IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
ariston creste presiunea in instalatie
hadryan
post Dec 3 2007, 02:31 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-December 07
Member No.: 1,847



Am o centrala Ariston eurocombi merge de vreo 6 ani si nu am avut mari probleme cu ea .Anul trecut am schimbat o garnitura in vana cu 3 cai cred ( nu mai pornea apa calda ) .In vara incepuse iar cu aceleasi simptome cind pornea cind nu pornea apa calda . Acum s-a potolit si merge in schimb imi creste presiunea pe ea mai mult decit eram obisnuit .Ce ar putea sa aiba ? Garnituri sparte , robinetul de umplere sa nu inchida bine ,presiune in vas expansiune sau schimbatorul in placi sa aiba por ? Daca inchid alimentarea cu apa e in regula merge caldura nu creste presiunea mai mult decit stiam eu de anii trecuti in schimb cind merge ACM in timp creste .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moales florin
post Dec 3 2007, 06:37 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 122
Joined: 8-September 04
Member No.: 331



Poate avea cam tot ce spui! Cheama service-ul sa-i faca constatare punctuala.Este cel mai corect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssilvviu
post Dec 3 2007, 09:30 PM
Post #3


Membru
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 2-January 07
Member No.: 1,458



Dar daca nu incalzeste ACM, fara sa opresti alimentarea cu apa e ok?
Cu alte cuvinte presiunea merge doar cand incalzeste apa sau creste si atunci cand centrala nu lucreaza?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hadryan
post Dec 3 2007, 09:35 PM
Post #4


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-December 07
Member No.: 1,847



din cite am observat eu presiunea creste doar cind folosesc si ACM .Am vb cu cineva de la service si mi-a spus ca poate "am pierdut presiunea din vasul de expansiune ".Sper sa nu fie schimbatorul (doar e in placi cum naiba se poate sparge ?) si sa fie vreo garnitura in vana cu trei cai .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moales florin
post Dec 4 2007, 11:13 AM
Post #5


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 122
Joined: 8-September 04
Member No.: 331



Daca pierdeai aerul din vasul de expansiune,in timpul functionarii pe caldura presiunea in instalatie iti crestea mult si cu robinetul de alimentare inchis.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssilvviu
post Dec 4 2007, 11:22 AM
Post #6


Membru
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 2-January 07
Member No.: 1,458



Apa calda e mai fierbinte ca de obicei? Incearca sa setezi o temperatura mai mica a apei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hadryan
post Dec 4 2007, 01:41 PM
Post #7


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-December 07
Member No.: 1,847



Temp la ACM e ca inainte nu e mai fierbinte si tot creste presiunea si daca dau temp pe ACM mai mica .
Daca sint ceva garnituri in vana cu 3 cai sparte, fisurate poate sa intre apa pe acolo in circuitul primar ?
Robinetul de umplere se poate da jos ,verifica (poate nu mai inchide bine )?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssilvviu
post Dec 4 2007, 03:41 PM
Post #8


Membru
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 2-January 07
Member No.: 1,458



Un alt aspect.... creste presiunea in timpul functionarii pe ACM.... dar revine la normal dupa ce nu mai produce ACM?
Aici ar fi solutia, daca nu mai scade inseamna ca robinetul de umplere instalatie are scapari. Daca scade problema e una interna a instalatiei de incalzire.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hadryan
post Dec 4 2007, 03:53 PM
Post #9


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-December 07
Member No.: 1,847



Presiunea in circuit nu mai scade ,creste usor pina la presiunea din retea (noroc ca nu am presiune prea mare 2 bari max 2.5 ).
Centrala de la punerea in functiune am avut-o incarcata un pic peste 1 bar si in funct normala ( cu incalzire ) nu trecea de 1.5 bar .Acum intr-o zi ( 12 ore de fapt ) creste pina pe la 2.1-2.5.

Incalzire pornita ACM neutilizata apa rece inchisa /deschisa p=normala
Incalzire oprita ACM utilizata creste presiunea usor in timp
Incalzire pornita ACM utilizata creste presiunea usor in timp
Cam cit costa un schimbator( daca e spart ,pori etc ) in placi pt Ariston ?Se poate repara sau numai inlocuit ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Dec 4 2007, 05:03 PM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



e din inox,o cirpeala ar fi neindicata.
din cite stiu la vreo 2,5 mil.cu o oarece marja de eroare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Dec 4 2007, 05:08 PM
Post #11


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



uite ca spun prostii,daca iti comunica circuitele,intre placi nu prea ai cum ajunge sa cirpesti(stii ca exista electrozi si ptr.inox.).
cred ca singura solutie ar fi inlocuirea,dar un service-man este in masura sa-ti spuna asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Dec 4 2007, 06:10 PM
Post #12


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



(hadryan)
Incalzire pornita ACM neutilizata apa rece inchisa /deschisa p=normala
Incalzire oprita ACM utilizata creste presiunea usor in timp
Incalzire pornita ACM utilizata creste presiunea usor in timp


Eu cred ca e robinetul de umplere ! Nu m-am mai intalnit pana acum cu situatia ca schimbatorul in placi sa fie spart !?!

