IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
Vitopend 100. Manual sau automat??
dacianova
post Dec 22 2005, 06:45 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-December 05
Member No.: 781



Am o mica problema. Am un vitopend 100 din 2001, modelul cu afisaj electronic si care de cind a fost tipul de la service merge 2-3 ore la foc continuu pina o opreste cronotermostatul din camera. Cind a plecat cel de la service a zis ca mi-a trecut centrala pe automat. Temperatura pe afisaj sta batuta in cuie la 60 grade. Inainte de a o trece pe automat mergea pina la 60 , se oprea flacara, cobora temperatura cu 10-12 grade si pornea din nou. Atunci aveam consum de 6-7 mc/zi fara cronotermostat. Am montat cronotermostatul si a scazut consumul la ~ 5 mc/zi. L-am chemat pe cel de la service ptr. ca flacara bufnea cam tare la pornire (mai ales la cald). A venit, a facut citeva reglaje, nu mai bufneste, in schimb la plecare mi-a zis ca a trecut-o pe automat. De atunci si probleme cu consumul. A crescut la 8-9 mc/zi si cind porneste centrala merge 2-3 ore fara oprire. Meseriasul imi promite de 2 saptamini ca vine sa o puna din nou pe manual dar tot timpul cind il sun e ocupat. Am cautat in cartea ei sa vad de unde se face trecerea de pe manual pe automat si invers dar n-am gasit. Ma poate ajuta cineva??? Sa-mi spuna cum fac sa-mi trec centrala inapoi pe manual???
Multumesc anticipat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marian Io
post Jan 1 2006, 04:30 PM
Post #2


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-October 04
Member No.: 401



Citeste cu atentie manualul cronotermostat- termostat ambiant cu cronometru. Eu am cronotermostat bpt. Acolo ai pe stinga sus ca simbol o mana. Daca apesi o data, apare temperatura mediului ambiant programat. ( de ex. 24°). Atunci esti pe manual. Apesi inca odata apate 3 tempraturi T1,T2,T3 si puncte pentru orele de functionare si la ce temperatura (T1,T2 si T3 se programeaza individual). Deasemene trebuie la sistemul automat sa apesi pe tasta de zile pentru a copia programul pentru toate zilele dorite. Altfel este programul activ numai pentru o zi. in ziua urmatoare isi ia programul din memoria data de producator.
Cel mai economicos este cu programul automat care reduce temperatura automat de la pina la ora data de tine si la temperatura data de tine.
Atentie mare ->simbolul soare reprezinta racire, simbolul fug de zapada reprezinta incalzire.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dacianova
post Jan 3 2006, 07:30 AM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-December 05
Member No.: 781



(Marian Io)
Citeste cu atentie manualul cronotermostat- termostat ambiant cu cronometru. Eu am cronotermostat bpt. Acolo ai pe stinga sus ca simbol o mana. Daca apesi o data, apare temperatura mediului ambiant programat. ( de ex. 24°). Atunci esti pe manual. Apesi inca odata apate 3 tempraturi T1,T2,T3 si puncte pentru orele de functionare si la ce temperatura (T1,T2 si T3 se programeaza individual). ..

Problema nu e de la cronotermostat. Daca dau drumul la centrala si anulez functia cronotermostatului, ea merge pe automat. Adica: Pe manual, ea merge dupa temperatura apei de retur... O programezi pe 60 grade, ajunge la temp. dupa care se opreste flacara, care-ti pleaca din nou in momentul in care temperatura apei pe retur ajunge la ~ 45 grade. Asta e pe manual. A mea, pe automat, daca o pornesc cu temp. pe retur de 60 grade merge incontinuu, nu se mai opreste, sa ajunga apa pe retur la 45 grade ci o mentine nonstop la 60. Iar eu daca o las pornita, ea 24 ore merge non-stop, adica, 24 de ore arde flacara. Problema nu e de la cronotermostat, ci din centrala....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bask
post Jan 4 2006, 10:38 PM
Post #4


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 14-September 05
Member No.: 571



Toate cronotermostatele au o functie prin care se anuleaza orice program orar si zilnic.
Atunci cand se intampla aceasta - de obicei prin apasarea unui buton care are o ideograma ce simbolizeaza o mana - cronotermostatul va functiona ca un simplu termostat de ambient.
Comanda de la orice senzor de ambient nu se poate anula decat inlaturand legaturile acestuia pe panoul de comanda al centralei si inlocuindule cu o punte(strap) care exista de obicei de la producator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dacianova
post Jan 5 2006, 10:19 AM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-December 05
Member No.: 781



(bask)
Toate cronotermostatele au o functie prin care se anuleaza orice program orar si zilnic.

Da
Al meu e un cronotermostat BAXI ultimul tip(cel in forma de telecomanda) care are 2 parti: unitatea fixa (legata la centrala) si cronotermostatul. Pe unitatea legata la centrala are un buton on/off din care poti sa anulezi functiile cronotermostatului si sa treci centrala pe manual. Sa functioneze ea dupa reglajele initiale. Si aici vine problema... Problema cu trecutul pe "automat" si "manual" nu e din cronotermostat!!! Anulez cronotermostatul din butonul on/off. Am trecut centrala pe "manual". Ea ar trebui sa functioneze dupa regimul manual. Temperatura la 60, merge se opreste pina scade temp. de pe retur la 45. Corect? Asa ar trebui sa mearga! In schimb meseriasul care a fost la mine, la plecare mi-a spus ca mi-a trecut CENTRALA pe automat. Si ea acum functioneaza in consecinta. Mentine temperatura constant la 60. Merge non stop. Cu functia cronotermostat anulata!! Daca o las 24 ore, ea 24 ore arde flacara continuu... PROBLEMA NU E DIN CRONOTERMOSTAT!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bask
post Jan 9 2006, 08:38 PM
Post #6


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 94
Joined: 14-September 05
Member No.: 571



Ce aveti dumneavoastra este o comanda la distanta care include si functiuni de programare ca ale cronotermostatului.
Banuiesc ca toate setarile se fac din aceasta comanda panoul central nu are nici o posibilitate de setare, doar on/off, la fel ca la Immergas Hercules, parca.
Nu cunosc prea bine produsul dar se gaseste cineva care sa va ajute.
Poate d-nul CristianG
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hitman
post Feb 17 2006, 11:03 AM
Post #7


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 17-February 06
Member No.: 889



(dacianova)
Meseriasul imi promite de 2 saptamini ca vine sa o puna din nou pe manual dar tot timpul cind il sun e ocupat.


Sint curios cum ai rezolvat problema pina la urma. Si spune-ne si noua de unde era meseriasul lu' peste ca sa stim si noi alta data sa ocolim firma respectiva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
balaur4you
post Feb 17 2006, 12:13 PM
Post #8


Membru
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 22
Joined: 14-February 06
From: Provincie
Member No.: 883



Sincer m-am pierdut intre ideile expuse de voi...
Din cate am inteles cuvintele cheie sunt: MANUAL, AUTOMATIC, CENTRALA, CRONOTERMOSTAT, CONSUM.

In primul rand sper ca CT este Vitopend 100 WHE (altfel s-ar putea sa spun bazaconii)

dacianova
Cind a plecat cel de la service a zis ca mi-a trecut centrala pe automat.


Exista un buton pe CT cu functia testare/automatic, dar nu are nici o utilitate ptr clientul final ci doar ptr operatorul service (dupa activarea modului "testare"-reprezentat de o palma- se face gaz-analiza la sfarsitul careia se trece inapoi in modul "AUTOMATIC"). Nu vreau sa cred ca centrala lui dacianova a fost lasata sa functioneze in mod "gaz-analiza" intentionat dupa care a fost trecuta in modul automatic, iar servisorul i-a mai si precizat acest fapt ca pe o realizare....

