietar sa le caute.

Ce solutie este in cazul in care fostul proprietar nu gaseste aceste documente, nu cred sa nu le fi avut facute intrucat avea dosar, inclusiv o interventie service in 2010 iar din 2005 pana acum banuiesc ca ar fi sistat gazul in cazul in care nu se indeplineau toate obligatiile. Baiatul care a facut verificare a zis sa sun la gaz daca nu le gasesc insa nu mi-a spus cum se procedeaza in aceasta situatie. Momentan am rugat fostul proprietar sa le caute insa nu imi pun mari sperante... si am inteles ca nici o firma nu poate face inspectia periodica iscir fara punerea in functiune. In plus, cand mi-am trecut pe nume contractul de gaze am specificat ca am si centrala insa nu mi-au cerut nici un act, nici nu i-a interesat, si asta a fost in septembrie 2010.

Va rog sa ma autati cu cunostintele voastre in domeniu.
new_valis
Īn momentul de faţă, autorizarea la funcţionare a centralelor termice murale este reglementată de prescripţia tehnică PT-A1/2010. Pe scurt, VTP-istul trebuie să verifice următoarele :

- dacă centrala īndeplineşte condiţiile introducerii pe piaţă (aviz ISCIR de import dacă montarea centralei s-a făcut īnainte de iulie 2003 sau declaraţie de conformitate dacă a fost montată după iulie 2003). Īn ambele situaţii, copia după documentul respectiv se regăseşte īn documentaţia de acord gaze
- existenţa avizelor de utilităţi (gaz, energie electrică, apă).

Urmează apoi procedurile specifice activităţii de verificare tehnică , efectuate de firma autorizată ISCIR. Verificarea se finalizează cu concluzia ADMIS sau RESPINS, şi se completează livretul aparatului - care reprezintă īnsuşirea de către utilizator a prevederilor legale corespunzătoare.

nb: ce īnseamnă verificare GDF ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.