Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Centrala oprită iarna
Forumul Centrale-termice > Centrale termice > General
nickro
Va salut! Scuzaţi-mi ignoranţa dar am o mică nelămurire, dat fiind că nu am mai avut centrală pe gaz până acum. Am cumpărat o garsonieră în care nu o să locuiesc, deocamdată, cel puţin 1-2 luni; aceasta este dotată cu o centrală Protherm LYNX 24 KW dar nu ştiu ce să fac: trebuie lăsată pe consumul minim, să nu îngheţe apa prin instalaţie sau nu are nimic dacă e oprită? Vă mulţumesc.
CristianG
Desi majoritatea centralelor termice sunt prevazute cu sistem anti-inghet, care sistem este activ daca centrala termica este bagata in priza, trebuie sa va ganditi daca este posibil sa inghete apa in garsoniera.

Insa problema se pune altfel de fapt, daca centrala termica protejeaza circuitul de incalzire, ce se intampla cu alimentarea cu apa rece si circuitul de apa calda? Pe ele cine le mai protejeaza? Temperatura interioara.

Si mai mult, las eu garsoniera la o temperatura care sa favorizeze aparitia igrasiei sau o las la o temperatura de garda?

Singur va puteti raspunde, daca va intrebati cele de mai sus.
new_valis
Centrală de apartament trebuie lăsată în priză şi alimentată la gaz metan pe perioadele de neutilizare (mai mari de o lună) , din cel puţin două motive :

- funcţia anti-îngheţ trebuie să rămână activă (aşa cum a spus Cristian)
- funcţia antiblocare pompă trebuie, de asemenea , să rămână operaţională ! ( funcţie de modelul centralei, periodic, pompa de circulaţie porneşte 1 - 3 secunde , pentru a preveni ancrasarea acesteia).
dany_sb
eu as lasa-o pe perioada de iarna pe o temperaturade 10 -11grae mereu.......am avut cazuri cand au avut apal si a fost pusa pe antiinghet,dar datorita a 2-4 zile mai friguroase iarna,a inghetat schimbatorul secundar sau bitermic si s-a spart sau deformat mai bine zis,deoarece frigul intra, ma refer la centralele turbo,pe admisia de aer din kitul de evacuare al centralei termice
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.