...drept urmare sa discutam un pic despre CRONOTERMOSTATpentru ca este un cronotermostat in adevaratul sens al cuvantului (chestia aia care seamana cu o telecomanda TV are integrat un senzor de temperatura cu ajutorul caruia comanda functionarea CT in baza informatiei preluate din ambient) si nu o comanda la distanta. Si acest dispozitiv are o functie numita "regim AUTOMAT" care se refera la functionarea termostatului pe trei paliere de temperaturi diferite programate de beneficiar pe parcursul unei zile. Bineinteles se poate utiliza si in mod manual insa doar pe o perioada de timp definita (chestia aia ca o manuta apare doar daca esti pe regim automat si ai chef sa mai scazi/cresti temperatura. Modul manula de reglare al temperaturii va fi activ pana la trecerea pe urmatorul palier de temperatura programat sau pentru un numar de ore/zile definit de utilizator).

Apropos de CONSUM...8-9 mc/zi vi se pare mult avand in vedere ca au fost temperaturi cu multe grade sub zero???

PS: Tinand cont ca vorbim despre Viessmann sper sa nu fie montata pe centrala cine stie ce super-automatizare care sa stie de alte regimuri manual/automat decat cele mentionate anterior............
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dacianova
post Feb 17 2006, 07:56 PM
Post #9


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 22-December 05
Member No.: 781



(balaur4you)
In primul rand sper ca CT este Vitopend 100 WHE (altfel s-ar putea sa spun bazaconii)
Exista un buton pe CT cu functia testare/automatic, dar nu are nici o utilitate ptr clientul final ci doar ptr operatorul service (dupa activarea modului "testare"-reprezentat de o palma- se face gaz-analiza la sfarsitul careia se trece inapoi in modul "AUTOMATIC"). Nu vreau sa cred ca centrala lui dacianova a fost lasata sa functioneze in mod "gaz-analiza" intentionat dupa care a fost trecuta in modul automatic, iar servisorul i-a mai si precizat acest fapt ca pe o realizare....

...drept urmare sa discutam un pic despre CRONOTERMOSTATpentru ca este un cronotermostat in adevaratul sens al cuvantului (chestia aia care seamana cu o telecomanda TV are integrat un senzor de temperatura cu ajutorul caruia comanda functionarea CT in baza informatiei preluate din ambient) si nu o comanda la distanta. Si acest dispozitiv are o functie numita "regim AUTOMAT" care se refera la functionarea termostatului pe trei paliere de temperaturi diferite programate de beneficiar pe parcursul unei zile. Bineinteles se poate utiliza si in mod manual insa doar pe o perioada de timp definita (chestia aia ca o manuta apare doar daca esti pe regim automat si ai chef sa mai scazi/cresti temperatura. Modul manula de reglare al temperaturii va fi activ pana la trecerea pe urmatorul palier de temperatura programat sau pentru un numar de ore/zile definit de utilizator).

Apropos de CONSUM...8-9 mc/zi vi se pare mult avand in vedere ca au fost temperaturi cu multe grade sub zero???

PS: Tinand cont ca vorbim despre Viessmann sper sa nu fie montata pe centrala cine stie ce super-automatizare care sa stie de alte regimuri manual/automat decat cele mentionate anterior............



Intr-adevar. Centrala e Viessmann Vitopend 100 WHE. Problema am rezolvat-o! Am chemat o alta firma, pentru revizia anuala si am povestit toata tarasenia meseriasului. Iar el din butonul de service (cel cu insriptia t1-t2 s1-s7) mi-a reglat-o la loc. N-as putea sa va spun exact ce a facut acolo. Cert e ca mi-a rezolvat problema.
balaur4you eu am spus ca problema nu era din cronotermostat. Pe consola cronotermostatului care se leaga la centrala sint 2 butoane: on/off si manual. Daca apesi butonul manual, anulezi cronotermostatul si folosesti centrala ca si cum nu-l ai. E, aici era problema! La mine flacara ardea non-stop. Daca o lasam asa (pe manual, fara cronotermostat, care o mai oprea din cind in cind, cind ajungea la temperatura programata) flacara ardea 24 h fara sa mai aiba acele cicluri de pornit oprit in functie de temperatura apei din instalatie.
Oricum problema a fost rezolvata tot de un meserias
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th February 2018 - 07:53 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics