IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
ECONCEPT 35 C
poe
post Nov 27 2008, 11:17 AM
Post #21


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Am si eu o intrebare: Daca mi se opreste curentul in timp ce centrala functioneaza exista riscul de ridicare brusca a temperaturii si evacuare pe supapa de siguranta? Ca sa previn asta eu folosesc un UPS de calculator, pe care initial l-am montant pe iesirea de back-up dar am observat ca nu duce pompa, am inteles ca se poate cupla o baterie auto care sa duca pompa, cum se procedeaza?


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianharlea
post Nov 27 2008, 02:37 PM
Post #22


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 21-January 08
Member No.: 1,942



poe. si tu ai boiler extern?
la mine face pe toata durata functionarii pompei de acm.

vreau sa va mai intreb un lucru:serpentina boilerului cum se umple cu apa.este apa menajera cea din ea?sau este circuit inchis si se incarca in momentul incarcarii cu apa a instalatiei de incalzire?
lamuriti-ma si pe mine, va rog, care este principiul de functionare.cum este legat boilerul de centrala.
multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristianG
post Nov 27 2008, 03:53 PM
Post #23


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 765
Joined: 12-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 3



Serpentina boilerului este cu agent termic din circuitul inchis.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianharlea
post Nov 27 2008, 06:09 PM
Post #24


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 21-January 08
Member No.: 1,942



eu am mai aerisit si in seara asta pompa. a curs apa curata, fara aer.dar tot se mai aude.nu stiu cum sa ma fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poe
post Nov 27 2008, 08:25 PM
Post #25


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Da normal ca am boiler separat, de 100 litri chiar smile.gif., nu stiu, la mine doar cand porneste se aude scurt asa 1-2 secunde baldabac si gata, apoi se aude un sunet de fierbere cand flacara e la 4-5 liniute. Astept si eu un rapsuns ce fac cu UPS-ul.


Si sa-ti rapsund mai departe, deci boilerul are o serpentina in el care practic face parte dintr-un circuit inchis care trece prin centrala. Centrala noastra are 2 circuite si implicit 2 pompe numai ca ele sunt intr-un fel comune prin faptul ca se alimenteaza din acelasi loc in momentul alimentarii centralei apoi fiecare circuit isi vede de treaba lui in functie de necesitati. Cand vrei caldura merge pompa de caldura, cand vrei apa calda merge circuitul mic cu pompa 2.

Arunca si tu un ochi la pag.32 din link. http://www.ferroli.ro/pdf/6934_ECONCEPT%2035%20A%20(RO).pdf


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianharlea
post Dec 16 2008, 08:10 AM
Post #26


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 21-January 08
Member No.: 1,942



buna dimineata dragi colegi de forum.am o intrebare la voi:a venit frigul iar nenorocitii astia de la electrica au inceput sa opreasca curentul.cateodata il opresc 2-3 secunde, altadata o jumatate de ora.ma gandeam sa cumpar un UPS.
voi ce ziceti?duce centrala?pot sa iau si unul mai mic ca putere?
astept sfaturile voastre.va multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poe
post Dec 17 2008, 10:44 AM
Post #27


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Eu am pus un UPS de 400 VA dar nu duce pompa, deci daca se opreste curentul de tot nu e bine, face urat pompa, ca am incercat, in schimb am scapat de erorile date de variatiile de curent. Si eu am intrebat aici care e mai bun, oricum, cu cat are mai multi VA ca cu atat e mai bine, dar nus tiu daca vreo unul duce si pompa.


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianharlea
post Dec 17 2008, 11:09 AM
Post #28


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 21-January 08
Member No.: 1,942



ok.mersi de raspuns.nu stiu ce sa fac, cred ca pana la urma o sa iau unul de 700.sper sa mearga.
mai astept pareri.poate mai are cineva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poe
post Dec 17 2008, 03:03 PM
Post #29


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Eu am auzit la cineva ca foloseste una sau 2 baterii auto nu stiu cum legate la un UPS si astfel reuseste sa aiba puterea necesara sa duca si pompa. Dar nu stiu detalii de aceea asteptam si eu aici un raspuns.


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Dec 18 2008, 07:24 PM
Post #30


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (poe @ Dec 17 2008, 03:03 PM) *
Eu am auzit la cineva ca foloseste una sau 2 baterii auto nu stiu cum legate la un UPS si astfel reuseste sa aiba puterea necesara sa duca si pompa. Dar nu stiu detalii de aceea asteptam si eu aici un raspuns.

Un UPS de 650VA duce o centrala murala, dar nu tine mai mult de 30 minute sau chiar mai putin din cauza acumulatorului mic. Se poate monta un acumulator auto(35 sau 45Ah) in locul celui de 7Ah din interiorul UPS si se mareste numarul de ore de functionare. Cand centrala funcioneaza pe UPS se aude un bazait din cauza curentului nesinusoidal pe care il genereaza UPS-ul si din cauza tensiunii mici de iesire(in jur de 170Vc.a. Acest lucru prezinta dezavantaje pentru unele marci de centrale mai "pretentioase" cu tensiunea de alimentare manifestandu-se prin absenta scanteii si implicit a aprinderii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poe
post Dec 19 2008, 08:27 AM
Post #31


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Deci sa-nteleg practic ca nu amperajul acumulatorului este de vina ci faptul ca nu se asigura 220V? La mine cand am incercat ups-ul prima oara pompa facea urat de tot pe baterie si astfel am deconectat de la priza "pe baterie" si am conectat centrala doar pe o priza a UPS-ului doar de stabilizare a tensiunii, practic nu pot folosi ups-ul meu pt a functiona centrala in bune conditii cand cade curentul, ci numai ca stabilizator. Totusi daca-mi aduc aminte bine am pus un aparat de masura pe iesirea UPS-ului cu el scos din priza si aveam 220V, am sa mai verific. Sa-nteleg ca amperajul acumulatorului mareste doar durata de functionare?


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Dec 19 2008, 08:14 PM
Post #32


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (poe @ Dec 19 2008, 08:27 AM) *
Deci sa-nteleg practic ca nu amperajul acumulatorului este de vina ci faptul ca nu se asigura 220V? La mine cand am incercat ups-ul prima oara pompa facea urat de tot pe baterie si astfel am deconectat de la priza "pe baterie" si am conectat centrala doar pe o priza a UPS-ului doar de stabilizare a tensiunii, practic nu pot folosi ups-ul meu pt a functiona centrala in bune conditii cand cade curentul, ci numai ca stabilizator. Totusi daca-mi aduc aminte bine am pus un aparat de masura pe iesirea UPS-ului cu el scos din priza si aveam 220V, am sa mai verific. Sa-nteleg ca amperajul acumulatorului mareste doar durata de functionare?

Este adevarat ca amperajul mareste durata de functionare a echipamentului conectat la iesirea UPS-lui , dar si acesta din urma trebuie sa aiba o anumita putere pentru a genera suficienta energie sa porneasca echipamentul conectat la el. In ceea ce priveste tensiunea la iesirea UPS-lui incearca sa o masori cu centrala conectata la el(in sarcina) si ai sa vezi ca nu mai scoate 220v sau poate ca are si un regulator de tensiune incorporat si atunci poate fi cum spui tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IulianAn
post Jan 12 2009, 08:47 AM
Post #33


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 25-September 07
Member No.: 1,714



salut

Am gasit si eu dupa mult timp centrala ideala in condensatie de 30 kw.Este o centrala Saunier Duval ISOFAST CONDENS de 30 kw ; o am de 1 an jumate si nu m-a facut nici cea mai mica problema . Momentan sunt foarte multumit de ea !!!!!



QUOTE (new_valis @ Mar 3 2008, 04:22 PM) *
Iata un model de centrala - in condensatie - care m-a impresionat !

Argumente PRO :
- automatizare de top (control total al tuturor functiilor centralei si a majoritatii componentelor, grad avansat de autodiagnoza, interfata accesibila si compatibila cu multe optionale)
- functionare extrem de silentioasa si sigura
- foarte usor de manevrat de catre utilizator (comenzi simple, afisaj electronic generos cu prezentarea tuturor parametrilor functionali si a starilor de avarie - cand e cazul)
- pompa de circulatie modulanta surprinzator de puternica
- microacumulare pe circuitul primar al sch. de caldura in placi
- si arata si bine! wink.gif

Ei bine, dar nu toate-s perfecte , asa ca e corect sa amintesc si ceva

Argumente CONTRA:
- dupa ce o servicezi , ai cosmaruri o buna bucata de vreme (cand umbli la partea hidraulica , mai ales)
- cablaraia din interior (leg. dintre senzori si placi) este prost izolata termic fata de suprafetele metalice fierbinti pe langa care trec - se "coc" suparator de frecvent.

Evident , nu este cea mai buna centrala de pe piata, dar punand in balanta si unele, si altele, se poate spune ca este un model reusit de centrala, dupa parerea mea chiar pe PODIUM.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poe
post Jan 16 2009, 09:31 AM
Post #34


Membru
**

Group: Members
Posts: 38
Joined: 7-January 08
From: Constanta
Member No.: 1,908



Am si eu o mica nedumerire, de ceva timp se aude in caloriferul care este situat deasupra centralei la etajul superior, exact cand porneste centrala, un sunet asa ca de umplerea unui vas, zgomot care reuseste sa ma trezeasca din somn, a facut saptamana asta cam o data la 3 seri. Si inca o treaba, in timp asa cam la 3-4 luni imi scade presiunea. Daca eu am stabilit-o la 1,1 bar la rece, acum este 0.9, de ce? Nu am nici o scapare pe nicaieri.


--------------------
Ferroli Econcept 35A, tehnica condensatiei, boiler ACM separat 100 litri, foarte multumit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danb
post Jan 16 2009, 12:16 PM
Post #35


Membru
**

Group: Members
Posts: 27
Joined: 11-February 06
Member No.: 871



QUOTE (poe @ Jan 16 2009, 09:31 AM) *
Am si eu o mica nedumerire, de ceva timp se aude in caloriferul care este situat deasupra centralei la etajul superior, exact cand porneste centrala, un sunet asa ca de umplerea unui vas, zgomot care reuseste sa ma trezeasca din somn, a facut saptamana asta cam o data la 3 seri. Si inca o treaba, in timp asa cam la 3-4 luni imi scade presiunea. Daca eu am stabilit-o la 1,1 bar la rece, acum este 0.9, de ce? Nu am nici o scapare pe nicaieri.

Zgomotul este consecinta acumularii de aer in calorifer.In cazul in care radiatoarele sunt amplasate la un nivel superior aerisitorului automat al centralei exista posibilitatea acumularii de aer.Solutia:-un aerisitor automat in punctul superior al instalatiei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Jan 16 2009, 04:57 PM
Post #36


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (poe @ Jan 16 2009, 11:31 AM) *
Si inca o treaba, in timp asa cam la 3-4 luni imi scade presiunea. Daca eu am stabilit-o la 1,1 bar la rece, acum este 0.9, de ce? Nu am nici o scapare pe nicaieri.



1. Fa 1,5 - 1,6 bar presiunea la rece . Si apoi urmareste la ce valoare ajunge cand folosesti incalzirea. Daca nu se depaseste val de 2,1 - 2,2 totul este OK!

2. Verifica daca nu sunt scapari de aer pe la ventilul vasului de expansiune. (asa cum se face la anvelope).

3. Scaderea presiunii in instalatie la modul relatat de tine (in conditiile in care nu sunt piederi vizibile) este normala (are loc eliminarea aerului din instalatie).

4. Zgomote "ciudate" dau si ventilele cu cap termostatic, intr-o anumita situatie. Ai asa ceva?


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianharlea
post Nov 3 2009, 12:14 PM
Post #37


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 21-January 08
Member No.: 1,942



va adresez si eu o intrebare:stiti cumva daca la centrala mea ecoconcept 35A la un interval de timp pornesc pompele?ct fiind in standbay.s-a intamplat asa:centrala functioneaza si pe caldura si sambata fiind acasa pe la ora pranzului centrala era in asteptare, la un moment dat am auzit-o functionand.m-am dus sa ma uit si mergeau ambele pompe.facea ca si cand ar fi fost oprita si a pornit atunci.a invirtit pompele in trei reprize si apoi a revenit cuminte, pe asteptare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd May 2018 - 07:36 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics