IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Ariston UNO - Indicatie de avarie intermitenta, tehnic - posibile cauze sau componente defecte
stefanovidiu
post Nov 10 2008, 11:58 AM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 10-November 08
Member No.: 4,222



Salutare forumisti !
Vreau sa va cer sfatul la problema care mi-a aparut la centrala mea Ariston UNO. De catva timp a inceput sa mi se aprinda LED-ul rosu (numai el singur !) si centrala sa intre in starea de blocaj. Din pacate acest lucru se intampla mai cu seama noaptea si este destul de neplacut fiindca raman fara caldura.
Din aceasta stare iese fara probleme cu un reset si avaria se repeta foarte , foarte rar, adica daca stau langa centrala si astept sa se reproduca, astept degeaba ca merge OK.

Ce am facut pana acum, fara rezultat:
- am inversat faza cu nulul
- am verificat impamantarea - e OK (conectivitate buna, instalatie pe Cu de 2,5 , masuratori de priza <4 ohm)
- am curatat electrodul de aprindere - e OK si curat
- am verificat scanteia - e mare si puternica
- am bagat cablul de scanteie in varnis suplimentar pentru a elimina eventualele scapari printr-o zona de izolatie mai slaba
- am verificat vizual dimensiunea flacarii - e OK
- am curatat electrodul senzorului de flacara
- am presiune la gaz
- am presiune la apa
- nu am condens in centrala - oricum aceasta avarie se manifesta diferit

Mentionez ca am aceasta centrala de vreo 4 ani si nu am avut probleme majore. Chestia e ca de cand am chemat ultima data o firma ca sa-mi faca inspectia tehnica, au inceput problemele.
In conditiile acestea ce ma sfatuiti sa mai fac ? unsure.gif
Acum inainte de a posta , mi-a mai venit ideea de a verifica si senzorul de flacara. Asta ce este , un termocuplu ? Daca e asa trebuie sa verific tensiunea generata in timp ce-l incalzesc la bricheta.


Multam anticipat smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 10 2008, 09:57 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (stefanovidiu @ Nov 10 2008, 11:58 AM) *
Salutare forumisti !
Vreau sa va cer sfatul la problema care mi-a aparut la centrala mea Ariston UNO. De catva timp a inceput sa mi se aprinda LED-ul rosu (numai el singur !) si centrala sa intre in starea de blocaj. Din pacate acest lucru se intampla mai cu seama noaptea si este destul de neplacut fiindca raman fara caldura.
Din aceasta stare iese fara probleme cu un reset si avaria se repeta foarte , foarte rar, adica daca stau langa centrala si astept sa se reproduca, astept degeaba ca merge OK.

Ce am facut pana acum, fara rezultat:
- am inversat faza cu nulul
- am verificat impamantarea - e OK (conectivitate buna, instalatie pe Cu de 2,5 , masuratori de priza <4 ohm)
- am curatat electrodul de aprindere - e OK si curat
- am verificat scanteia - e mare si puternica
- am bagat cablul de scanteie in varnis suplimentar pentru a elimina eventualele scapari printr-o zona de izolatie mai slaba
- am verificat vizual dimensiunea flacarii - e OK
- am curatat electrodul senzorului de flacara
- am presiune la gaz
- am presiune la apa
- nu am condens in centrala - oricum aceasta avarie se manifesta diferit

Mentionez ca am aceasta centrala de vreo 4 ani si nu am avut probleme majore. Chestia e ca de cand am chemat ultima data o firma ca sa-mi faca inspectia tehnica, au inceput problemele.
In conditiile acestea ce ma sfatuiti sa mai fac ? unsure.gif
Acum inainte de a posta , mi-a mai venit ideea de a verifica si senzorul de flacara. Asta ce este , un termocuplu ? Daca e asa trebuie sa verific tensiunea generata in timp ce-l incalzesc la bricheta.