Dar nimic nu e imposibil! :x Oricum, dupa ce se rezolva problema , ne spui si noua ce a fost? :wink: Repet, e in spiritul FORUM - ului sa impartasim din experiente...


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hadryan
post Dec 4 2007, 06:15 PM
Post #13


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-December 07
Member No.: 1,847



normal ca o sa va sun ,am vb cu cei de la service si o sa vina trebuie numai sa ma sincronizez cu ei ca sint cam ocupat si eu si ei bineinteles .Sper sa se rezolve si sa fie ceva relativ simplu ( nu schimbatorul ca e si cam scumpicel ). Daca stau si ma gindesc mai bine robinetul ala de umplere ultima data l-am deschis foarte greu si poate a prins ceva mizerie si nu mai inchide bine .Oricum vine reparatorul si va spun imediat care a fost hiba .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Dec 4 2007, 06:21 PM
Post #14


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



(hadryan)
Daca stau si ma gindesc mai bine robinetul ala de umplere ultima data l-am deschis foarte greu si poate a prins ceva mizerie si nu mai inchide bine ..............


Sigur ala e... :wink:


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssilvviu
post Dec 4 2007, 08:10 PM
Post #15


Membru
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 2-January 07
Member No.: 1,458



Pai asa s-ar zice, dar de ce are probleme doar pe ACM?
Daca ar fi robinetul ala ar creste presiunea si scoasa din priza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Dec 5 2007, 06:16 AM
Post #16


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



(hadryan)
Daca inchid alimentarea cu apa e in regula merge caldura nu creste presiunea mai mult decit stiam eu de anii trecuti in schimb cind merge ACM in timp creste .


Omul n-a zis nimic de priza! Presunea creste DOAR cand traseul de intrare apa rece e deschis , deci banuiala mea este logica. :x


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Dec 5 2007, 07:10 AM
Post #17


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



cumva are si Ssilvviu dreptate,daca robinetul nu inchide cum trebuie,o cantit. de apa intra si pe circuitul de incalzire,ceea ce ar faca ca presiunea sa ramina ridicata, nicicum la un interval de timp sa revina 1,5 bari.
de ce acel surplus de apa pe partea de circuit primar,nu produce efecte asupra presiunii,din moment ce ac. revine la valoarea de mai sus ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dory
post Dec 5 2007, 04:05 PM
Post #18


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 47
Joined: 16-March 06
From: Provincie
Member No.: 908



Daca presiunea in circuitul primar creste pina la presiunea din retea care este daca am inteles eu bine pana la 2,5 Bar atunci datorita dilatarii la temperatura acm reglata cum de nu declanseaza supapa de siguranta si cum de presiunea in circuitul principal nu se modifica pe incalzire,parerea mea este ca vana cu trei cai este problema.Daca ar fi robinetul de umplere in primul rand s-ar modifica presiunea pe circuitul de incalzire.


--------------------
:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terman
post Dec 5 2007, 05:46 PM
Post #19


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 401
Joined: 16-September 07
Member No.: 1,696



supapa este calibrata la 3 bari,sub presiunea asta nu deschide circuitul.
iar vana cu trei cai daca nu face comutarea completa,o parte din apa o timite in circuitul de incalzire.
ma intreb daca o fi intrarea in corpul vanei obturata din depuneri,stiu eu calcar,impuritati,caz in care debitul de apa calda s-ar diminua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ssilvviu
post Dec 6 2007, 07:46 PM
Post #20


Membru
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 2-January 07
Member No.: 1,458



Nu vad ce legtura are vana cu 3 cai.
Daca ar fi defecta s-ar incalzi apa in calorifere la prepararea ACM. Din cate stiu eu vana cu 3 cai nu are treaba cu apa de la retea, ci comuta agentul termic de la circuitul caloriferelor spre schimbatorul secundar.
Ma insel?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st May 2018 - 12:59 AM

www.centrale-termice.ro Web analytics