IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Probleme cu arzatorul - Hermman
hinstal
post Sep 28 2008, 08:04 AM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 27-September 08
Member No.: 2,184



Salut,
Sunt nou pe forum dar am intalnit urmatoarea problema la un Hermman.Nu da comanda pentru aprindere.
Totul sa intamplat instantaneu - adica - centrala functioneaza de 6 ani (perfect)Am verificat sigurantele electrice si sunt intacte. Functioneaza perfect daca o aprind manual (adica moduleaza flacara) dar nu da scanteie.
Intrebarea este simpla:
1. care este cauza ?
2. cum pot sa o rezolv ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Sep 30 2008, 08:07 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (hinstal @ Sep 28 2008, 08:04 AM) *
Salut,
Sunt nou pe forum dar am intalnit urmatoarea problema la un Hermman.Nu da comanda pentru aprindere.
Totul sa intamplat instantaneu - adica - centrala functioneaza de 6 ani (perfect)Am verificat sigurantele electrice si sunt intacte. Functioneaza perfect daca o aprind manual (adica moduleaza flacara) dar nu da scanteie.
Intrebarea este simpla:
1. care este cauza ?
2. cum pot sa o rezolv ?

Da mai multe detalii, ce model, vechime. Daca este cu o cutie de culoare verde pe vana de gaz(cea in care este racordata teava de gaz pentru incepatori) atunci problema este in acea cutie care se mai cheama automat de aprindere si control flacara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 27 2008, 06:43 PM
Post #3


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



hai sa dau eu detalii!
modulul de aprindere e SIT 537 ABC.
am tot masurat la senzori si contacte de-mi vine sa mor!
am dat pe aceea placa peste 2 condensatori care nu misca la masuratoare, dar au alte capacitati.
sint marcati: 67790 C1682
P1-6n8M250V~
astia sa fie?
cum pun imagini?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 28 2008, 09:29 AM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (DubluD @ Nov 27 2008, 06:43 PM) *
hai sa dau eu detalii!
modulul de aprindere e SIT 537 ABC.
am tot masurat la senzori si contacte de-mi vine sa mor!
am dat pe aceea placa peste 2 condensatori care nu misca la masuratoare, dar au alte capacitati.
sint marcati: 67790 C1682
P1-6n8M250V~
astia sa fie?
cum pun imagini?

Dupa ce apesi pe "reply" undeva in dreapta jos ai "upload" si urmezi pasii de acolo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 28 2008, 04:53 PM
Post #5


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



centrala am gasit-o in alarma, dimineata, am concluzionat ca a ramas fara gpl, fiind alimentata cu o baterie de doua butelii normale, fiecare cu regulator gaz (ceas) si trecute printr-un filtru simplu.
cu reset nu porneste, nici dupa cele 10 secunde pauza.
am desfacut-o, am masurat senzorii, presostatul de gaze arse, motorul ventilatorului.
toate bune!
concluzia: modulul automat de aprindere si control flacara: SIT 576 ABC.
condensatorii pe 220vcc au alte capacitati si nu se comporta capaciv la masuratoare.
ce ar putea fi?
Attached File(s)
Attached File  sit_537_abc.jpg ( 19.11K ) Number of downloads: 24
Attached File  placa.JPG ( 105.87K ) Number of downloads: 28
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Nov 28 2008, 05:10 PM
Post #6


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (DubluD @ Nov 28 2008, 04:53 PM) *
centrala am gasit-o in alarma, dimineata, am concluzionat ca a ramas fara gpl, fiind alimentata cu o baterie de doua butelii normale, fiecare cu regulator gaz (ceas) si trecute printr-un filtru simplu.
cu reset nu porneste, nici dupa cele 10 secunde pauza.
am desfacut-o, am masurat senzorii, presostatul de gaze arse, motorul ventilatorului.
toate bune!
concluzia: modulul automat de aprindere si control flacara: SIT 576 ABC.
condensatorii pe 220vcc au alte capacitati si nu se comporta capaciv la masuratoare.
ce ar putea fi?

Pe a doua imagine fata de condensatorii marcati de tine este unul exact in partea de sus mai lung si in poza este de culoare gri desi cei pe care i-am inlocuit sunt de culoare galbena se pare ca pe placa ta au pus condensatori de la alt producator. Vezi ce valoare are scrisa pe el si in locul lui pui aceeasi valoare dar pe 400Vcc. Nu sunt sigur daca este cel de 470nf/250V sau cel de 220nf/250V dar mai bine inlocuieste-i pe amandoi(au aproape aceleasi dimensiuni).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 28 2008, 05:43 PM
Post #7


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



QUOTE (obywan @ Nov 28 2008, 05:10 PM) *
Pe a doua imagine fata de condensatorii marcati de tine este unul exact in partea de sus mai lung si in poza este de culoare gri desi cei pe care i-am inlocuit sunt de culoare galbena se pare ca pe placa ta au pus condensatori de la alt producator. Vezi ce valoare are scrisa pe el si in locul lui pui aceeasi valoare dar pe 400Vcc. Nu sunt sigur daca este cel de 470nf/250V sau cel de 220nf/250V dar mai bine inlocuieste-i pe amandoi(au aproape aceleasi dimensiuni).

i-am identificat!
am masurat totul dupa schema electrica.
pare ok!
Attached File(s)
Attached File  habitat_23_se.doc ( 68K ) Number of downloads: 29
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 28 2008, 06:08 PM
Post #8


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (DubluD @ Nov 28 2008, 06:53 PM) *
centrala am gasit-o in alarma, dimineata, am concluzionat ca a ramas fara gpl, fiind alimentata cu o baterie de doua butelii normale, fiecare cu regulator gaz (ceas) si trecute printr-un filtru simplu.
cu reset nu porneste, nici dupa cele 10 secunde pauza....



1.Functioneaza de la inceput pe GPL?
2.Dupa reset , pleaca pompa si ventilatorul?
3.
QUOTE (hinsal)
Functioneaza perfect daca o aprind manual (adica moduleaza flacara) dar nu da scanteie.
. Asta chiar n-am inteles !! blink.gif


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 28 2008, 07:24 PM
Post #9


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



bine!
de noua pe gpl.
ramane la secventa de pompa in functiune.
resetul nu are nici un efect!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 29 2008, 09:14 PM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (DubluD @ Nov 28 2008, 09:24 PM) *
bine!


Ce fel de raspuns e asta? angry.gif

De regula , cand se solicita un sfat pe acest FORUM trebuie sa manifesti o anumita conduita...




--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Nov 30 2008, 08:28 AM
Post #11


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



QUOTE (new_valis @ Nov 29 2008, 09:14 PM) *
Ce fel de raspuns e asta? angry.gif

De regula , cand se solicita un sfat pe acest FORUM trebuie sa manifesti o anumita conduita...


nu-l mai baga in seama,ca nu merita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Nov 30 2008, 08:30 AM
Post #12


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



sa cheme Romstal-ul si sa-l cocoseze cu factura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Nov 30 2008, 04:08 PM
Post #13


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



scuze!
au fost probleme de conexiune!
nu am intrat pe forum sa fac bancuri, iar experienta mea cu o singura centrala ma pune in postura, numai , sa primesc sfaturi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gygel
post Dec 1 2008, 12:40 PM
Post #14


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 92
Joined: 6-October 08
From: otelu rosu
Member No.: 2,474



contacteazama pe mesenger gigel_rusu sati spun ce sa faci pentruca e mai complicat si nu te descurci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Dec 4 2008, 04:05 PM
Post #15


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



pe modulul de aprindere am gasit un releu ce nu misca: nu are nici contact de repaus nici nu actioneaza la alimentarea infasurarii.
unde se poate gasii?

Attached File(s)
Attached File  nais_js1.48v.h77.pdf ( 72.34K ) Number of downloads: 15
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Dec 4 2008, 06:02 PM
Post #16


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



QUOTE (DubluD @ Dec 4 2008, 04:05 PM) *
pe modulul de aprindere am gasit un releu ce nu misca: nu are nici contact de repaus nici nu actioneaza la alimentarea infasurarii.
unde se poate gasii?


Romstal sint unici importatori,incearca acolo ca sigur vei gasi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DubluD
post Dec 4 2008, 07:43 PM
Post #17


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 25-September 08
From: oltenia
Member No.: 2,181



multumesc de ajutor!
nici nu ma gindisem sa apelez la ei!
de fapt reprezentanta in Romania a sit group este o firma, mai mica, din Bucuresti!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th October 2018 - 09:08 PM
Aer conditionat | Centrale termice