Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema Viessman
Forumul Centrale-termice > Arena > Instalari, service si alte servicii
adrianharlea
Am o problema cu centrala, si anume:
Centrala este Vitopend 111 legat la un termostat de camera simplu de tip on/ off. Termostatul da comanda de pornire - la centrala porneste pompa, suflanta da scanteie si in intra in regim de incalzire. Isi face treaba, in casa se face temperatura dorita, termostatul da comanda de oprire, dar centrala reactioneaza cu intarziere si opreste arzatorul (timpul de oprire de la comanda termostatului pana cand se oprea arzatorul era de cateva secunde, acum ajunge la cca 1 min). Pompa ramane in circulatie (normal aici) dar dupa cateva secunde aprinde arzatorul il tine aprins vreo 10sec, dupa care il stinge. Pompa ramane in miscare. Iar aprinde arzatorul, il tine aprins un pic, apoi il stinge.
Asta se intampla de azinoapte. Am urmarit-o si pompa merge intruna si aprinde arzatorul si il stinge la intervale de secunde.
Pe apa calda nu este nici o problema.
Ce sa fie oare? Sa fie placa?
Mentionez ca am stabilizator de tensiune la centrala. Pe afisaj nu apar nici un fel de erori.
new_valis
Pe afişaj apare mesajul SERV?
adrianharlea
nu , nu apare. dar intre timp am rezolvat. cablu de la termostatul de camera pana la centrala, este asezat pe afara, inconjoara casa cam 20m, si cred ca undeva s-a impuscat. pt ca am schimbat termostatul, am pus unul wireless si acum merge normal centrala.
era de la cablu...
danisimc
QUOTE (adrianharlea @ Feb 13 2011, 08:03 AM) *
nu , nu apare. dar intre timp am rezolvat. cablu de la termostatul de camera pana la centrala, este asezat pe afara, inconjoara casa cam 20m, si cred ca undeva s-a impuscat. pt ca am schimbat termostatul, am pus unul wireless si acum merge normal centrala.
era de la cablu...

Buna ziua
am o centrala Viesmann Vitopen 100 montata in 2004.de vreo 4 -5 ani avem montat un termostat de ambianta cu fir,auraton 1300.am fost f multumiti de toata pana acum o sapt cand termostatul nu vrea sa mai porneasca si sa incalzeasca.pur si simplu nu porneste cand scade sub temperatura setata.noi avem setat 22 de grade in casa.azi noapte m-am trezit in frig si erau 20 de grade.termostatul indica temperatura din casa, gaz am,apa calda am,centrala e functionabila,are ledul verde aprins.am chemat pe cineva si mi-a zis ca nu e bun cablu de la termostat,cica e cablu de internet.poate termostatul are ceva.revizii la 2 ani facem,ultima e in septembrie 2010,presiunea e 1.5.
mai precizez ca pot porni centrala manual pt a incalzi rotind butonul de apa de la 0 la maxim,o data.cu butonul ce indica centrala nu pot face asta.pur si simplu atat.si incalzeste.mentionez ca in timpul incalzirii fortate ca sa spun asa se apind toate ledurile si clipesc ca o avarie insa incalzeste.ca sa o opresc treb sa o inchid cu totul si sa deschid iar.si totul e ca nou.
va rog f mult daca stie cineva sau s-a mai ntalnit cu o problema asemanatoare sa imi spuna pt ca avem copii mici,gemeni si nu putem amana f mult.
mii de multumiri anticipate!
obywan
Bateriile termostatului au fost inlocuite recent sau a trecut mai mult de 1 an de la ultima inlocuire?
danisimc
QUOTE (obywan @ Mar 1 2011, 08:27 PM) *
Bateriile termostatului au fost inlocuite recent sau a trecut mai mult de 1 an de la ultima inlocuire?

bateriile sunt bune si indica corect temperatura din camera.nu e asta cauza.ar fi prea simplu.mss
adrianharlea
ori s-a stricat termostatul (incearca sa pui altul) ori s-a intamplat ceva cu cablu. asa a fost si la mine. undeva pe trasei s-a impuscat si faceau atingere firele...eu am luat un termostat fara fir computherm si am scapat de toata beleaua.
new_valis
Ori termostatul e defect, ori legătura dintre termostat şi centrală nu este corectă. Anulează termostatul ( pune din nou puntea respectivă pe placă ) , asta ca să meargă īncălzirea.

Chestia pe care o faci (dānd comutatorul de acm la max. ) nu e indicată : centrala intră īn modul TEST (funcţionează la putere max), iar ieşirea din această funcţionare se face doar oprind şi repornind centrala.
obywan
Am patit de multe ori sa se vada bine afisajul dar sa nu poata comuta releul datorita bateriilor slabe. Nu strica o incercare de inlocuire a bateriilor cu unele noi alkaline sau super alkaline. Nu ai raspuns totusi la intrebarea despre vechimea bateriilor sau mai bine zis cand au fost inlocuite ultima data?
adrianharlea
am o intrebare pt voi: stiti cumva cat de puternic este sunetul care se aude in momentul cand aprinde flacara? Cat de tare se aude?
adrianharlea
Slaba miscarea pe acest forum...

A fost ieri baiatul de la service si a constatat: este defecta calea de gaz.
Nefiind eu personal acasa nu am reusit sa aflu mai multe amanunte.
Aveti idee ce semnifica aceasta piesa? Asa ca si curiozitate....
obywan
QUOTE (adrianharlea @ Aug 9 2011, 05:06 AM) *

zgomotul la aprindere poate fi cauzat de aprinderea gazului sau de mecanismul uzat al vanei de gaz asa cum se pare ca este si cazul tau, dar din intrebarea pusa de tine nu aveam cum sa deducem ce doreai daca nu ai dat suficiente detalii privind natura zgomotului. Alt aspect este lipsa datelor despre centrala (model) si nu pot decat sa presupun ca este vorba de modelul de la inceputul acestui topic care are vana de gaz SIT ca majoritatea modelelor de Vitopend. Daca este vorba de zgomot mecanic la aprindere atunci in interiorul vanei de gaz s-a spart un burduf cu un fel de ulei care are rolul de a amortiza comutarea unui electromagnet. De multe ori acest lucru duce la defectarea vanei de gaz deoarece se rupe o parghie mica din bronz care are rol in deschiderea circuitului principal de gaz. Sper ca ti-am satisfacut curiozitatea si mai trebuie sa stii ca nu este reparabila si vana de gaz va trebui inlocuita.
adrianharlea
MUltumesc pt raspuns si scuze ca nu am fost prea clar. Este vorba de Vitopend 111. Zgomotul este metalic. CT este in garantie, se face comanda de piesa (calea de gaz) si o sa revina in cateva zile sa o monteze. De vana de gaz nu a mentionat nimic....
Asa repede se defecteaza piesa asta? Centrala o am din decembrie 2010.
obywan
QUOTE (adrianharlea @ Aug 9 2011, 08:00 AM) *

Vana de gaz = calea de gaz adica reprezinta acelasi lucru. Sunt centrale de 10 ani(multe ) cu aceeasi vana de gaz care nu a facut probleme si merg bine si in ziua de azi. Cred ca este un defect de fabricatie si ai avut ghinion sa se nimereasca la tine. Aceasta vana echipeaza majoritatea centralelor de pe piata europeana deci se gaseste pe multe marci de centrale.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.