IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
Ariston UNO - Indicatie de avarie intermitenta, tehnic - posibile cauze sau componente defecte
AndreiB
post Aug 1 2010, 05:29 PM
Post #21


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-February 10
Member No.: 12,806



QUOTE (obywan @ Dec 16 2008, 11:21 PM) *
Ai pe placa electronica un condensator de 100nf/275Vc.a.(sau 0.1uf/275Vc.a.) ... Prin inlocuirea lui se rezolva problema.


Odata cu venirea verii, problema s-a agravat. Am ajuns sa resetez centrala de 4-5 ori la un dus de 10 minute. Intr-un final m-am saturat de reset si am inlocuit condensatorul. De o saptamana centrala merge fara probleme cu capacul pus. smile.gif

Multumesc mult de sfat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AndreiB
post Aug 1 2010, 05:32 PM
Post #22


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-February 10
Member No.: 12,806



QUOTE (obywan @ Mar 5 2010, 12:04 AM) *
S-a umblat cumva la tubulatura de evacuare mai recent? Aceasta manifestare mai apare si din cauza lipsei etansarii pe calea de gaze arse care face ca centrala sa absoarba in loc de aer, gaze arse. Trebuie stiut ca fenomenul de ionizare(detectie a flacarii) se produce in prezenta unei anumite cantitati de oxigen care daca lipseste atunci nu se formeaza circulatie de curent prin flacara si in acest fel placa electronica intrerupe alimentarea cu gaz deoarece nu este detectata flacara. Atunci cand se desface capacul centralei aceasta absoarbe oxigen din camera in care este montata si nu mai apare manifestarea de care vorbeai.


Nu am umblat la tubulatura. Se pare ca prin inlocuirea condensatorului de 100nF s-a rezolvat problema. Multumesc de raspuns oricum. In caz ca revine problema o sa stiu si aceasta cauza posibila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogdan1b442
post Aug 23 2011, 12:20 PM
Post #23


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 10-August 11
Member No.: 13,782



QUOTE (obywan @ Nov 10 2008, 09:57 PM) *
Problema ta poate fi de la mai multe componente, dar faptul ca a aparut de cand ti s-a facut revizia ma duce cu gandul la faptul ca ti-au modificat aprinderea lenta(valoarea presiunii de gaz in timp ce da scanteie) lucru care ma mira deoarece modelul tau de centrala vine cu acest reglaj din fabrica si nu era necesara modificarea acestui parametru.Daca nu au umblat la acest parametru atunci problema este din placa electronica:releu alimentare vana gaz cu contacte imperfecte pe placa electronica sau in interiorul acestuia, optocuplor cu triac K3022 ce comanda alimentarea transformatorului de scanteie sau condensator 100nf/275Vc.a. ce alimenteaza circuitul de ionizare(cel care observa flacara).Mai poate fi de la transformatorul de scanteie( caz f. rar), sau de la vana de gaz(caz f. rar). Incearca sa o tii sub observatie mai mult timp sa poti prinde momentul cand intra pe avarie si sa vezi ce anume nu face: nu da scanteie sa aprinda gazul, nu da drumul la gaz dar face scanteie, da scanteie in timp ce flacara este aprinsa si in functie de asta pot sa-ti spun exact ce sa cauti.


Vreau doar sa va multumesc pentru ajutor. Am schimbat condensatorul acela si am economisit vreo 800 de lei cat cerea tehnicianul pentru placa electronica.
Raman dator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iordantonio
post Oct 27 2012, 11:59 AM
Post #24


Membru
**

Group: Members
Posts: 16
Joined: 2-October 12
Member No.: 14,615



Si la mine tacanea aprinderea continuu si intra pe avarie- led rosu aprins dupa vreo opt secunde. Nu se realiza ionizarea la aprinderea focului; am schimbat C903 de 100nF pe placa, tot nimic si l-am pus la loc pe cel original; apoi am scimbat electrozii intre ei, i-am curatat si acum porneste flacara si se opreste tacanitul aprinderii si nu mai intra pe avarie, dar in mers mai apare sporadic acel tacanit timp de cateva secunde, dar nu destul de mult timp (cele 7-10 sec.), cat sa intre iar pe avarie. Am observat ca acel tacanit de aprindere apare cand flacara are un fel de fluctuatie si cand intervine un fel de suierat in mersul focului. Pe apa calda flacara merge in salturi, cand mare cand mica. Cred ca placa merge, ionizarea se face, dar nu cat trebuie din cauza flacarii dereglate. Trebuie verificat si masurat profesional, care e cauza ionizarii incomplete? O fi din reductorul de gaz, are vreun filtru? O curatare si reglare corecta a flacarii si electodului de ionizare cred c-ar rezolva problema, caut un "mester priceput si cu scule", stau in sect.2.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crissonweb
post Nov 3 2014, 08:41 AM
Post #25


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 24-December 10
Member No.: 13,402



QUOTE (obywan @ Dec 16 2008, 07:21 PM) *
Ai pe placa electronica un condensator de 100nf/275Vc.a.(sau 0.1uf/275Vc.a.) care este de culoare gri si are inaltime de 10mm, latime de aprox. 20mm si grosime de aprox 3mm si este undeva intr-una din marginile placii electronice. Acel condensator se "usuca" si nu mai alimenteaza circuitul de ionizare astfel apare avaria mai sus amintita. Faptul ca totusi mai mentine flacara din cand in cand este pentru ca mai are in jur de 20nf sau mai putin. Prin inlocuirea lui se rezolva problema.


Salut, am aceeasi centrala si acelasi tip de defect ca si cel semnalat de colegul Christiany. Am urmat indicatiile date de Obywan (inlocuit condensatorul 100nf/275Vc.a.) si am reusit sa o fac sa functioneze perfect. Multumesc Obywan si membrilor Forumului Centrale-termice pentru indicatii si ajutor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th February 2018 - 02:52 AM

www.centrale-termice.ro Web analytics