Multam anticipat smile.gif

Problema ta poate fi de la mai multe componente, dar faptul ca a aparut de cand ti s-a facut revizia ma duce cu gandul la faptul ca ti-au modificat aprinderea lenta(valoarea presiunii de gaz in timp ce da scanteie) lucru care ma mira deoarece modelul tau de centrala vine cu acest reglaj din fabrica si nu era necesara modificarea acestui parametru.Daca nu au umblat la acest parametru atunci problema este din placa electronica:releu alimentare vana gaz cu contacte imperfecte pe placa electronica sau in interiorul acestuia, optocuplor cu triac K3022 ce comanda alimentarea transformatorului de scanteie sau condensator 100nf/275Vc.a. ce alimenteaza circuitul de ionizare(cel care observa flacara).Mai poate fi de la transformatorul de scanteie( caz f. rar), sau de la vana de gaz(caz f. rar). Incearca sa o tii sub observatie mai mult timp sa poti prinde momentul cand intra pe avarie si sa vezi ce anume nu face: nu da scanteie sa aprinda gazul, nu da drumul la gaz dar face scanteie, da scanteie in timp ce flacara este aprinsa si in functie de asta pot sa-ti spun exact ce sa cauti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 10 2008, 10:04 PM
Post #3


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114




Acum inainte de a posta , mi-a mai venit ideea de a verifica si senzorul de flacara. Asta ce este , un termocuplu ? Daca e asa trebuie sa verific tensiunea generata in timp ce-l incalzesc la bricheta.


Multam anticipat smile.gif
[/quote]
Senzorul de flacara este un electrod. In timpul functionarii cu flacara aprinsa intre arzator si electrod apare o circulatie de curent (ionizare) care este "citita" de placa electronica si in felul acesta stie ca exista flacara. Cu alte cuvinte facara este buna conducatoare de curent,dar aerul nu. Termocuplul este folosit la centralele cu flacaara de veghe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanovidiu
post Nov 12 2008, 08:01 AM
Post #4


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 10-November 08
Member No.: 4,222



QUOTE (obywan @ Nov 10 2008, 11:57 PM) *
Problema ta poate fi de la mai multe componente, dar faptul ca a aparut de cand ti s-a facut revizia ma duce cu gandul la faptul ca ti-au modificat aprinderea lenta(valoarea presiunii de gaz in timp ce da scanteie) lucru care ma mira deoarece modelul tau de centrala vine cu acest reglaj din fabrica si nu era necesara modificarea acestui parametru.Daca nu au umblat la acest parametru atunci problema este din placa electronica:releu alimentare vana gaz cu contacte imperfecte pe placa electronica sau in interiorul acestuia, optocuplor cu triac K3022 ce comanda alimentarea transformatorului de scanteie sau condensator 100nf/275Vc.a. ce alimenteaza circuitul de ionizare(cel care observa flacara).Mai poate fi de la transformatorul de scanteie( caz f. rar), sau de la vana de gaz(caz f. rar). Incearca sa o tii sub observatie mai mult timp sa poti prinde momentul cand intra pe avarie si sa vezi ce anume nu face: nu da scanteie sa aprinda gazul, nu da drumul la gaz dar face scanteie, da scanteie in timp ce flacara este aprinsa si in functie de asta pot sa-ti spun exact ce sa cauti.


Multumesc mult pentru raspuns,
Din pacate , ca mai toate defectele intermitente, este greu de prins si mai ales de reprodus. Nici timpul niu mi-a mai permis sa ma mai ocup. Ceea ce pot spune insa este ca acest lucru se intampla numai noaptea. In timpul zilei centrala merge non stop fara probleme. Acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca presiunea scazuta a gazului poate fi o cauza. Ce as putea face in aceasta situatie ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 12 2008, 08:19 PM
Post #5


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (stefanovidiu @ Nov 12 2008, 08:01 AM) *
Multumesc mult pentru raspuns,
Din pacate , ca mai toate defectele intermitente, este greu de prins si mai ales de reprodus. Nici timpul niu mi-a mai permis sa ma mai ocup. Ceea ce pot spune insa este ca acest lucru se intampla numai noaptea. In timpul zilei centrala merge non stop fara probleme. Acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca presiunea scazuta a gazului poate fi o cauza. Ce as putea face in aceasta situatie ?

Nu cred ca e de la presiunea scazuta pe partea de gaz, dar ca sa fii linistit cheama pe cei de la service sa-ti verifice reglajele (in mod deosebit aprinderea lenta a carei valoare ar trebui sa fie intre 5si 6 milibari). In general daca la intrare in centrala ai 20mbar presiune de gaz si celelalte reglaje sunt facute corect nu ar trebui sa ai parte de avarii din cauza gazului. In cele mai multe cazuri problema este de la placa electronica. Acest tip de avarie mai poate aparea si de la tensiune de alimentare scazuta lucru care face ca scanteia sa fie f. "slaba" si sa nu poata aprinde gazul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanovidiu
post Nov 13 2008, 07:10 AM
Post #6


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 10-November 08
Member No.: 4,222



QUOTE (obywan @ Nov 12 2008, 10:19 PM) *
Nu cred ca e de la presiunea scazuta pe partea de gaz, dar ca sa fii linistit cheama pe cei de la service sa-ti verifice reglajele (in mod deosebit aprinderea lenta a carei valoare ar trebui sa fie intre 5si 6 milibari). In general daca la intrare in centrala ai 20mbar presiune de gaz si celelalte reglaje sunt facute corect nu ar trebui sa ai parte de avarii din cauza gazului. In cele mai multe cazuri problema este de la placa electronica. Acest tip de avarie mai poate aparea si de la tensiune de alimentare scazuta lucru care face ca scanteia sa fie f. "slaba" si sa nu poata aprinde gazul.


Aseara am mai desfacut-o o data si azi noapte nu a mai intrat in avarie.
Ce am facut:
-am scos si reintrodus apa in calorifere. Inainte aveam o presiune de aprox 2 bari, acum am pe la 1,4 (nu cred ca are vreo legatura cu problema !)

- am scos placa electronica pentru a-i face ceva poze si pentru a identifica in principiu componentele, ocazie cu care am si curatat cu alcool, contactele.

Sa nu zic "hop", dar e posibil sa fi fost si dintr-un contact imperfect, care devenea "mai imperfect" pe timpul noptii, la temperatura mai scazuta. Ramane sub observatie.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
misahmb
post Nov 14 2008, 05:33 AM
Post #7


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 1-April 07
From: ue
Member No.: 1,555



Acelasi lucru la un Microtec 23 MFFI mi se intampla si mie.

Am schimbat placa electronica si am reglat aprinderea lenta.
Am schimat senzorii de temperatura ACM si caldura.
Am schimbat vana de gaz ca au inceput sa se afume capacele pe partea interioara si ma gandeam ca poate ramane vana blocata pe maxim si da supratemperatura la un moment dat.
Inca acelasi lucru se intampla si merge de dimineata pana la 17:00 apoi intra in avarie o data . Dupa juma de ora iar se intampla si nu mai porneste la reset.tre sa se raceasca ca sa reporneasca iarasi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 14 2008, 07:30 PM
Post #8


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (misahmb @ Nov 14 2008, 05:33 AM) *
Acelasi lucru la un Microtec 23 MFFI mi se intampla si mie.

Am schimbat placa electronica si am reglat aprinderea lenta.
Am schimat senzorii de temperatura ACM si caldura.
Am schimbat vana de gaz ca au inceput sa se afume capacele pe partea interioara si ma gandeam ca poate ramane vana blocata pe maxim si da supratemperatura la un moment dat.
Inca acelasi lucru se intampla si merge de dimineata pana la 17:00 apoi intra in avarie o data . Dupa juma de ora iar se intampla si nu mai porneste la reset.tre sa se raceasca ca sa reporneasca iarasi.

La tipul tau de centrala daca se aprinde becul rosu si nu se reseteaza inseamna ca s-a activat protectia la supratemperatura. Motivul poate fi din cauza depunerilor de calcar si este cel mai probabil daca spui ca dupa ce se raceste porneste din nou sau senzorul de supratemperatura( este prins cu o clema metalica pe schimbatorul de caldura undeva in dreapta) este defect sau decalibrat si se intrerupe la o temperatura de lucru mai mica decat cea normala(103-104grade).Daca cei de la service ti-au schimbat placa pentru acest tip de defect e grav si ma abtin de la comentarii.Cauta pe internet la adresa celor de la Ariston (mtsgroup.ro) si vezi ce firme din zona sunt acreditate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 14 2008, 07:59 PM
Post #9


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Reiterez o 'procedura':

- cand apare o prolema tehnica, va rog sa precizati CU EXACTITATE semnalizarile led-urilor sau ale tablourilor de comanda!!! Centralele moderne sunt echipamente cu un grad avansat de autodiagnosticare( adica, atunci cand le "doare" ceva , ele ne relateaza).

Cu alte cuvinte, cand se intampla ceva neplacut cu centrala dvs, mai intai de toate, spuneti ce semnalizari apar pe tablou!! angry.gif

Si abia dup'-aia vorbim!


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gygel
post Nov 16 2008, 08:06 PM
Post #10


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 92
Joined: 6-October 08
From: otelu rosu
Member No.: 2,474



sar putea sa ai releul de la comanda ventilatorului de cos contactele puscate si cand nu face contact iti da avarie: iar la prietenul care a schimbat placa si senzori si ii da avarie sar putea sa se blocheze pompa si fierbe cazanu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanovidiu
post Nov 18 2008, 06:53 AM
Post #11


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 10-November 08
Member No.: 4,222



QUOTE (stefanovidiu @ Nov 13 2008, 09:10 AM) *
Aseara am mai desfacut-o o data si azi noapte nu a mai intrat in avarie.
Ce am facut:
-am scos si reintrodus apa in calorifere. Inainte aveam o presiune de aprox 2 bari, acum am pe la 1,4 (nu cred ca are vreo legatura cu problema !)

- am scos placa electronica pentru a-i face ceva poze si pentru a identifica in principiu componentele, ocazie cu care am si curatat cu alcool, contactele.

Sa nu zic "hop", dar e posibil sa fi fost si dintr-un contact imperfect, care devenea "mai imperfect" pe timpul noptii, la temperatura mai scazuta. Ramane sub observatie.


Revin cu informatia ca centrala n-a mai intrat in avarie. Se pare ca problema era dintr-un contact murdar.
Va multumesc la toti pentru sprijin si pentru promptitudinea raspunsurilor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misahmb
post Nov 19 2008, 05:48 AM
Post #12


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 1-April 07
From: ue
Member No.: 1,555



QUOTE (obywan @ Nov 14 2008, 07:30 PM) *
La tipul tau de centrala daca se aprinde becul rosu si nu se reseteaza inseamna ca s-a activat protectia la supratemperatura. Motivul poate fi din cauza depunerilor de calcar si este cel mai probabil daca spui ca dupa ce se raceste porneste din nou sau senzorul de supratemperatura( este prins cu o clema metalica pe schimbatorul de caldura undeva in dreapta) este defect sau decalibrat si se intrerupe la o temperatura de lucru mai mica decat cea normala(103-104grade).Daca cei de la service ti-au schimbat placa pentru acest tip de defect e grav si ma abtin de la comentarii.Cauta pe internet la adresa celor de la Ariston (mtsgroup.ro) si vezi ce firme din zona sunt acreditate.



Am schimbat si sonda si s-a facut si curatare chimica si tot la fel. Dar s-a intamplat acum sa vad odata cand e pe rosu sa dau reset si sa nu vrea sa dea scanteie deloc intra pe rosu instant
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 19 2008, 06:45 PM
Post #13


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (misahmb @ Nov 19 2008, 05:48 AM) *
Am schimbat si sonda si s-a facut si curatare chimica si tot la fel. Dar s-a intamplat acum sa vad odata cand e pe rosu sa dau reset si sa nu vrea sa dea scanteie deloc intra pe rosu instant

Cand apesi pe butonul reset se stinge ledul rosu? Daca nu se stinge atunci e vorba de supratemperatura: senzor supratemperatura, cabluri de legatura la senzor intrerupte, mufa de legatura intre camera de ardere si panoul electric al centalei cu contact imperfect sau placa electronica. Daca se stinge si se aprinde imediat fara sa treaca cele 8 secunde in care da scanteie cred ca este defecta placa electronica desi din cate ai explicat a fost inlocuita, dar pentru toate exista un inceput asa ca s-ar putea sa fie defecta si placa cea noua, desi eu nu am patit niciodata asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanovidiu
post Dec 12 2008, 07:54 PM
Post #14


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 10-November 08
Member No.: 4,222



Va salut !

Iata-ma din nou pe forum cu alta problema la centrala Ariston UNO.
Initial imi dadea avarie de lipsa evacuare. Am constatat ca turbina nu pleca, asa ca am schimbat releul de la ventilatie cu cel de la supapa deviatoare si pe moment avaria a disparut. Dupa o vreme insa mi-a aparut avaria de lipsa scanteie.
Interesant e ca daca las centrala oprita o vreme pana se raceste suficient si o pornesc din nou, merge apoi o buna bucata pana intra iar in avaria de lipsa scanteie.
Incalzita fiind, daca o resetez, incearca sa porneasca si intra iar in avarie. Mentionez ca in aceasta faza nici nu se mai vad scanteile.
Nu am din pacate informatii despre bobina de aprindere. La masuratori de rezistenta nu-mi arata nimic. Stie cineva caracteristicile ?
Pentru siguranta as vrea sa schimb si releele pentru a evita eventuale alte probleme din pricina oxidarii contactelor.
Releele de pe centrala sunt:
3 bucati x RELEU JZC-33F 012-ZS
1 bucata x RELEU JW2SN-DC12

Pana la final cred ca m-am lamurit. Nu da scanteie, dar vad ca scanteia este conditionata de anclansarea releului ce comanda valva de gaz, si nici nu gasesc tensiune pe bobina valvei de gaz, ceea ce inseamna ca poate fi defect releul care comanda valva. I-am aplicat metoda "darmalaului" adica lovirea releului si a anclansat.

Are cineva vreo scurtatura pentru procurarea acestor relee ?



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Christiany
post Dec 15 2008, 05:31 PM
Post #15


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 14-December 08
Member No.: 6,509



Salut tuturor.
Am venit si eu cu o mica problema. Ariston uno 24 mffi, a unui prieten de al meu, care se chinuie sa faca un dus, baie sau sa se inveleasca noaptea. Problema se descrie in felul urmator: Centrala porneste flacara (indiferent ca e pt. apa calda menajera, sau pe incalzire). Totul e ok pana acum face si una si alta, insa cand ti-e lumea mai draga, se opreste, si intra in avarie. Inainte de avarie incearca sa aprinda flacara (scantei-automatul de aprindere), desi flacara arde. Uneori scanteile dureaza 1-5 secunde, dupa care isi revine la functionare normala fara sa intre in avarie, insa alteori depaseste 7 sec. si intra in avarie (led-ul rosu aprins). Am masurat curentul de ionizare (0 uA fara flacara, si 10-12 uA cu flacara pornita), iar in momentul cand incearca sa aprinda flacara, curentul de ionizare e cam 10-11 uA, desi de multe ori e la aceasta valoare, si nu are nici o problema. Am incercat sa inversez stecherul in priza. Tot nimic. Aceeasi curenti, aceleasi probleme. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Dec 16 2008, 07:21 PM
Post #16


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (Christiany @ Dec 15 2008, 05:31 PM) *
Salut tuturor.
Am venit si eu cu o mica problema. Ariston uno 24 mffi, a unui prieten de al meu, care se chinuie sa faca un dus, baie sau sa se inveleasca noaptea. Problema se descrie in felul urmator: Centrala porneste flacara (indiferent ca e pt. apa calda menajera, sau pe incalzire). Totul e ok pana acum face si una si alta, insa cand ti-e lumea mai draga, se opreste, si intra in avarie. Inainte de avarie incearca sa aprinda flacara (scantei-automatul de aprindere), desi flacara arde. Uneori scanteile dureaza 1-5 secunde, dupa care isi revine la functionare normala fara sa intre in avarie, insa alteori depaseste 7 sec. si intra in avarie (led-ul rosu aprins). Am masurat curentul de ionizare (0 uA fara flacara, si 10-12 uA cu flacara pornita), iar in momentul cand incearca sa aprinda flacara, curentul de ionizare e cam 10-11 uA, desi de multe ori e la aceasta valoare, si nu are nici o problema. Am incercat sa inversez stecherul in priza. Tot nimic. Aceeasi curenti, aceleasi probleme. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Ai pe placa electronica un condensator de 100nf/275Vc.a.(sau 0.1uf/275Vc.a.) care este de culoare gri si are inaltime de 10mm, latime de aprox. 20mm si grosime de aprox 3mm si este undeva intr-una din marginile placii electronice. Acel condensator se "usuca" si nu mai alimenteaza circuitul de ionizare astfel apare avaria mai sus amintita. Faptul ca totusi mai mentine flacara din cand in cand este pentru ca mai are in jur de 20nf sau mai putin. Prin inlocuirea lui se rezolva problema.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AndreiB
post Feb 24 2010, 11:55 AM
Post #17


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-February 10
Member No.: 12,806



Eu am o problema similara, dar nu cred ca este legat de acel condensator. Acum 2-3 luni am chemat un meserias ca sa faca revizia dupa 4 ani. Omul este autorizat si tot el mi-a facut revizia la 2 ani. De data asta, cam dupa ce a plecat el, a inceput problema mea.

