IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Nepasare!
christian_mihail
post Mar 21 2006, 06:08 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 20-March 06
From: ploiesti
Member No.: 913Buna seara.
sunt nou pe acest forum si am o problema cu incalzirea, imi cer scuze daca am postat unde nu trebuia .
Problema mea este urmatoarea:
Locuiesc la etajul 4 (ultimul) , deci sus nu mai am pe nimeni decat cerul, apartamentul este cu 2 camere dintre care una pe colt.
Vecinii de jos de la et. 3 au vandut in octombrie apartamentul iar noii vecini nu s-au mutat dar au oprit toate caloriferele(in acest bloc suntem dotati cu repartitoare de costuri) pt. a nu plati caldura, iar pe gerurile care au fost in ianuarie si februarie caloriferele au inghetat si s-au spart; va puteti da seama ce caldura am avut eu in casa fiind pierderi de caldura prin toti peretii tavane, plafoane.Eu toata iarna nu am putut sa fac nici un fel de economie de caldura din aceasta cauza , iar pe unde am adresat cereri la firma care a montat repartitoarele si care se ocupa si de citire, nu am primit nici un raspuns; administratorul spune ca nu e treaba lui. Am ajuns la disperare si nu mai stim unde sa ne adresam. Exista vreo prevedere legala referitor la aceste pierderi de caldura si la disconfortul creat locatarilor de vecini care in dorinta lor de a face economie si a plati cat mai putin in detrimentul celorlalti opresc caldura???
Inca o data scuze daca am postat unde nu trebuia!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Mar 22 2006, 03:46 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486Da , iata un exemplu dureros. Si , din pacate, nu singurul!

Din cate stiu eu, raspunderea trece in seama furnizorului de utilitati, recte Regia locala de termoficare. Aceasta are obligatia CONTRACTUALA de a asigura agent termic corespunzator astfel incat confortul din casa beneficiarului sa fie conform STAS (cel putin).

Dar in situatia pe care o prezinti, mai trebuie facuta o chestie : redimensionarea radiatoarelor tale , si asta daca printr-un fel sau altul nu reusesti sa determini cumva ca apartamentul dedesubt sa fie incalzit corespunzator. Insa acest efort il faci singur.

Treaba-i cam incurcata, dar 'ia-te' putin de Regie si vezi ce se-ntampla. Succes!! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christian_mihail
post Mar 22 2006, 06:41 PM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 20-March 06
From: ploiesti
Member No.: 913Multumesc ptr. raspuns New_Valis; nu are rost sa mai lupt iarna a trecut si am platit energie termica la greu, dar asta sa-mi fie invatatura de minte ca nu mi-am obtinut independenta(termica) pana acum.
In aceasta primavara demarez proiectul "centrala termica" si sper ca de la toamna sa nu mai am probleme.
Cat despre centrala care o voi alege nu stiu , sunt bata in acest domeniu.
Daca imi montez centrala trebuie acordul vecinilor sa ma debransez??? mentionez ca suntem toti dotati cu repartitoare de costuri.
Tevile de caldura care traverseaza locuinta mea si pe pereti si pe tavan le pot dezafecta ca sunt pt aerisirea coloanelor, asta ca sa nu ma puna sa platesc si ptr. acestea ca "ma incalzesc de la ele"??? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dory
post Apr 14 2006, 08:34 AM
Post #4


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 47
Joined: 16-March 06
From: Provincie
Member No.: 908Chiar daca a trecut iarna, problema nu e rezolvata,ca atare trebuie sa te gindesti de acum la iarna viitoare ca sa nu te trezesti in aceeasi situatie.
Deci solutia ar fi izolarea peretilor si instalarea unei centrale termice de apartament.Conductele aferente instalatiei vechi de termoficare se pot izola si ele ca sa nu ai probleme,cele de aerisire se pot scurta dar trebuie montate aerisitoare automate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd May 2018 - 05:26 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics