IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Closed TopicStart new topic
Greu de ales cand nu te pricepi...
srbnmatei
post Jan 29 2006, 12:39 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 28-January 06
Member No.: 849Salutare tuturor. In primul rand vreau sa va felicit pentru calitatea forumului. Nu intentionez sa flatez pe nimeni, dar va spun sincer, nu ma asteptam sa gasesc un forum atat de bine pus la punct despre subiectul - centrale termice.


"Problema mea":

Ma aflu in faza de a alege sistemul optim de incalzire/apacalda pentru lucuinta proprie, care se afla la etajul 1 al unei case nou construite p+1, din caramida, cu placa din beton, turnata atat intre parter si etaj, cat si intre etaj si "mansarda"(pod). Parterul este deja locuit, prin urmare si incalzit... "Apartamentul" de la etaj, in care sper ca voi locui cat mai repede are o suprafata de cca.200mp si un volum de cca.600mc (4camere, 1bucatarie, 1baie, 1wc de serviciu).

Interesandu-ma de sistemul de incalzire, mi s-au propus urmatoarele variante (pt. centrala):
1. Baxi-Eco-280Fi (8 ani garantie!...!?)
http://www.centrale.ro/catalog/product_inf...products_id=740

2. Baxi-LunaMax-310Fi (8 ani garantie!...!?)
http://www.centrale.ro/catalog/product_inf...products_id=744

3. Heiss-HBD31F (3ani garantie)
http://www.heiss.ro/index.php?c=gama_heiss&id=2

La Baxi m-a surpins termenul de garantie de 8 ani, desi nu stiu daca asta este unul din criteriile de baza care ar trebui luate in calcul. Din cate stiu, Baxi este o companie din Marea Britanie, dar nu stiu pe unde or fi facute centralele si nici cat de fiabile sunt.
Heiss am vazut ca se lauda cu "centrale cu spirit german", dar iarasi nu stiu nimic mai mult... Poate voi ma veti ajuta...

In alegerea mea nu sunt limitat la marcile si tipurile la care am facut referire mai sus. Le-am mentionat pt simplul motiv ca astea mi-au fost propuse de catre doi furnizori carora m-am adresat pana acum... Cred ca trebuie sa specific si ca bugetul alocat pt. centrala este undeva in jurul a 800-1000euro, iar pt. tot sistemul de incalzire/apacalda(inclusiv CT) m-am gandit ca voi cheltui undeva in jurul a 3000euro... De asemenea, cred ca nu ar trebui scapate din vedere si cheltuielile ulterioare datorate consumului, intretinerii, etc...

Avand in vedere bugetul, m-am orientat la un sistem de incalzire bazat pe calorifere. Mi s-au propus caloriferele din otel Panelli.
Pt "tevaraia" centrala-calorifere, care (din motive estetice) m-am gandit sa fie ingropata in sapa, mi s-a propus teava Rautitan de la Rehau.

In cazul in care am reusit sa NU va plictisesc prea rau cu mesajul meu cam lung, poate ma ajutati (ca pe un NEPROFESOINIST ce sunt) cu ceva sfaturi COMPETENTE, pe care stiu ca mi le puteti da in alegerea unei solutii optime (calitate/pret).

Multumesc anticipat,
Serban Matei
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristianG
post Jan 30 2006, 02:48 PM
Post #2


Membru senior
***

Group: Administrators
Posts: 766
Joined: 12-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 3Am raspuns aici:

http://www.centrale-termice.ro/forum/viewtopic.php?t=362
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2018 - 06:22 PM
Aer conditionat | Centrale termice