Centrala se opreste si intra pe avarie cand are carcasa pusa. Daca dau jos carcasa, centrala merge perfect (nu o zi, doua, ci saptamani intregi). Daca ii pun carcasa inapoi, cand porneste merge o vreme, dar se aude cum da scanteie din cand in cand. Deseori o aud cum da scanteie peste 5 secunde, iar atunci intra in avarie. Se intampla pentru apa calda si pentru caldura. Oricum, cu carcasa pusa nu trec mai mult de 2-3 ore in care sa nu apara avaria.

E posibil sa fi uitat "meseriasul" vreo supapa inchisa sau ceva?
Multumesc,
Andrei
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DorinColita
post Feb 25 2010, 07:24 AM
Post #18


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 49
Joined: 7-December 09
From: Braila
Member No.: 12,575



QUOTE (AndreiB @ Feb 24 2010, 01:55 PM) *
Eu am o problema similara, dar nu cred ca este legat de acel condensator. Acum 2-3 luni am chemat un meserias ca sa faca revizia dupa 4 ani. Omul este autorizat si tot el mi-a facut revizia la 2 ani. De data asta, cam dupa ce a plecat el, a inceput problema mea.

Centrala se opreste si intra pe avarie cand are carcasa pusa. Daca dau jos carcasa, centrala merge perfect (nu o zi, doua, ci saptamani intregi). Daca ii pun carcasa inapoi, cand porneste merge o vreme, dar se aude cum da scanteie din cand in cand. Deseori o aud cum da scanteie peste 5 secunde, iar atunci intra in avarie. Se intampla pentru apa calda si pentru caldura. Oricum, cu carcasa pusa nu trec mai mult de 2-3 ore in care sa nu apara avaria.

E posibil sa fi uitat "meseriasul" vreo supapa inchisa sau ceva?
Multumesc,
Andrei

Nu ne-ai precizat ce tip de centrala termica este, oricum recomandarile sunt aceleasi. Este vorba despre exact acelasi condensator ca mai sus. Curentul de ionizare nu este suficient. Cand dai carcasa jos, ventilatia crescuta la placa electronica face ca acel condensator sa-si recapete valori mai apropiate de normal si de aceea functioneaza. Inlocuirea lui este iminenta. Nu cred sa aiba vreo legatura cu revizia facuta de serviceman. Verifica totusi valoarea presiunii minime de gaz in functionare conf documentatiei tehnice (cca 2-2,5 mbari ). Succes.


--------------------
UNDE-I FUM ... E SI CALDURA !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AndreiB
post Feb 28 2010, 04:49 PM
Post #19


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-February 10
Member No.: 12,806



QUOTE (DorinColita @ Feb 25 2010, 11:24 AM) *
Nu ne-ai precizat ce tip de centrala termica este, oricum recomandarile sunt aceleasi.


Este tot Ariston Uno. Multumesc de sfat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Mar 4 2010, 08:04 PM
Post #20


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (AndreiB @ Feb 24 2010, 11:55 AM) *
Eu am o problema similara, dar nu cred ca este legat de acel condensator. Acum 2-3 luni am chemat un meserias ca sa faca revizia dupa 4 ani. Omul este autorizat si tot el mi-a facut revizia la 2 ani. De data asta, cam dupa ce a plecat el, a inceput problema mea.

Centrala se opreste si intra pe avarie cand are carcasa pusa. Daca dau jos carcasa, centrala merge perfect (nu o zi, doua, ci saptamani intregi). Daca ii pun carcasa inapoi, cand porneste merge o vreme, dar se aude cum da scanteie din cand in cand. Deseori o aud cum da scanteie peste 5 secunde, iar atunci intra in avarie. Se intampla pentru apa calda si pentru caldura. Oricum, cu carcasa pusa nu trec mai mult de 2-3 ore in care sa nu apara avaria.

E posibil sa fi uitat "meseriasul" vreo supapa inchisa sau ceva?
Multumesc,
Andrei

S-a umblat cumva la tubulatura de evacuare mai recent? Aceasta manifestare mai apare si din cauza lipsei etansarii pe calea de gaze arse care face ca centrala sa absoarba in loc de aer, gaze arse. Trebuie stiut ca fenomenul de ionizare(detectie a flacarii) se produce in prezenta unei anumite cantitati de oxigen care daca lipseste atunci nu se formeaza circulatie de curent prin flacara si in acest fel placa electronica intrerupe alimentarea cu gaz deoarece nu este detectata flacara. Atunci cand se desface capacul centralei aceasta absoarbe oxigen din camera in care este montata si nu mai apare manifestarea de care vorbeai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th February 2018 - 08:05 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics