IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Immergas Solo 23 Kw nu mai porneste
beche39
post Sep 25 2008, 08:31 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-September 08
Member No.: 2,174



Parintii mei au instalata la tara o asemenea centrala de aprox.3 ani si a functionat pina acum fara probleme.Centrala este cu panou digital si au folosit-o in regim de vara pina acum.Astazi au trecut-o pe incalzire,a functionat cca.10 minute si apoi a afisat eroare 01 cu lumina rosie intermitenta (lipsa flacara).Am incercat sa-i dau RESET de pe panou,dar afiseaza aceeasi eroare.Ventilatorul functioneaza, scinteie da pentru ca se vede arcul electric,gaz cred ca are pentru ca aragazul functioneaza,ce sa fie oare?
Acum nu mai functioneaza nici macar pe apa calda.Apare aceeasi eroare si la comutarea pe regim de "vara".Mai este ceva de facut? sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
instalator
post Sep 26 2008, 07:44 AM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 70
Joined: 17-January 08
From: BRAILA
Member No.: 1,932



Sa verifici robinetii de la alimentarea cu gaz. Daca ajunge gazul in centrala atunci e o problema si cel mai probabil este defecta placa electronica ( nu da comanda vanei de gaz ).Este posibil sa fie defecta si vana de gaz dar probabilitatea este mai mica decat in cazul placii.In mediu rural sunt variatii mari de tensiune care "prajesc " placa electronica.Oricum trebuie sa vada centrala cineva de la service.


--------------------
ABDULA DANIEL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Sep 27 2008, 08:35 AM
Post #3


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (beche39 @ Sep 25 2008, 08:31 PM) *
Parintii mei au instalata la tara o asemenea centrala de aprox.3 ani si a functionat pina acum fara probleme.Centrala este cu panou digital si au folosit-o in regim de vara pina acum.Astazi au trecut-o pe incalzire,a functionat cca.10 minute si apoi a afisat eroare 01 cu lumina rosie intermitenta (lipsa flacara).Am incercat sa-i dau RESET de pe panou,dar afiseaza aceeasi eroare.Ventilatorul functioneaza, scinteie da pentru ca se vede arcul electric,gaz cred ca are pentru ca aragazul functioneaza,ce sa fie oare?
Acum nu mai functioneaza nici macar pe apa calda.Apare aceeasi eroare si la comutarea pe regim de "vara".Mai este ceva de facut? sad.gif

Trebuie sa varifici daca stecherul este bagat corect in priza(trebuie bagat invers in priza, asta daca se aprinde flacara timp de 8-10 secunde si se stinge. Da mai multe detalii). Daca tot nu functioneaza trebuie sa verifici tensiunea de alimentare care daca este prea mica scanteia nu are puterea necesara sa aprinda gazul si daca toate astea sunt in regula cheama un specialist pentru ca de aici in colo nu prea mai ai cum sa intervii. Este posibil sa fie defecta vana de gaz care la inlocuire trebuie reglata sau este defecta placa electronica care de asemenea la inlocuire exista niste reglaje care trebuie facute.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Sep 27 2008, 09:30 AM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



Mai trebuie verificat si regulatorul de gaz prin care se alimenteaza centrala. De multe ori am gasit acest regulator blocat pe inchis din cauza unor socuri de presiune care apar de obicei cand se da drumul la gaz dupa o eventuala intrerupere.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
beche39
post Sep 29 2008, 07:02 AM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-September 08
Member No.: 2,174



Va multumesc pentru ajutor.Flacara nu se aprinde deloc (a functionat totusi tot timpul pe apa calda).Nu am avut un voltmetru ca sa verific tensiunea de alimentare,iar stecherul este in aceeasi pozitie [este la 90 grade cu firul tot timpul in jos cu impamintare].Inclin sa cred ca este o problema cu regulatorul de gaz.Cum l-as putea verifica?
Simbata o sa merg la parinti si va spun ce-am rezolvat. O schema electronica pentru placa sau parametrii electrici pentru senzori gasim pe undeva? angry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Sep 30 2008, 08:33 PM
Post #6


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (beche39 @ Sep 29 2008, 07:02 AM) *
Va multumesc pentru ajutor.Flacara nu se aprinde deloc (a functionat totusi tot timpul pe apa calda).Nu am avut un voltmetru ca sa verific tensiunea de alimentare,iar stecherul este in aceeasi pozitie [este la 90 grade cu firul tot timpul in jos cu impamintare].Inclin sa cred ca este o problema cu regulatorul de gaz.Cum l-as putea verifica?
Simbata o sa merg la parinti si va spun ce-am rezolvat. O schema electronica pentru placa sau parametrii electrici pentru senzori gasim pe undeva? angry.gif

In ceea ce priveste scheme electronice la placile din centrale nici macar noi cei care facem service nu avem parte de ele. Normativele spun clar ca la o defectiune placa electronica se inlocuieste, dar anumite defecte ale placii care nu implica interventia in circuitele de protectie si siguranta le mai remediem( un condensator,un releu, un transformator etc.).
La regulatorul de gaz trebuie sa desfiletezi capacul din partea superioara si in functie de modelul care il ai vei observa in interiorul acestia un fel de "piulita" care se infileteaza sau desfileteaza pe toata lungimea gatului regulatorului.Trebuie sa desfiletezi acea "piulita" pana ce ajunge in partea superioara si sa o scoti.Este bine sa numeri cate spire ai desfiletat pentru ca la sfarsit sa infiletezi cam in aceeasi pozitie(de acolo se regleaza presiunea de gaz la intrare in centrala si este bine sa nu fie modificata fara a fi masurata cu un manometru). Vezi ca aceasta piulita are sub ea un arc pe care il preseaza mai mult sau mai putin in functie de cum este reglata. Scoti si acel arc si sub el este o membrana din cauciuc.Mare atentie ca sub ea este gaz. Sa nu cumva sa o intepi cu ceva ascutit pentru ca trebuie sa apesi usor pe ea.Daca ai un regulator cu gatul mai larg poti baga degetul daca este mai mic orificiul poti baga un pix sau creion(cu partea opusa varfului in jos)si sa incerci sa apesi pe mijlocul membranei. Daca este blocata vei simti o oarecare rezistenta cand impingi, dar trebuie sa insisti pana ce simti ca se misca spre jos. Daca se misca usor in jos problema nu era de acolo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
beche39
post Oct 6 2008, 10:33 AM
Post #7


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-September 08
Member No.: 2,174



Salutare,baieti!
In sfirsit am ajuns la tara si dupa mai multe verificari am descoperit ca valva de gaz este defecta (bobina EV1 este carbonizata).Valva este SIGMA 845.Am masurat tensiunea de alimentare si aveam 230vca.Inclin sa cred ca a fost un defect de fabricatie pentru ca inca de la inceput se simtea un miros de plastic incins.Este posibil?Ati mai intilnit?Problema este ,unde gasesc un ansamblu EV1 EV2 mai ieftin pentru ca la Ro....l (nu vreau sa fac reclama) ma rupe.
Multumesc tuturor pentru ajutor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Oct 6 2008, 05:22 PM
Post #8


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (beche39 @ Oct 6 2008, 10:33 AM) *
Salutare,baieti!
In sfirsit am ajuns la tara si dupa mai multe verificari am descoperit ca valva de gaz este defecta (bobina EV1 este carbonizata).Valva este SIGMA 845.Am masurat tensiunea de alimentare si aveam 230vca.Inclin sa cred ca a fost un defect de fabricatie pentru ca inca de la inceput se simtea un miros de plastic incins.Este posibil?Ati mai intilnit?Problema este ,unde gasesc un ansamblu EV1 EV2 mai ieftin pentru ca la Ro....l (nu vreau sa fac reclama) ma rupe.
Multumesc tuturor pentru ajutor.

Eu nu am intalnit niciodata la vanele de gaz sigma sa se carbonizeze bobina de 230vc.a., dar daca te intereseaza te pot ajuta cu un ansamblu de bobine. Trimite-mi pe mail datele tale(nume, adresa etc) si vorbim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariusrizea
post Oct 14 2013, 02:02 PM
Post #9


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 11-October 13
Member No.: 15,201



Salutare,
De joi seara am montata o centrala mini eolo de 28 kw iar inca din acea seara a inceput sa afiseze acest blestemat cod 01.
Dupa ce apas butonul reset ea dispare.
Am inlocuit regulatorul de gaz si aparatul acela ce regleaza tensiunea electrica.
Eroarea apare cu precadere noaptea si de obicei se repeta din 5 min in 5 min cam de 2 ori dupa care nu mai apare cateva ore.
Treaba nasoala e ca am rugat un amic instalator sa o instaleze iar noaptea am vazut eu ca ma cam strange frigul si avand si 2 copii mici am folosit-o si nu am apucat sa activez garantia.
Oare inainte de a o porni pt prima oara mai trebuiau facute reglaje la vana de gaz ?
In final am sunat la firma ce trebuie sa vina sa o puna in functiune si au promis ca vin maine dar pana atunci ma roade nenorocita asta de eroare 01.
Ceva sfaturi ?
Multumesc anticipat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristimar
post Oct 29 2013, 04:42 PM
Post #10


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-February 12
Member No.: 14,382



Va salut eu am un immergas ceva mai vechi si imi intra in suprapresiune ,nu se opreste ,sa fie supapa de siguranta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariusrizea
post Oct 29 2013, 09:05 PM
Post #11


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 11-October 13
Member No.: 15,201



S-a rezolvat. Era placa de baza dusa.
Ciudat este ca era defecta de noua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristimar
post Oct 30 2013, 03:59 PM
Post #12


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-February 12
Member No.: 14,382



Nimeni?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Oct 31 2013, 05:33 AM
Post #13


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Robinetul de umplere defect sau/şi schimbătorul secundar spart .


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristimar
post Nov 1 2013, 02:56 PM
Post #14


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-February 12
Member No.: 14,382



Nu nu sunt astea ,pot fi supapa de siguranta si aerisitorul automa de pe pompa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 6 2013, 03:33 PM
Post #15


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Supapa şi aerisitorul n-au nici o treabă cu creşterea presiunii ! Dimpotrivă ! Mai poate fi şi vasul de expansiune, da' dacă nu dai destule detalii....


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2018 - 06:17 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics