IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
statutul conductei de gaz...help
Unik
post Nov 6 2005, 11:57 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 6-November 05
Member No.: 667Salut!

Am achizitonat recent un apartament si m-am debransat pentru a-mi instala centrala termica. Observasem conducta de gaz care trecea prin fata usii si fericire mare....imi pun centrala si o duc boiereste tata... smile.gif ..ei bine bucuria a fost de scurta durata. Dupa ce m-am debransat, cu spagile de rigoare, am aflat ca acea teava apartie unui vecin de la et 8( eu stau la 6) care mi-a cerut f mult pt bransare si nu a vrut sa-mi arate nici o factura pt a explica suma nesimtita. Am incheiat la notariat un act prin care ma oblig sa platesc cota parte din cheltuieli in cazul in care vine cu factura. Vecinul nu stie ca am facut acest act si astept cu "nerabdare" ziua bransarii....nu exista o alta cale?...Multumesc!... tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 7 2005, 10:26 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486Ce sa-i faci? Asta-i legea acum in Romania!

Ca sa te bransezi la conducta deja existenta, trebuie sa obtii acordul scris al proprietarului(sau, proprietarilor). Asta se face cu, sau fara bani!

Din pacate sunt atat de multe cazurile aidoma, incat personal, sunt absolut revoltat!

Am mai raspuns la aceasta problema, pe acest FORUM! Cauta prin 'arhiva', si daca ai neclaritati, revina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Unik
post Nov 12 2005, 12:03 PM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 6-November 05
Member No.: 667am "rasfoit" arhiva si singurul caz era ceva de genul "statutul juridic al conductei stradale"...oricum ideea este ca actul respectiv l-am incheiat in baza unui articol pe care l-am gasit in lege (cu ajutoul unui pr de la Distrigaz). Teoretic eu am actionat legal dar practic....Nu suma pe care mi-a cerut-o vecinu' ar fi problema ci faptul ca ma simt prostita....adik daca asta imi cere 50 mil si in conducta mai sunt 6 pers care stiu ca eu nu am cum sa trag alta conductasi nici sa ma rebrasez eu tr sa-i dau???.....Ar fi culmea tampeniei dupa ce am dat spaga sa ma debransez sa ma duc cu cerere de rebransare...mai bine stau in frig... biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 12 2005, 04:08 PM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486Te inteleg perfect!

Da-mi voie sa-ti prezint un caz concret din orasul meu :

Un tip aflat exact in situatia ta, a cerut acordul unui vecin care trasese conducta inainte. Evident, si ala i-a cerut omului nostru o suma grobiana, fara sa poata justifica cu acte cuantumul sumei respective.

Dupa doua incercari decente de rezolvare a situatiei, solicitantul a trimis Garda Financiara peste firma care a executat lucrarea de gaz (si care , evident, trebuia sa emita documentele fiscale corespunzatoare) , iar mai apoi l-a dat in judecata pe vecinul cu pricina.

Rezultatul:
- Garda Financiara a 'trantit' o amenda sadea firmei de gaz
- Justitia i-a dat castig de cauza , si Distrigaz a fost obligata sa-l branseze pe omul nostru, fara ca acesta sa-i mai plateasca ceva aluilalt!

Totul a durat doar doua luni! (un record pozitiv in Justitia noastra).

Daca mergi si tu pe calea asta , SUCCES!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christian_mihail
post Mar 21 2006, 07:33 PM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 20-March 06
From: ploiesti
Member No.: 913Scuze new_valis dar nu mi se pare deloc corecta rezolvarea!!!
Daca eu am montat teava de gaze de la bransamentul de afara si pana la et.8 pe cheltuiala mea pt. lucrare proiect etc. nu mi se pare normal ca alt vecin sa ma dea in judecata si sa obtina bransarea gratis cand pe mine m-a costat sa zic 50mil lei sa aduc gazul sus, si el sa nu participe cu nimic la investitie. asta e curata ..... In definitv eu sunt proprietarul tevii de gaz ca eu am platit toata lucrarea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Mar 22 2006, 04:10 PM
Post #6


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486De acord cu tine !

Toti cei care se branseaza la o coloana deja existenta trebuie sa suporte cota parte din cheltuielile respective!

Eu ma refeream EXCLUSIV la acei proprietari de coloane care nu vor sa justifice (si asta se face cu acte!) cuantumul sumei pe care o cer pentru a permite bransarea solicitantului. Din pacate sunt o gramada de indivizi care cine stie cum si-au realizat instalatia de gaz ,care nu vor sa dea explicatii despre lucrare si care astfel vor sa scoata un ban in plus absolut nemeritat. Numai in aceste cazuri solutia radicala propusa de mine este rezolvarea.

Apropo christian, tie ti s-a cerut acordul de catre vecini pentru bransare la conducta pe care ai realizat-o ? Daca da, i-ai dovedit solicitantului , CU ACTE, de ce ii ceri suma pe care ai pretins-o? :?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioantermistu
post Mar 24 2007, 07:24 AM
Post #7


Membru
**

Group: Members
Posts: 39
Joined: 4-February 07
From: sibiu
Member No.: 1,503acel personaj care a rezolvat in 2 luni problema cu bransarea avea puternice legaturi de tip PCR, iar omul care a facut bransamentul pe banii lui, n-a avut pic de sange in.....; altfel, in proces, daca nu exista acte doveditoare a sumelor pretinse, se face expertiza judiciara, sunt cel putin 7-8 termene( la primul se solicita amanare pentru angajare aparator, la al doilea se depune intampinare si se solicita termen pentru studierea intampinarii si formulare raspuns,la al 3-lea se solicita expertiza judiciara, la al4-lea de regula nu e gata expertiza, la al 5-lea se contesta expertiza si se solicita contraexpertiza, la al 6-lea e fondul, nu se prezinta un martor, la al 7-lea ramane in pronuntare... socotind termenele la cca3 saptamani, tot dureaza vreo 4 luni; urmeaza caile de atac...
De aceea ma spus ca a fost vorba de un personaj cu pile,relatii,cunostinte puternice; daca-mi poti da date despre pagubit, l-as face pe cel cu PCR-ul sa platesca!
Justitia nu e chemata sa dea unuia sau altuia satisfactie imediata, ci sa gasesca calea pentru a rezolva echitabil o problema; ea a aparut ca o necesitate de inlocuire a luptei directe pentru ca oamenii sa poata convietui in colectivitati; un om pagubit va avea toata viata o spina iritativa impotriva celui care l-a pagubit si, candava se poate produce tragedia...,vezi cazul batranului de 70 de ani caruia un tigan ii furase ceva cu multi ani in urma, justitia nu la pedepsit pe tigan din lipsa de probe, iar cind omul pagubit nu mai avea responsabilitati (sotia decedase) l-a omorat cu toporul pe tigan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th September 2018 - 02:12 AM
Aer conditionat | Centrale termice